احتمالا این سوال بسیاری از کاربرهاست که آیا حتما باید نسبت به آپدیت درایور کارت گرافیک اقدام کنیم یا خیر. در این مقاله، به این سوال رایج پاسخ میدهیم.
- هر آنچه باید درباره کارت گرافیک بدانید
در وهلهی اول باید درایورهای گرافیکی را تعریف کرد. درایورهای کارت گرافیک، وظیفهی دارند تا به اجزای گرافیکی یک کامپیوتر دستور العملهای درستی را برای اجرا القا کنند. اجزای گرافیکی میتوانند برای اجرای بازیهای ویدیویی سه بعدی عمل کرده یا به منظور استریم و پخش فیلم و سریالها مورد بهرهبرداری قرار گیرند. با بهروز رسانی و آپدیت درایور کارت گرافیک شما قادر خواهید بود به طور مستمر از ایدهآلترین عملکرد قطعهی گرافیک استفاده کرده و همچنین در برابر آسیبهای امنیتی از سیستم خود محافظت کنید.
شبیه به هر نرمافزار کامپیوتری دیگر، اگر درایورهای گرافیکی بهروز رسانی نشوند امکان دارد عملکرد کلی سیستم کامپیوتر دچار اختلال شود. در ادامه به این موضوع با دقت و عمق بیشتری میپردازیم که چگونه آپدیت درایور کارت گرافیک از دستگاه شما در برابر آسیبهای امنیتی محافظت میکند.
مشاهده همه
آشنایی با درایورهای کارت گرافیک
به زبان بسیار ساده میتوان اینطور گفت که درایورهای کارت گرافیک، دستور العملهایی را تولید میکنند که این دستورها به طور کامل و آسان در خدمتِ کارتهای گرافیک قرار میگیرند. این فرایند در واقع به کارت گرافیک کمک کرده تا به این فهم برسد چطور باید در برابر برنامهها و بازیهای ویدیویی مختلف عمل کند. با وجود اینکه کارت گرافیک وظیفهی پردازش تمامی تصاویری که در مانتیور میبینید است، این محصول باید در ابتدای امر، به درک درستی برای تفسیر و ترجمهی درخواستها از سمتِ CPU کامپیوتر برسد. این اتفاق تنها با آپدیت درایور کارت گرافیک به صورت مستمر امکانپذیر خواهد بود. بدیهی است که درایور گرافیکی بدون دریافت اطلاعات کافی نمیتواند به درستی و در ایدهآلترین شکل ممکن کار کند.
خطرهای امنیتی در ارتباط با درایورهای گرافیکی قدیمی
یک درایور گرافیکی قدیمی (آپدیت نشده) میتواند سلسلهای از مشکلات امنیتی و عملکردی را ایجاد کند. کامپیوتر شما ممکن است کیفیت گرافیکی ضعیفی را تجربه کرده و همچنین در بازیهای ویدیویی با افت فریم چشمگیری همراه باشد. همچنین، اضافه شدن خطرات امنیتی، از بزرگترین معایب یک درایور کارت گرافیک آپدیت نشده به حساب میآید. در ادامه چند مورد از این خطرات را مرور میکنیم.
۱. یک دعوتنامه برای بد افزارها
بد افزارها به هر گونه نرمافزارهای مشکوک و تخریبی گفته میشود که میتوانند از طریق دسترسی به اطلاعات حساس، کندسازی عملکرد فرایندهای اصلی یا به طور کامل غیرفعالسازی برخی فرایندها به کامپیوتر شما آسیب برسانند. به طور معمول، یکی از راههای ورود و اجرای بد افزارها، آپدیت نشدن درایورهای کارتهای گرافیکی است. برخی از بد افزارهای خاص، دقیقا با سو استفاده از این مسئله در سیستم کامپیوتری کاربر مشغول به کار میشوند.
۲. اطلاعات شخصی شما آسیبپذیر باقی میماند
اگر اطلاعات شخصی شما به حال خودشان در سیستم رها شوند، یک بد افزار میتواند با دسترسی به این موارد، از این دسته از اطلاعات خصوصی سو استفاده کند. در حقیقت، یک کامپیوتر که مدتهای مدیدی است آپدیت نشده، منبع بسیار خوبی برای سرقت اطلاعات دانسته میشود. اما این اطلاعات شخصی شامل چه چیزهایی است؟
مجرمین و سارقین اینترنتی میتوانند به اطلاعات حساسی نظیر جزئیات حساب بانکی، شمارههای تلفن و همچنین تصاویر خصوصیتان روی حافظهی داخلی یا خارجی دسترسی پیدا کنند. صرفا رمز عبور کامپیوتر و وبسایتها نمیتوانند در این وضعیت از شما محافظت کنند. سارقین اینترنتی به راحتی از طریق ترفندهای خاصی که بلد هستند به راحتی به اکثر فایلها و اطلاعات حساستان در سطح سایتها و شبکههای اجتماعی دسترسی پیدا میکنند.
