گوشی شیائومی ۱۳ یکی از پرچمداران این شرکت است که به تازگی راهی بازار ایران شده و میتوانید آن را خریداری کنید. این گوشی نسبت به نسل قبلی با ارتقاهای مختلفی روبرو شده که همین بهبودها، جذابیت آن را دوچندان کرده است. روی هم رفته با یک پرچمدار جذاب، قدرتمند و البته گرانقیمت روبرو هستیم که میتواند توجه کاربران زیادی را جلب کند. در هر صورت در ادامه از زوایای مختلف به گوشی شیائومی ۱۳ میپردازیم تا با تمام نقاط قوت و ضعف آن آشنا شوید.
- بررسی شیائومی ردمی ۱۲؛ گوشی اقتصادی عجیب
مشخصات گوشی شیائومی ۱۳
نام گوشی | شیائومی ۱۳ |
وزن بدنه | ۱۸۵ گرم |
نمایشگر | ۶.۳۶ اینچ، پنل AMOLED رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز |
سیستمعامل | اندروید ۱۳ |
رابط کاربری | MIUI 14 |
تراشه | اسنپدراگون ۸ نسل ۲ |
حافظه رم | ۸ و ۱۲ گیگابایت |
حافظه داخلی | ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت |
دوربینها | دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳.۲ برابری |
دوربین سلفی | سنسور ۳۲ مگاپیکسلی |
باتری | ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت |
سرعت شارژ | شارژ سیمی ۶۷ وات شارژ بیسیم ۵۰ وات |
طراحی و کیفیت ساخت
قبل از اینکه به طراحی این گوشی بپردازیم، باید بگوییم که مطابق معمول همراه با این گوشی مانند دیگر گوشیهای شیائومی، شارژر و کابل شفاف هم در اختیار شما قرار میگیرد. این شارژر سرعت ۶۷ وات را ارائه میدهد که در ادامهی بررسی به عملکرد باتری و سرعت شارژ شدن باتری هم میپردازیم.
لبههای تخت بدنهی این گوشی، ما را به یاد آیفونها میاندازد که البته این روزها گوشیهای زیادی با این مشخصه راهی بازار میشوند. ماژول دوربین هم طراحی بسیار خاصی دارد که برجستگی زیاد آن، توجه را جلب میکند. لبههای پنل پشتی تا حدی خمیده هستند که همین موضوع منجر به خوشدستتر شدن آن شده است. با توجه به اینکه پنل پشتی از شیشه براق ساخته شده، به راحتی اثر انگشت را جذب میکند.
گوشی شیائومی ۱۳ در سه رنگ مشکی، سفید و سبز راهی بازار شده و هر سه این رنگها کیفیت بالایی دارند. در بخش جلویی به لطف حاشیههای بسیار باریک نمایشگر، شاهد طراحی زیبایی هستیم و اندازهی حفرهی نمایشگر هم آنقدر کوچک است که اصلا توجه را به خود جلب نمیکند. اگر وزن گوشی هم برای شما اهمیت دارد، باید بگوییم که وزن این گوشی به ۱۸۹ گرم میرسد.
از نظر کیفیت ساخت، شیائومی ۱۳ هیچ ضعف خاصی ندارد و در بین پنل پشتی و جلویی شیشهای، یک فریم آلومینیومی قرار گرفته است. در ضمن برای نمایشگر هم شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ استفاده شده که میتواند مقاومت بالایی در برابر ضربات ارائه کند. خوشبختانه شیائومی برای این گوشی گواهی IP68 هم دریافت کرده و بنابراین تا عمق ۱.۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه میتواند در برابر نفوذ آب مقاومت کند.
نمایشگر
شیائومی ۱۳ با نمایشگر باکیفیت ۶.۳۶ اینچی راهی بازار شده است. این نمایشگر تا حدی از نسل قبلی خود بزرگتر است اما به پای نمایشگر ۶.۶۷ اینچی شیائومی ۱۲T و ۱۲T پرو نمیرسد. با توجه به رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰، با تراکم پیکسلی خیلی خوب ۴۱۴ پیکسل در هر اینچ روبرو هستیم.
حداکثر روشنایی نمایشگر برای نشان دادن محتواهای غیر HDR به ۱۲۰۰ نیت میرسد و در صورت بهرهگیری از محتواهای HDR میتوانید از حداکثر روشنایی ۱۹۰۰ نیت هم بهره ببرید. بنابراین از نظر روشنایی، این نمایشگر عملکرد بسیار خوبی ارائه میدهد. این نمایشگر طبیعتا از HDR هم پشتیبانی میکند و با تمام استانداردهای مهم HDR سازگار است.
