طرز استفاده از سرخ‌کن بدون روغن فیلیپس

تکنولوژی هوای داغ که در هواپزهای بدون روغن فیلیپس استفاده می‌شود، شیوه مدرنی در پخت غذاست که بدون استفاده از روغن یا مقدار اندکی روغن می‌توان با آن غذا را سرخ کرد، کیک پخت، کباب و گریل درست کرد. بخش مهم این فناوری گردش سریع هوای داغ پیرامون غذاست. دستگاه هواپز سریع گرم می‌شود و پروانه دستگاه هوای داغ‌شده را با سرعت بالا به گردش درمی‌آورد که باعث ایجاد محیط پخت همسانی در دستگاه می‌شود. نکته بسیار جالب در استفاده از این دستگاه در این است که شما به روغن برای پخت نیاز ندارید و تنها مقدا بسیار کمی اسپری آن روی غذا برای پخت یک غذای مطبوع و خوشمزه کافی است.

شما با هواپزها یا همان سرخ‌کن‌های بدون روغن می‌توانید از سرخ‌کردن تا کباب‌کردن و حتی پختن غذا و کیک و نان، محدوده‌ گسترده‌ای از آشپزی ساده را در زمانی اندک تجربه کنید.

تحقیقات نشان داده پخت غذا در هواپزها میزان این ماده شیمیایی را تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس می‌تواند سطح اکسیداسیون کلسترول را در ماهی افزایش دهد

مزایا و معایب استفاده از هواپزها

از آنجا که این دستگاه‌ها میزان استفاده از روغن را به‌شدت کاهش می‌دهند یا کلاً حذف می‌کنند، غذای آماده‌شده در آنها، نسبت به پخت سنتی، مثلاً در سیب‌زمینی سرخ‌کرده کاهش می‌یابد. علاوه بر این، با وجود عدم استفاده از روغن، گردش هوای داغ کمک می‌کند لایه خارجی غذای آماده‌شده ترد شود، بدون‌اینکه لازم باشد در روغن فراوان سرخ شود.

از دیگر مزایای استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس این است که غیر از سرخ‌کردن، با این فناوری شما می‌توانید برای کباب، پخت نان و کیک، گریل و… استفاده کنید. هوای داغ هواپزها با سرعت بالایی گرم می‌شود و درمقایسه با سایر اجاق‌های مرسوم انرژی کمتری استفاده می‌کند.

معایب سرخ کن بدون روغن فیلیپس دربرابر مزایای آن چندان به‌شمار نمی‌آید و می‌توان از آنها چشم‌پوشی کرد. برای مثال، سبد این دستگاه‌ها محدود و کوچک است و ظرفیت پخت آن مناسب غذاهای خانگی و خانوادگی است. علاوه بر این، هواپزها برای پخت غذاهایی که با روغن زیاد باید پخته شوند، زمان زیادی نیاز دارند که این هم می‌تواند یکی از معایب آنها باشد. از دیگر معایب جزیی که می‌توان برای این دستگاه‌ها درنظر گرفت، جای زیاد آنها روی پیشخان آشپزخانه و تمیزکردن مداوم‌شان پس از هربار استفاده است.

طرز کار سرخ کن فیلیپس

آیا سرخ کن بدون روغن فیلیپس سرطان‌زا است؟

حتی روغن‌های سالمی مثل روغن زیتون و روغن کنجد هم بر اثر حرارت پخت‌شان می‌توانند برای سلامت ما ضرر داشته باشند. علاوه بر این، غذاهایی که برای سرخ‌شدن باید در روغن غوطه‌ور شوند، خود منبع بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شوند. از این رو، هواپزها به‌واسطه کاهش یا حذف روغن، به‌شما غذایی سالم را می‌دهند و می‌توانید بدون نگرانی از میزان کلسترول بالا با این دستگاه غذای خود را آماده کنید.

