ریلمی یکی از شرکتهای مشهور چینی است که به ساخت گوشیهای اقتصادی و جذاب شهرت دارد. برخی از گوشیهای این برند در بازار ایران هم مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند که یکی از این گوشیهای پرطرفدار، ریلمی ۱۰ است. در این مطلب از زوایای مختلف به این گوشی میپردازیم تا ببینیم آیا ارزش خرید بالایی دارد یا نه.
- بررسی ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس؛ شارژ فوق سریع و دوربین شگفتانگیز!
مشخصات گوشی ریلمی ۱۰
نام گوشی |
ریلمی ۱۰ |
تاریخ معرفی | ۱۸ آبان ۱۴۰۱ |
وزن بدنه | ۱۷۹ گرم |
ابعاد | ۱۵۹.۹ در ۷۳.۳ در ۸ میلیمتر |
جنس فریم | پلاستیک |
چیپست | تنسور G2 |
ابعاد نمایشگر | ۶.۴ اینچ |
نوع نمایشگر | Super AMOLED |
رفرش ریت |
۹۰ هرتز |
رزولوشن | ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل |
مدل تراشه | MediaTek MT8781 Helio G99 |
مشخصات هستهها | ۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتز Cortex-A76 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A55 |
ترکیب حافظه داخلی و رم | ۶۴ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم ۱۲۸ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم ۱۲۸ گیگابایت / ۶ گیگابایت رم ۱۲۸ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم ۲۵۶ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم |
درگاه کارت حافظه | دارد |
دوربینهای اصلی | دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی |
دوربین سلفی | ۱۶ مگاپیکسل |
جک هدفون | دارد |
سایز باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
سرعت شارژ |
۳۳ وات |
محتویات درون جعبه
مانند بیشتر گوشیهای چینی، در جعبهی ریلمی ۱۰ هم اقلام مختلفی دیده میشود. اول از همه باید به جعبهی زرد رنگ این گوشی اشاره کنیم که به یکی از ویژگیهای کلیدی بستهبندی گوشیهای ریلمی تبدیل شده است. با خرید این گوشی، در جعبهی آن با شارژر ۳۳ وات، کابل USB-A به USB-C و کاور شفاف ژلهای روبرو میشوید. همچنین مانند بیشتر گوشیهای اقتصادی، به طور پیشفرض یک محافظ نمایشگر بر روی نمایشگر اصلی این گوشی قرار گرفته که البته کیفیت خیلی خوبی ندارد و بهشدت جاذب اثر انگشت است.
طراحی و کیفیت ساخت
روی هم رفته ریلمی از بدنهی خوشساختی بهره میبرد و وزن آن به ۱۷۹ گرم میرسد. برخی گوشیهای ریلمی در زمینهی رنگ بدنه حرف زیادی برای گفتن دارند و برای خرید این گوشی هم میتوانید از بین رنگهای جذابی دست به انتخاب بزنید.
بر روی نمایشگر این گوشی، شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ تعبیه شده که میتواند تا حد خوبی در برابر خط و خش و ضربات از نمایشگر محافظت کند. پنل پشتی گوشی پلاستیکی است و لبههای فریم هم تخت محسوب میشوند. ریلمی ۱۰ از گواهی IP بهره نمیبرد و بنابراین در برابر آب و گرد و غبار باید مراقب استفاده از آن باشید. البته به نظر میرسد این گوشی میتواند تا حد خوبی در برابر نفوذ قطرات آب از خود محاظت کند ولی در هر صورت در این زمینه هیچ چیز خاصی رسما اعلام نشده است.
نمایشگر ۶.۴ اینچی AMOLED طبیعتا بخش بزرگی از پنل جلویی را پوشش داده است و در سمت چپ بخش فوقانی نمایشگر میتوانیم یک حفرهی شامل دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی را مشاهده کنیم. اسپیکر مکالمه هم در لبهی بالایی تعبیه شده است.
سنسور اثر انگشت در دکمهی پاور تعبیه شده که برای بسیاری از کاربران این مشخصه همچنان جذابتر از سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر است. زیرا سنسور اثر انگشت معمولی میتواند سرعت و دقت بیشتری ارائه کند. در پنل پشتی با یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی روبرو هستیم که هر دو سنسور به طور مستقیم روی پنل پشتی تعبیه شدهاند.
