بازیهای کلاسیک همواره طرفداران خود را داشته و سبک و سیاق خاصی دارند. نکته اصلی در مورد این عناوین اینجاست که بازیهای کلاسیک پیشرفت گیمینگ را نشان داده و یک اصالت خاصی دارند. چیزی که در بازیهای امروزی کمتر پیدا میشود. با این حال طبق اطلاعاتی که اخیراً عرضه شده ۸۷ درصد این عناوین از مرحله تولید خارج شده و در بازار هم موجود نمیباشند. به همین دلیل بازار تصمیم گرفت نام آنها را در معرض انقراض بگذارد.
نکته اصلی اینجاست که این عناوین اکثراً در خانه گیمرها وجود دارد. اگر شما از افرادی باشید که سابقه زیادی در دنیای گیمینگ دارید، قطعاً چند عدد بازی مورد علاقه خود را در گوشه اتاق نگه داشتهاید. با این حال این عناوین در دسترس افراد دیگر نیستند و شما هم تمایل زیادی به فروش آنها نخواهید داشت. به همین دلیل آنچه که در دسترس افراد دیگر است و گیمرهای جدید میتوانند خریداری کنند، حدود ۱۳ درصد از عناوین بازی است.
این موضوع از این نظر نگران کننده است که تاریخ گیمینگ در حال نابودی است. برای مثال شما همین الان هم میتوانید فیلمها یا آهنگهای قدیمی را به راحتی پیدا کنید. این در صورتی است که در مورد بازیها این موضوع صدق نمیکند. یافتن یک بازی قدیمی کار بسیار دشواری بوده و از طرفی اگر هم پیدا کنید قیمت بسیار بالایی دارد.
در حال حاضر اگر شما بخواهید یک بازی قدیمی و محبوب را پیدا کنید، یکی از بهترین راهها دانلود غیر قانونی آن است. مشکل اینجاست که برای ناشرها، اگر وجود داشته باشند، این موضوع اصلاً خوب نیست. با این حال برای برخی بازیها تنها راه است. به همین دلیل تجربه عناوین قدیمی نه تنها برای شرکتهای ناشر سود آور نبوده بلکه با این روند دیگر آمار فروش خاصی هم ندارند.
چرا عناوین قدیمی در دسترس نیستند؟
یکی از دلایلی که بازیهای قدیمی به راحتی در دسترس نیستند این است که روی ساختارهای قدیمی طراحی شدهاند. به همین دلیل تغییر دادن آنها به سیستمهای جدید کار بسیار دشواری است. تقریباً مثل اینکه شما یک بازی قدیمی را دوباره بسازید. در زمانی که این عناوین ساخته شده بودند، هیچ ایدهای از آینده گیمینگ وجود نداشت و شرکتهای سازنده تنها به آنچه که داشتند اکتفا میکردند. همین موضوع باعث شده تا این بازیهای قدیمی برای سخت افزارهای زمان خود طراحی شوند.
البته راههای مقابله با این مشکلات وجود دارند. برای مثال اینکه مجموعهها را به طور کامل کرایه دهند. مثل چیزی که در زمینه موسیقی و فیلم ما شاهد آن هستیم. بحث اصلی اینجاست که موانع این راه هم بسیار زیاد است. برای مثال چندی پیش اینترنت نتوانست در یک پرونده اشتراک کتابهای الکترونیکی پیروز شوند و همین موضوع هم باعث شد مشکلاتی در زمینه کتب بوجود بیاید.
اخیراً ما شاهد عرضهی مجموعههای مختلف از طرف شرکتهای ناشر هستیم. برای مثال کونامی (Konami) بازی لاکپشتهای نینجا را در قالب یک مجموعه Cowabunga Collection عرضه کرد. این موضوع در شرکتهای ناشر دیگر هم وجود دارد که باعث میشود این عناوین قدیمی دوباره زنده شوند.
یکی از نکات جالب در مورد ناشرها این است که عناوین بسیار خوب قدیمی خود را دوباره عرضه نمیکنند. دلیل آن هم منطقی است. عناوین قدیمی امکان دارد سود بازیهای جدید را کاهش دهند و حتی باعث شوند بازیهای جدید کنار آنها ضعیف به نظر برسند. برای مثال نینتندو قطعاً بازیهای قدیمی Animal Crossing را عرضه نخواهد کرد. الکترونیک آرتز هم سمت بازسازی سیمز ۱ و سیمز ۲ (Sims) نخواهد رفت.
پس شرکتهای ناشر دلیل خاصی برای نجات عناوین قدیمی نمیبینند. با این حال شرکتهای دیگری نیز وجود دارند که کار نگهداری و حفظ عناوین قدیمی را انجام میدهند. مشکل اینجاست که این شرکتها نیز از لحاظ قانونی مشکلات بسیار زیادی دارند. به همین دلیل است که اکثراً از بازسازی عناوین قدیمی پشیمان شده و به دنبال کارهای دیگر میروند.
نتیجه همه این مشکلات این است که شرکتهای سازنده بازی به فکر بازسازی عناوین نیستند. شرکتهای ثانویه هم به دلایل قانونی نمیتوانند این کار را انجام دهند. پس تنها راه دانلود غیر قانونی و استفاده از شبیهسازهای کنسولهای قدیمی است. چیزی که نه به نفع ناشر است و به نفع کاربر. همینطور اینکه باعث میشود بازیهای قدیمی روز به روز کمیابتر شده و به سمت نابودی پیش بروند.
منبع: Destructoid
مشاهده همه