غذاهایی که در درجه بالا سرخ و پخته می‌شوند، مثل سیب‌زمینی سرخ‌کرده و کباب، ترکیبی شیمیایی تولید می‌کنند که به آن آکریلامید می‌گویند و میزان بالای آن در بدن منجر به سرطان می‌شود. تحقیقات نشان داده پخت غذا در هواپزها میزان این ماده شیمیایی را تا ۹۰درصد کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، استفاده از سرخ کن بدون روغن فیلیپس می‌تواند سطح اکسیداسیون کلسترول را در ماهی افزایش دهد که باعث افزایش ریسک بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شود. در فرایندهای پخت روغنی غذاها هیدروکربن‌هایی هم تولید می‌شوند که حین آماده‌شدن غذاها در دمای بالا به‌ شکل فوم تولید شده و استنشاق غذا را خطرناک کرده و سرطان‌زا هستند. هرچند در فرایند سرخ کن بدون روغن فیلیپس هم چنین ماده‌ای تولید می‌شود ولی به‌واسطه حذف روغن بسیار کمتر است. این را هم باید درنظر داشته باشیم که هواپزها، برخلاف مایکروویوها که اشعه ساطع می‌کنند، گرما را از طریق پروانه‌ تولید کرده و پیرامون غذا به گردش درمی‌آورند که از این نظر اصلاً خطری برای سلامتی ندارد.

مدل‌های مختلف سرخ کن بدون روغن فیلیپس

فیلیپس انواع مختلفی از هواسازها را تولید کرده که هرکدام با ویژگی‌های منحصربه‌فردشان برای رفع یک نیاز به‌خصوص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۱. Philips Airfryer Essential

(مدل کامپکت) مدل کامپکت با ظرف ۴.۱ لیتری، مدل اولیه‌ای است ایده‌آل خانواده‌های کوچک. این مدل جمع‌وجور است و جای کمی می‌گیرد. هواپز اسنشال بسته به مدلش شاخص دستی یا کنترل دیجیتال برای تنظیم درجه‌حرارت دارد و برای غذاهای ساده و افرادی که به لوازم آشپزخانه کوچک نیاز دارند، عالی است.

۲. Philips Airfryer Daily Collection

این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس ظرف ۴.۱ الی ۵.۵ لیتری دارد و کمی از مدل قبلی بزرگ‌تر است. در این مدل هواپز برای پخت کارآمدتر و سریع‌تر از فناوری هوای سریع (Rapid Air) استفاده شده و برای خانواده‌های متوسط مناسب است.

۳. Philips Airfryer XXL

این هواپز ۷.۳ لیتری یکی از بزرگ‌ترین سرخ کن‌های بدون روغن فیلیپس است که برای خانواده‌های بزرگ طراحی شده و حتی می‌تواند در میربانی شما در مهمانی‌ها هم دستیار همراه شما باشد. این مدل هواپز بخش‌هایی همچون فناوری چربی‌زدایی دارد که چربی اضافه غذا را کاهش می‌دهد.

۴. Philips Airfryer Premium XXL (فناوری حس هوشمند)

این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس نسخه پیشرفته‌ مدل XXL است با فناوری حس هوشمند که به‌طور خودکار و براساس نوع غذا و مقدار آن، دما و زمان را تنظیم می‌کند. این مدل هواپز فیلیپس فناوری چربی‌زدایی هم دارد و به کنترل دیجیتال با تنظیمات خودکار مجهز است.

۵. Philips Airfryer Avance Collection

آوانس کالکشن بخش‌های اضافه‌ای همچون برنامه‌های ازپیش‌تنظیم‌شده برای غذاها و سیستم ارتقایافته گردش هوای سریع برای زمان پخت کمتر دارد. این مدل ۵.۵ لیتری برای خانواده‌های متوسطی که تعادلی بین بخش‌های پیشرفته و ظرفیت می‌خواهند، مناسب است.