روی هم رفته برای ریلمی ۱۰ از بدنهی باکیفیتی استفاده شده و زمانی که آن را در دست میگیرید، حس یک گوشی ارزانقیمت و بیکیفیت را به کاربر منتقل نمیکند. نمایشگر ۶.۴ اینچی هم این روزها نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک است و حد تعادل بین نمایشگرهای مختلف محسوب میشود.
- بررسی گوشی پوکو F5 پرو؛ زیبا و قدرتمند با قیمت مناسب
ریلمی ۱۰؛ نمایشگر
ریلمی ۱۰ از نمایشگر ۶.۴ اینچی AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰p، رفرش ریت ۹۰ هرتز و نرخ نمونهبرداری لمسی ۳۶۰ هرتز بهره میبرد. بر روی این نمایشگر شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ تعبیه شده است. ریلمی میگوید این نمایشگر میتواند حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت را ارائه دهد.
طبق بررسیهای صورت گرفته، در صورت فعالسازی روشنایی خودکار نمایشگر، حداکثر روشنایی به ۶۱۰ نیت میرسد و حداقل روشنایی هم ۱.۸ نیت است. در مورد دقت رنگ، کاربران میتوانند بین سه حالت Vivid، Natural و Pro دست به انتخاب بزنند. اگر به دنبال بهرهگیری از دقیقترین و وسیعترین رنگها هستید، باید در حالت Pro گزینهی Cinematic را انتخاب کنید.
در زمینهی رفرشریت هم فقط برخی بازیها با رفرشریت ۹۰ هرتز اجرا میشوند ولی با توجه به اینکه پردازنده گرافیکی چندان قدرتمند نیست، نمیتواند بیشتر بازیها را با رفرشریت ۹۰ هرتز اجرا کند. در نهایت باید خاطرنشان کنیم نمایشگر این گوشی از HDR پشتیبانی نمیکند.
عمر باتری
ریلمی ۱۰ مانند نسل قبلی از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکند و مانند بیشتر گوشیهای اقتصادی ریلمی، از نظر عمر باتری حرف زیادی برای گفتن دارد. بر اساس تست باتری سایت GSMArena، این گوشی موفق شده دوام باتری ۱۲۶ ساعته را ارائه دهد. به طور مشخص برای مکالمه توانسته عمر باتری ۳۵:۱۴ ساعت را ثبت کند و برای وبگردی و پخش ویدیو هم باتری این گوشی به ترتیب ۱۸:۳۶ ساعت و ۱۹:۴۱ ساعت دوام آورده است.
همانطور که گفتیم، همراه با این گوشی یک شارژر ۳۳ وات هم ارائه میشود که طبق بررسیهای صورت گرفته، در عرض ۱۵ دقیقه شارژ باتری را از ۰ به ۳۰ درصد میرساند و برای شارژ کامل باتری هم باید ۷۶ دقیقه منتظر بمانید.
ریلمی ۱۰؛ اسپیکر
ریلمی ۱۰ از اسپیکر مونو استفاده میکند و خبری از اسپیکر استریو نیست. ریلمی مدعی شده که اسپیکر این گوشی از حالت تقویت پخش صدا بهره میبرد که با این کار، حجم صدا تا ۲۰۰ درصد افزایش پیدا میکند. با فعالسازی این حالت، فرکانسهای بالا تقویت میشوند ولی در حالت معمولی، اسپیکر فقط در زمینهی پخش فرکانسهای میانه عملکرد خوبی از خود نشان میدهد.
روی هم رفته با فعالسازی حالت تقویت صدا، حجم صدای پخش شده بسیار افزایش پیدا میکند ولی به غیر از این مزیت، از نظر کیفیت صدا عملکرد معمولی ارائه میدهد و کیفیت بالایی ندارد.
نرمافزار
ریلمی ۱۰ با رابط کاربری Realme UI 3.0 مبتنی بر اندروید ۱۲ به دست کاربران میرسد. این رابط کاربری از امکانات زیادی بهره میبرد و در زمینهی شخصیسازی هم حرف زیادی برای گفتن دارد. با توجه به AMOLED بودن نمایشگر، میتوانید از قابلیت نمایشگر همیشه روشن هم بهره ببرید.