رزولوشن نمایشگر ۱۲۰ هرتز است که میتواند با توجه به محتوای در حال نمایش، رفرشریت خود را به طور خودکار بین ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز تنظیم کند تا با این کار انرژی کمتری مصرف شود. طبق بررسیهای صورت گرفته، اگر میخواهید حین اجرای بازیها از رفرشریت ۱۲۰ هرتزی بهره ببرید، باید به صورت دستی این رفرشریت را انتخاب کنید زیرا خود گوشی نمیتواند به طور خودکار این کار را برای بازیها انجام دهد.
عمر باتری و سرعت شارژ
انرژی شیائومی ۱۳ از طرف باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود که نسبت به دیگر گوشیهای پرچمدار، ظرفیت بالایی محسوب نمیشود. ولی به لطف استفاده از چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲، این گوشی نسبت به نسل قبلی به طور قابل توجهی عمر باتری بیشتری دارد. این در حالی است که نسل قبلی هم از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکرد. طبق بررسیهای صورت گرفته، باتری این گوشی برای وبگردی حدود ۱۷ ساعت دوام میآورد و اگر از آن برای پخش ویدیو استفاده کنید، میتوانید به مدت حدود ۱۸ ساعت از آن بهره ببرید.
گوشی شیائومی ۱۳ علاوه بر پشتیبانی از سرعت شارژ ۶۷ واتی که مبتنی بر فناوری اختصاصی این شرکت است، از فناوریهای Power Delivery 3.0 و Quick Charge 4 هم پشتیبانی میکند. دقیقا مشخص نیست که چرا شیائومی سرعت شارژ این گوشی را نسبت به نسل قبلی افزایش نداده ولی به نظر میرسد این شرکت میخواسته تمایز بیشتری بین این گوشی و مدل پرو با شارژ ۱۲۰ واتی ایجاد کند.
شیائومی مدعی شده باتری این گوشی در عرض ۳۸ دقیقه به طور کامل شارژ میشود که البته طبق بررسی صورت گرفته، برای شارژ کامل باتری باید ۴۲ دقیقه منتظر بمانید که این زمان طی شده تفاوت زیادی با ادعای شیائومی ندارد. در ضمن باید به پشتیبانی از شارژ بیسیم ۵۰ واتی و شارژ بیسیم معکوس ۱۰ واتی هم اشاره کنیم.
اسپیکرها
این گوشی طبیعتا از اسپیکرهای استریو استفاده میکند که البته یکی از این اسپیکرها بهعنوان اسپیکر مکالمه انجام وظیفه میکند. اسپیکر مکالمه صرفا برای ارائهی یکی از کانالهای صدا فعالیت ندارد و همواره برای پخش صدا مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس بررسیهای صورت گرفته، این اسپیکرها بلندی صدای خیلی خوبی دارند و از نظر دقت فرکانسی هم عملکرد خیلی خوبی از خود نشان میدهند. همچنین زمانی که گوشی را به صورت عمودی در دست میگیرید، پوشاندن این اسپیکرها کار راحتی نیست و بنابراین در این حالت هم با کیفیت صدای خیلی خوبی روبرو میشوید.
رابط کاربری
شیائومی ۱۳ از رابط کاربری MIUI 14 مبتنی بر اندروید ۱۳ بهره میبرد. در این نسخهی MIUI بهبودهای قابل توجهی صورت گرفته که بر اساس ادعای شیائومی، میتواند عملکرد بسیار بهتری نسبت به نسخهی قبلی ارائه کند. در این رابط کاربری فقط ۸ اپلیکیشن سیستمی قابل حذف نیستند که یک ارتقای قابل توجه نسبت به نسخههای قبلی محسوب میشود. در این نسخه جداسازی نوتیفیکیشنها و کنترل سنتر به طور پیشفرض فعال شده که تغییر خوبی است. اگر هم از این مشخصه راضی نیستید، میتوانید به راحتی به سراغ وضعیت قبلی بروید.
در MIUI همواره قابلیتهای زیادی برای شخصیسازی در اختیار کاربران قرار میگیرد و MIUI 14 هم از این قاعده مستثنا نیست. یکی از جذابیتهای MIUI، امکان انتخاب از بین طیف وسیعی از تمها است که ظاهر گوشی را به طور گسترده تغییر میدهند. یکی از قابلیتهای جذاب گوشی شیائومی ۱۳ که نباید از قلم بیندازیم، امکان ثبت ضربان قلب با استفاده از سنسور اثر انگشت است که میتواند کاربردی باشد.