۶. Philips Airfryer Premium Collection (فناوری توربواستار)

فناوری توربواستار در این مدل سرخ کن بدون روغن فیلیپس که پخت سریع‌تر را با پیش‌‌گرم‌کردن کمتر تضمین می‌کند، می‌تواند به سرخ‌کردن‌ مداوم بدون نیاز به برگرداندن غذاها در هواپز کمک کند. توربواستار ۵.۵ لیتری مناسب افرادی است که دنبال پخت‌وپز سریع و حتی نتایج پخت خود هستند.

۷. Philips Airfryer Digital Twin TurboStar XXL

این مدل فناوری توربواستار دوقلویی را دارد که جریان هوای قوی‌تری تولید کرده و در نتیجه زمان پخت آن کمتر است. این مدل ۷.۳ لیتری یکی از مدل‌های ممتاز هواپزهای فیلیپس است که با تمرکز بر آشپزی کارآمد و سالم‌تر، برای خانواده‌های بزرگ طراحی شده است.

بخش‌های رایج در تمام هواپزهای فیلیپس

  1. فناوری هوای سریع که باعث پخت سریع و یکنواخت می‌شود.
  2. فناوری چربی‌زدایی که در مدل‌های پیشرفته چربی و روغن اضافه را از غذا حذف می‌کند.
  3. کنترل‌های دیجیتال که برای استفاده ساده‌تر در بیشتر مدل‌ها وجود دارد.
  4. بخش‌های قابل‌شستشو در ماشین ظرفشویی.
  5. پخت‌وپز متنوع با قابلیت سرخ‌کردن، پخت نان و کیک، کباب و گریل.

بخش‌های مختلف سرخ کن بدون روغن فیلیپس

بخش‌های اصلی تشکیل‌دهنده سرخ کن بدون روغن فیلیپس به‌شرح زیر هستند:

  1.  واحد اصلی: بخش خارجی هواپزهاست که المنت‌ گرم‌کننده و پروانه دستگاه در آن هستند. هسته اصلی نیرو و کنترل‌های دیجیتال یا دستی هم در این بخش قرار دارند.
  2. صفحه کنترل: جلوی واحد اصلی قرار دارد و شامل صفحه نمایش دیجیتال می‌شود. مدل‌های پیشرفته‌تر کنترل‌های لمسی با برنامه‌های ازپیش‌تنظیم‌شده دارند که به کاربر اجازه می‌دهد درجه‌حرارت، زمان و نوع پخت را انتخاب کند.
  3. سبد: یا ظرف دستگاه که مشبک است و جدا می‌شود، و غذا را در آن باید گذاشت. ظرف‌های سرخ کن بدون روغن فیلیپس پوششی نچسب دارند که به‌راحتی تمیز شوند. طراحی مشبک سبدها باعث می‌شود هوای داغ برای پخت یکنواخت گردش داشته باشد و چربی اضافه به کف ظرف نگهدارنده بریزد.
  4. ظرف نگهدارنده/ کشو: این ظرف زیر سبد است و روغن اضافه‌ای را که از غذا می‌چکد، نگه می‌دارد. این ظرف هم مثل ظرف مشبک نچسب است و به‌راحتی برای تمیزکردن جدا می‌شود.
  5. پروانه: نزدیک المنت‌های گرم‌کننده قرار دارد و هوای گرم را به‌طور یکنواخت در محوطه پخت به‌گردش درمی‌آورد.
  6. کنترل‌های حرارت و زمان
بخوانید  اعلام لیست تیم‌ ملی والیبال برای دیدار با ایتالیا؛ اسفندیار آمد!

اقلام اضافه

    1. صفحه گریل: صفحه صافی است که می‌توان در سبد قرار داد و غذاهایی مثل سبزیجات یا گوشت را گریل کرد.
    2. سینی شیرینی‌پزی: برای پخت کیک یا نان‌ها و شیرینی‌ها.
    3. جداکننده: با جداکننده می‌توان غذاهای متفاوت را در سبد جدا کرد تا همزمان و بدون مخلوط‌شدن با هم پخته شوند.