یکی از قابلیتهای مفید این گوشی که بهخصوص در گوشیهای سامسونگ هم طرفداران زیادی دارد، Sidebar است که به کاربر اجازه میدهد میانبر اپهای مختلفی را در منوی کناری نمایشگر قرار دهد. ریلمی ۱۰ میتواند تا حداکثر ۵ گیگابایت رم مجازی را با استفاده از حافظه داخلی به رم اصلی اضافه کند که این مشخصه به طور پیشفرض فعال است و در این حالت ۳ گیگابایت رم مجازی استفاده میشود. روی هم رفته این گوشی رابط کاربری ساده و جذابی دارد و با کمی گشت و گذار در منوهای آن، میتوانید قابلیتهای زیادی را فعال کنید.
- بررسی گوشی پوکو F5؛ بهترین قاتل پرچمدار شیائومی در سال ۲۰۲۳
عملکرد و بنچمارکها
ریلمی ۱۰ از چیپست میانردهی هلیو G99 استفاده میکند که مبتنی بر فناوری ساخت ۶ نانومتری است. این گوشی طبیعتا قرار نیست عملکرد فوقالعادهای در بین رقبا داشته باشد اما از طرف دیگر چیپست G99 نسبت به اسنپدراگون ۶۸۰ استفاده شده در ریلمی ۹، ارتقای محسوسی به حساب میآید.
همانطور که در نمودارهای پایین میتوانید ببینید، این چیپست بهخصوص در تست تک هستهای نسبت به نسل قبلی بسیار بهتر عمل کرده است. البته مهمترین مزیت چیپست G99، پردازنده گرافیکی آن است. طبق بنچمارکهای انجام شده، این چیپست در مقایسه با گزینههای همردهی خود، برای گیمینگ حرف زیادی برای گفتن دارد. البته طبیعتا قرار نیست عملکرد مشابه با گوشیهای پرچمدار ارائه کند. در تست AnTuTu 9 هم ریلمی ۹ موفق شده فاصلهی نزدیکی با ریلمی ۹ پرو داشته باشد و همین موضوع از عملکرد خوب این گوشی خبر میدهد.
این چیپست قرار نیست بازیهای سنگین را با بالاترین گرافیک اجرا کند ولی بر اساس تستهای انجام شده و در صورت انتخاب حالت تنظیمات خودکار، بازیهای اکشن با فریمریت ۵۰ فریم در ثانیه یا بالاتر اجرا میشوند که برای یک گوشی اقتصادی، یک مزیت محسوب میشود. در ضمن نباید پایداری عملکرد چیپست را از قلم بیندازیم که این مشخصه برای گیمرها اهمیت زیادی دارد. حتی اگر برای مدت طولانی بازیهای سنگین را با این گوشی اجرا کنید، عملکرد دچار افت محسوسی نمیشود و همچنین بدنهی آن هم چندان داغ نخواهد شد.
ریلمی ۱۰؛ دوربین
همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، ریلمی ۱۰ از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی بهره میبرد. دوربین سلفی این گوشی هم مبتنی بر سنسور ۱۶ مگاپیکسلی است.
دوربین اصلی در حالت پیشفرض عکسهای ۱۲.۵ مگاپیکسلی ثبت میکند. همانطور که در عکسهای زیر میتوانید ببینید، این دوربین در محیط روز عکسهای مناسبی ثبت میکند و اگرچه گستره دینامیکی رضایتبخش است، اما در برخی عکسها میتوانیم ضعفهای محسوسی را در این زمینه مشاهده کنیم.
از سوی دیگر، باید به معمولی بودن میزان ثبت جزئیات و شارپ کردن بیش از حد عکسها هم اشاره کنیم. همین پردازش بیش از اندازه، برخی عکسها را تا حدی مصنوعی کرده است. در ادامه میتوانید تعدادی از عکسهای ثبت شده با دوربین این گوشی در محیط روز را مشاهده کنید:
اگر به دنبال دریافت جزئیات بیشتری هستید، میتوانید از حالت ۵۰ مگاپیکسلی استفاده کنید که در این حالت طبیعتا جزئیات بیشتری در عکسها ثبت میشود. اما متاسفانه در حالت ۵۰ مگاپیکسلی هم با پردازش بیش از حد عکسها روبرو میشویم.
