پردازنده به زبان ساده مغز متفکر کامپیوترها است که هم روش ساخت و هم طرز کار آن چیزی شبیه به معجزه است. در این ویدیو نگاهی به مراحل ساخت پردازنده میاندازیم.
داستان ساخت پردازنده از ماسه شروع میشود. همان دانههای ماسه که در کویر میتوانید ببینید. البته ماسه یکی از مواد سازندهی پردازندهها محسوب نمیشود بلکه سیلیکون درون ماسه برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد. شن و ماسه از ۲۵ درصد سیلیکون یا به طور دقیقتر سیلیسیم دی اکسید تشکیل شدهاند. سیلیسیم دی اکسید عنصر اصلی و کلیدی برای ساخت اجسام نارسانا است که در ساخت قطعات الکترونیکی اهمیت زیادی دارند.
بعد از جداسازی سیلیسیم دی اکسید از ماسه، مادهی به دست آمده در چند مرحله خالصسازی میشود تا کیفیت مادهی موردنظر برای ساخت مواد نیمهرسانا آماده باشد. در گام بعدی سیلیسیم خالص ذوب میشود و با این کار، چیزی به نام مونوکریستال به دست میآید که به عنوان شمش هم شناخته میشود. این شمش خالص سپس به دیسکهای بسیار نازکی تبدیل میشود که به عنوان ویفر از آنها یاد میکنیم. در ادامه این ویفرها باید صیقلی شوند.
- تراشههای موبایل چگونه کار میکنند؟
پس از انجام این کار، ویفر باید با مادهای به نام لاک نوری آغشته شود و بعد از این کار زیر اشعهی فرابنفش قرار میگیرد. با این کار، الگوهای خاصی روی آن ایجاد میشود که فرایند استفاده شده تا حدی مشابه همان فرایند صورت گرفته برای فیلم خام درون دوربین عکاسی است. این کار چندین بار تکرار میشود تا الگوهای متفاوتی برای ایجاد اتصالات الکتریکی ایجاد شود. در آخر لاک نوری از روی ویفر شسته میشود و محصول برای ادامه کار در معرض یک سری از ذرات یون قرار میگیرد.
سپس نوبت به اتصال ترانزیستورهای مختلف میرسد که معماری یک پردازنده را به وجود میآورند. البته هرکدام از این فرایندها بسیار پیچیده هستند و به همین خاطر در کل جهان فقط چند شرکت محدود از توانایی ساخت پردازندههای پیشرفته بهره میبرند.
دیجیکالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجیکالا مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.
دربارهی دیجیکالا مگ تَلِنت