به طور کلی MIUI 14 از نظر ظاهری و عملکردی با تغییرات زیادی نسبت به نسخهی قبلی روبرو نشده و شیائومی عمدتا بر روی بهبود این رابط کاربری در پشت صحنه تمرکز کرده است.
عملکرد
قلب تپندهی این گوشی، چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است. شیائومی مدعی شده که این چیپست در مقایسه با نسل قبلی میتواند ۳۷ درصد عملکرد بهتر و ۴۷ درصد مصرف انرژی کمتری ارائه کند. از سوی دیگر باید به بهبود ۴۲ درصدی پردازنده گرافیکی هم اشاره کنیم. این گوشی در تست چند هستهای بنچمارک گیکبنچ موفق شده بهتر از گلکسی S23 اولترا عمل کند و در تست تک هستهای هم فاصله زیادی با این گوشی ندارد. در بنچمارک AnTuTu که عملکرد پردازنده گرافیکی هم مورد بررسی قرار میگیرد، این گوشی عملکرد همرده با S23 اولترا ارائه میدهد.
در این گوشی انیمیشنها خیلی سریع و روان اجرا میشوند و انواع و اقسام بازیهای سنگین را میتوانید به بهترین شکل و با فریمریت بالا اجرا کنید. خوشبختانه سیستم خنککننده هم عملکرد بسیار خوبی دارد و در تست یک ساعته برای تحت فشار قرار دادن چیپست، با وجود اینکه بدنه بسیار داغ میشود، ولی پایداری عملکرد پردازنده با افت قابل توجهی روبرو نمیشود.
دوربینها
شیائومی برای دوربینهای این گوشی با لایکا همکاری کرده و بنابراین کاربران انتظار بالایی بابت کیفیت این دوربینها دارند. دوربین اصلی از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی ساخت سونی استفاده میکند که میتواند ویدیوهای ۸K هم ضبط کند. در کنار آن دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی دیده میشود و در نهایت با دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی روبرو هستیم که از همان سنسور استفاده شده در S23 و S23 پلاس استفاده میکند. این دوربین زوم اپتیکال ۳.۲ برابری ارائه میکند. برای ثبت عکسهای سلفی هم میتوانید از دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی بهره ببرید. در ادامه عملکرد این دوربینها را به طور جداگانه بررسی میکنیم.
عکاسی در طول روز
دوربین اصلی
بررسی عملکرد دوربینها را طبیعتا با دوربین اصلی آغاز میکنیم. دوربین اصلی گوشی شیائومی ۱۳ به طور پیشفرض عکسهای ۱۲.۵ مگاپیکسلی ثبت میکند. در طول روز، این دوربین عکسهای بسیار خوبی را ثبت میکند و نمیتوانیم به ضعف خاصی اشاره کنیم. اگر به دنبال ثبت جزئیات بیشتری هستید، میتوانید عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی ثبت کنید که خوشبختانه فرایند ثبت آنها اصلا طول نمیکشد. تنها مشکل عکسهای ۵۰ مگاپیکسلی این است که حجم خیلی بالایی دارند.
دوربین اولترا واید
دوربین اولترا واید این گوشی در محیطهای پر نور عکسهای دارای جزئیات فراوان و شفافیت خوبی را ثبت میکند. گستره دینامیکی هم دقیقا همان چیزی است که از یک دوربین اولترا واید باکیفیت انتظار داریم.
دوربین تلهفوتو
یکی از مهمترین تغییرات این گوشی نسبت به نسل قبلی، بهرهگیری آن از دوربین تلهفوتو است. این دوربین زوم اپتیکال ۳.۲ برابری را امکانپذیر میکند و رزولوشن سنسور آن به ۱۰ مگاپیکسل میرسد. عکسهای ثبت شده با این دوربین جزئیات بسیار خوبی دارند و نویز چندانی در آنها دیده نمیشود. این دوربینها عکسها را با کنتراست نسبتا بالاتری نسبت به دوربین اصلی ثبت میکند ولی این مشخصه اصلا جذابیت عکسها را پایین نمیآورد.
دوربین سلفی
این دوربین به طور پیشفرض عکسهای ۳۲ مگاپیکسلی ثبت میکند که در نتیجه عکسهای موردنظر حجم بسیار بالایی دارند. اما پردازش عکسها در حد مناسبی انجام میشود و بنابراین نتایج نهایی کیفیت بسیار خوبی دارند. اما توصیه میکنیم تنظیمات این دوربین را تغییر دهید و در عوض عکسهای ۱۲ یا حتی ۸ مگاپیکسلی ثبت کنید. در عکسهای سلفی رنگ پوست به خوبی ثبت میشود و حتی بافت پوست را هم با کیفیت بالایی ارائه میدهد.