سنسور تشخیص عمق در حالت بوکه عملکرد خوبی دارد و زمانی که دوربین میخواهد نور پسزمینه را در حد تعادل نگه دارد، قابلیت HDR وارد عمل میشود. روی هم رفته ریلمی ۱۰ برای ثبت عکسها در حالت پرتره میتواند بیشتر کاربران را راضی نگه دارد و در ادامه چند مورد از این عکسها را میتوانید مشاهده کنید.
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی هم با توجه به قیمت این گوشی، عملکرد خوبی دارد و در عکسهای ثبت شده با نویز پایین و کنتراست و گستره دینامیکی خوبی روبرو هستیم. البته باید خاطرنشان کنیم با فعال کردن HDR، جزئیات کمی کاهش پیدا میکند و پردازش هم تا حدی بیش از حد صورت میگیرد.
دوربین ریلمی ۱۰ از قابلیت حالت شب خودکار پشتیبانی میکند که به زبان ساده اگر نور محیط کم باشد، این حالت فعال میشود تا عکسهای بهتری ثبت کند. عکسهای ثبت شده با این حالت در کل نوردهی خوبی دارند و نویز عکسها هم در کل در حد متعادل هستند. البته این عکسها در زمینهی جزئیات حرف زیادی برای گفتن ندارند و بر روی برخی از بخشها هم نویز زیادی میتوانیم ببینیم. در ادامه میتوانید تعدادی از عکسهای ثبت شده در شب را مشاهده کنید.
در مورد ضبط ویدیو باید بگوییم که دوربین اصلی ریلمی ۱۰ میتواند ویدیوهای ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را ضبط کند و برای دوربین سلفی باید به ویدیوهای ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه بسنده کنید. ریلمی برای هیچکدام از دوربینها از هیچگونه لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال استفاده نکرده است. در محیط روز، دوربین اصلی ویدیوهای خوبی میتواند ضبط کند و با توجه به قیمت گوشی، شاهد مشکل خاصی در این ویدیوها نیستیم. اما در محیطهای کمنور، میزان نویز ویدیوها به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
نتیجهی نهایی
ریلمی ۱۰ بدون شک یک گوشی میانرده و اقتصادی جذاب است. طراحی این گوشی توجه کاربر را جلب میکند و در کنار نمایشگر باکیفیت، باید به عمر باتری مناسب، سرعت شارژ رضایتبخش و عملکرد و پایداری خوب هم اشاره کنیم. این گوشی همچنین از ویژگیهای محبوبی مانند جک هدفون و درگاه microSD هم بهره میبرد.
از سوی دیگر، باید خاطرنشان کنیم رزولوشن دوربین اصلی نسبت به ریلمی ۹ پایین آمده و خبری از ضبط ویدیوهای ۴K نیست. برخی از تصمیمها طبیعتا برای پایین آوردن قیمت گوشی صورت گرفتهاند و بسیاری از کاربران احتمالا مشکلی با این تصمیمها ندارند. بنابراین روی هم رفته ریلمی ۱۰ یک گوشی با چیپست مناسب است که از بدنهی خوشساخت و نمایشگر باکیفیتی بهره میبرد و عمر باتری بالایی ارائه میدهد. با توجه به تمام این نکات مطرح شده، این گوشی بدون شک ارزش خرید بالایی دارد.
- طراحی جذاب و بهرهگیری از شیشه محافظ گوریلا گلس ۵
- نمایشگر امولد با قابلیت نمایش رنگهای دقیق
- عمر باتری خوب و سرعت شارژ بالا
- عملکرد و پایداری مناسب نسبت به رقبا
- بهرهگیری از جک هدفون و درگاه کارت حافظه
- عدم مقاومت در برابر نفوذ قطرات آب
- روشنایی نمایشگر متوسط در حالت روشنایی خودکار
- فقدان اسپیکرهای استریو
- کیفیت پایین عکسها
- فقدان دوربین اولترا واید
با توجه به تمام توضیحات مطرح شده، آیا ریلمی ۱۰ ارزش خرید دارد؟ نظر خود را با ما و دیگران در میان بگذارید.
- گلکسی S21 فن ادیشن یا پوکو F5؛ کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد؟
منبع: GSMArena