حالا که مدیاتک از تراشه جدید خود، دایمنسیتی ۹۴۰۰، رونمایی کرده است، تمامی نگاهها به رقیب قدرتمند آن، یعنی اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام، معطوف شده است. شایعات از عملکرد فوقالعاده این تراشه به لطف هستههای اصلی پرسرعت آن با فرکانسی بیش از ۴ گیگاهرتز خبر میدهند. اما این قدرت خام، ظاهراً هزینهای گزاف به همراه دارد: تولید حرارت بسیار زیاد و کاهش چشمگیر عمر باتری.
در هفتههای گذشته، شاهد انتشار نتایج بنچمارک سه نسخه متفاوت از اسنپدراگون ۸ الیت بودهایم. نسخه استاندارد این تراشه، فرکانس پایه ۲.۷۸ گیگاهرتز و فرکانس بیشینه ۴.۰۹ گیگاهرتز را به نمایش میگذارد. در این میان، گزارشها حاکی از آن است که سامسونگ در حال آزمایش دو نسخه اورکلاک شده از این تراشه برای سری گلکسی S25 خود با فرکانسهای ۲.۹۰/۴.۱۹ گیگاهرتز و ۳.۵۳/۴.۴۷ گیگاهرتز است. این سرعت خیرهکننده، در حقیقت سرعتی در حد پردازندههای دسکتاپ برای یک تلفن همراه محسوب میشود.
معضل گرما و مصرف باتری اسنپدراگون ۸ الیت
با این وجود، اگر شایعات جدید صحت داشته باشند، این اعداد حیرتانگیز ممکن است بیشتر دردسرساز باشند تا مفید. بر اساس این شایعات، حتی نسخه استاندارد اسنپدراگون ۸ الیت نیز ممکن است با چالشهای جدی در زمینه مدیریت حرارت و مصرف بهینه باتری روبرو شود. گزارشها نشان میدهند که این تراشه حتی در استفاده معمولی بیش از ۲۰ وات انرژی مصرف کرده و به دمای سوزان ۹۸.۵ درجه سانتیگراد میرسد. به نظر میرسد هیچ میزان کاهش مصنوعی فرکانس (throttling) نتوانسته است مصرف انرژی یا دمای تراشه را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
آنچه مایه نگرانی بیشتر است، این است که این اطلاعات ظاهراً از یک «نسخه رسمی» تراشه – هرچند مربوط به سه ماه پیش – فاش شده است. مصرف انرژی بسیار بالای این تراشه میتواند دلیل استفاده از باتریهای با ظرفیت بالای ۶۰۰۰ میلیآمپرساعت در گوشیهای پرچمدار مجهز به این تراشه باشد.
با این حال، هنوز جای امیدواری وجود دارد. سه ماه زمان قابل توجهی برای توسعه و بهینهسازی است و کوالکام احتمالاً در این مدت پیشرفتهای قابل ملاحظهای در این زمینه داشته است. امیدواریم که کوالکام قبل از عرضه رسمی این تراشه در اواخر این ماه، مشکلات مربوط به گرما و مصرف انرژی را برطرف کرده باشد.
مشاهده همه
منبع: GizmoChina