عکاسی در محیطهای کمنور
دوربین اصلی
دوربین اصلی گوشی شیائومی ۱۳ در محیطهای کمنور عالی عمل میکند. عکسها سرشار از جزئیات هستند و شفافیت خیلی خوبی دارند. خوشبختانه در این عکسها نویز چندانی دیده نمیشود و سایهها و بخشهای روشن بهخوبی مدیریت میشوند. حالت تاریک این دوربین هم گاهی اوقات کیفیت عکسها را بهبود میبخشد ولی گاهی اوقات هم عملکرد خیلی خوبی ندارد. بنابراین در کل بهتر است در محیطهای کمنور از همان حالت پیشفرض استفاده کنید.
دوربین اولترا واید
در محیطهای کمنور، دوربین اولترا واید گوشی شیائومی ۱۳ عملکرد قابل قبولی از خود نشان میدهد. عکسهای ثبت شده با این دوربین دارای جزئیات خوبی هستند و کنتراست مناسبی دارند. اما در لبههای فریم، میزان جزئیات به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
دوربین تلهفوتو
دوربین تلهفوتو هم اگرچه در محیطهای تاریک عملکرد خوبی ارائه میکند، ولی در کل عکسهای ثبت شده با این دوربین عالی نیستند. اما در هر صورت نمیتوانیم ضعف مهمی در مورد آنها مطرح کنیم.
مهمترین رقبا
شیائومی ۱۳ به هیچ عنوان گوشی ارزانقیمتی محسوب نمیشود که البته در ازای پرداخت مبلغ موردنظر، ویژگیهای بسیار جذابی نصیب شما میشود. گوشیهای سری گلکسی S23 طبیعتاً از جمله مهمترین رقبای شیائومی ۱۳ هستند که در بین آنها، بهخصوص S23 پلاس رقیب بسیار مهمی محسوب میشود. گلکسی S23 پلاس از ویژگیهای مهمی مانند کیفیت ساخت فوقالعاده، نمایشگر عالی، دوربین سهگانهی قدرتمند و باتری ۴۷۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. در ضمن نباید دریافت ۴ نسخهی جدید اندروید را از قلم بیندازیم.
در طرف مقابل با وانپلاس ۱۱ روبرو هستیم که از نمایشگر بزرگتر ۶.۷ اینچی با رفرشریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد و انرژی آن از طرف باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود. در ضمن نباید پشتیبانی از سرعت شارژ ۱۰۰ وات را از قلم بیندازیم. البته در حال حاضر هر دو گوشی در حال حاضر در بازار ایران با قیمت بالاتری نسبت به شیائومی ۱۳ به فروش میرسند و به همین خاطر فعلا شیائومی ۱۳ جذابیت بیشتری نسبت به آنها دارد.
سخن پایانی
شیائومی ۱۳ در یک کلام یک پرچمدار همهفنحریف است. بهبودهای صورت گرفته نسبت به نسل قبلی، جذابیت این گوشی را بسیار بیشتر کرده و حالا در کنار ضدآب بودن گوشی، با نمایشگر نسبتا بزرگتر و بهتری روبرو هستیم. اسپیکرهای این گوشی کیفیت صدای خیلی خوبی دارند و چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ هم عملکرد فوقالعادهای برای آن ارائه میکند.
دوربینها به طور قابل توجهی بهتر از نسل قبلی هستند و بهخصوص باید به بهرهگیری از دوربین تلهفوتو باکیفیت اشاره کنیم. بنابراین اگر دنبال یک پرچمدار اندرویدی عالی هستید، بدون هیچ شک و تردیدی توصیه میکنیم خرید این گوشی را هم در نظر داشته باشید.
- طراحی جذاب و بدنهی خوشساخت
- نمایشگر باکیفیت با دقت رنگی بالا
- عمر باتری بهتر نسبت به نسل قبلی
- عملکرد فوقالعاده به لطف چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- عملکرد خیلی خوب دوربینها در شرایط مختلف
- عدم بهرهگیری از شارژ ۱۲۰ واتی
- داغ شدن بدنه در صورت فشار طولانی مدت به پردازنده
- استفاده از شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ به جای گوریلا گلس ویکتوس
- بررسی گوشی پوکو F5؛ آچار فرانسه به سبک شیائومی
منبع: GSMArena