۳. ناسازگاری با سایر فناوریها
در نهایت، در صورت عدم آپدیت درایور کارت گرافیک با سلسلهای مشکلات سیستمی به صورت دومینو روبهرو خواهید شد. درایورهای گرافیکی قدیمی، به درستی بهینهسازی نشدهاند و به همین دلیل در اجرا و پردازشِ نسخههای جدید نرمافزارها و سختافزارها به طور بینقص عمل نمیکنند. به همین دلیل، امکان دارد سیستم کامپیوتر با کرشهای فراوان در حین اجرای برنامه یا بازیهای ویدیویی روبهرو شود. قطع به یقین هیچ کاربری دلش نمیخواهد در هنگام کار با کامپیوتر با صفحهی آبی یا سفید روبهرو شود.
در برخی از موارد، ناتوانی در آپدیت درایور کارت گرافیک میتواند آسیبهای دائمی به کارت گرافیک یا سایر اجزای سختافزاری وارد کند. برای جلوگیری از هزینههای تعمیر و جایگزینی قطعات جدید با قدیمی، بهتر است همیشه درایورهای کارت گرافیک خود را بهروز رسانی کنید.
چگونه آپدیت درایور کارت گرافیک را انجام دهیم؟
به منظور آپدیت درایور کارت گرافیک باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱. سازنده و مدل کارت گرافیک سیستم کامپیوتر خود را شناسایی کنید. به منظور بررسی این موضوع، ابتدا به بخش Settings رفته و سپس به بخش Display بروید. اگر سیستم شما مک است، تنها کافی است از منوی اپل، پنجرهی About This Mac را باز کنید.
۲. به سایت سازندهی کارت گرافیک رفته و در بخش پشتیبانی یا درایورها بروید. برای مثال اگر کارت گرافیک شما انویدیاست، شما باید به وبسایت انویدیا و سپس به بخش Drivers بروید.
۳. آخرین نسخه از درایور کارت گرافیک مناسب با سیستم عاملتان را یافته و دانلود کنید. حتما به این نکته دقت کنید که آیا سیستم عاملتان از نوع ۶۴ بیتی (x64) است یا ۳۲ بیتی (x86)؛ چراکه در صورت دانلود بستهی ناسازگار با سیستم، به هیچ وجه پکیج مورد نظر روی سیستم نصب نمیشود. با تمامی این تفاسیر، وبسایت سازندهی کارت گرافیک احتمالا باید به طور خودکار سیستم عامل و مدل کارت گرافیکتان را شناسایی کند. اگر این اتفاق به هر نحوی رخ نداد، شما باید به صورت دستی تنظیمات صحیح را انتخاب کنید.
۴. دستور العملهای سازنده را برای نصب درایور کارت گرافیک قدم به قدم انجام دهید. اگر تنظیم خاصی را قرار نیست در حین نصب فعال کنید، با زدن روی دکمههای Next میتوانید پروسهی نصب را به راحتی در پیش بگیرید.
در حالیکه آپدیت درایور کارت گرافیک ضروری و الزامی است، این نکته هم مهم است تا با احتیاط این کار انجام شود. در برخی از موارد، آپدیتهای درایور جدید میتواند مشکلاتی از بابت سازگاری با نرمافزارها و اجزای سختافزاری ایجاد کند. به همین دلیل، بهترین کار این است که قبل از آپدیت درایورهای سیستم خود، اخبار سایت سازندهی کارت گرافیک را بررسی کنید تا از عیب و ایرادهای احتمالی بستههای آپدیت جدید مطلع شوید.
آپدیت درایور کارت گرافیک ضروری است
همانطور که به واسطهی این مقاله متوجه شدهاید، آپدیت کارت گرافیک ضروری است؛ چراکه هم از لحاظ امنیتی و هم از جنبهی عملکردی باید سیستم در بهترین حالت ممکن خود قرار گیرد. در صورتیکه درایورهای کارت گرافیک خود را خیلی وقت است که آپدیت نکردهاید، توصیه میکنیم همین الان نسبت به آپدیت درایورهای کارت گرافیک اقدام کنید؛ چراکه سیستم کامپیوتریتان در برابر حملات بد افزارها، سرقت اطلاعات شخصی و همچنین خطا و ارورهای مختلف مستعد آسیبهای جدی و مهلک است.
مشاهده همه
از طرفی دیگر، شما میتوانید با فعالسازی گزینهای در درایورها، به این نرمافزارها دستور العمل خاصی را بدهید تا به صورت اتوماتیک نسبت به دانلودِ بستههای بهروز رسانی آینده اقدام کنند.
منبع: makeuseof
- کارت گرافیک لپتاپ و کامپیوتر چه تفاوتی با هم دارند؟