روی صفحه کنترل و به‌شکل دیجیتال یا دستی است که به کاربر این امکان را می‌دهد که زمان پخت (معمولاْ تا ۶۰ دقیقه) و حرارت را (اغلب بین ۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد) تنظیم کند.

سرخ کن فیلیپس

نصب و آماده‌سازی دستگاه سرخ کن بدون روغن فیلیپس برای اولین استفاده

پس از بازکردن جعبه سرخ کن بدون روغن فیلیپس ، تمام قطعات مورد استفاده آن را با آب گرم صابونی بشویید و کامل خشک کنید. برای جای هواپز حتماْ به این نکته توجه کنید که برای تهویه مناسب هوا، دست‌کم فاصله‌ای ۲۰ سانتیمتری از دیوار را رعایت کنید.

برخی از سازندگان پیشنهاد می‌کنند اولین‌بار اجازه دهید هواپز ۱۰ دقیقه خالی کار کند تا پسماندهای ساخت دستگاه که در آن مانده بسوزد. در این فرایند ممکن است بوی ظریفی را حس کنید ولی عادی است و از بین می‌رود.

پیش از پخت هر غذایی بگذارید هواپز ۳ الی ۵ دقیقه پیش‌گرم شود تا به پخت یکنواخت غذا کمک کند. ضمن‌ اینکه برای پخت هر غذا مراقب باشید بیش از اندازه سبد را پر نکنید زیرا گردش هوا به‌طور مناسب انجام نخواهد شد.

انتخاب دما و زمان پخت مناسب

وقتی از سرخ کن بدون روغن فیلیپس استفاده می‌کنید، انتخاب درجه‌حرارت و زمان پخت صحیح کلید رسیدن به نتایج مناسب برای انواع غذاهاست.

  1. سبزیجات: برای سبزیجات برشته، مثل بروکلی و گل‌کلم دما را حدود ۲۰۴ و زمان را بین ۵ تا ۱۲ دقیقه انتخاب کنید. برای سبزیجات زیرزمینی مثل هویج و سیب‌زمینی، می‌توانید آنها را با دمای ۱۹۳ درجه برای ۱۵ تا ۳۵ دقیقه بپزید.
  2. مرغ: سینه بدون استخوان مرع را می‌توانید به‌خوبی در دمای ۱۸۸ درجه حدود ۱۲ الی ۲۵ دقیقه بپزید. برای بال، لازم است ۱۲ دقیقه روی دمای ۲۰۴ درجه تنظیم کنید. تکه‌های ضخمی‌تر مثل ران حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۹۳ درجه پخته می‌شود.
  3. گوشت: برگر به ۸ تا ۱۲ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه نیاز دارد. استیک در دمای ۲۰۴ درجه و حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه پخته می‌شود.

تنظیمات مختلف دستگاه (برنامه‌های خودکار و دستی)

سرخ کن بدون روغن فیلیپس دو مدل تنظیمات خودکار و دستی دارد که برای نیازهای متفاوت انعطاف بالایی را از خود نشان می‌دهند. در مدل خودکار با فشاردادن یک دکمه می‌توانید از تنظیمات موردنیاز خود استفاده کنید. این برنامه‌های آماده به‌طور خودکار زمان و دمای لازم را برای غذاهای مشخص تنظیم می‌کنند و کار را برای کاربر خود ساده می‌کنند. در این تنظیمات غذاهای محبوب‌تر مثل سرخ‌کردنی‌ها، مرغ، ماهی و میان‌وعده‌های یخی در دسترس است.

علاوه بر این تنظیمات خودکار، شما می‌توانید از تنظیمات دستی و شخصی خود برای دما و زمان هم استفاده کنید. این تنظیمات برای افرادی که می‌خواهند کنترل بیشتری روی فرایند پخت داشته باشند، مطلوب است. یک گزینه دیگر در سرخ کن بدون روغن فیلیپس، حسگرهای هوشمند در مدل‌های ممتاز این برند است که به سنسورهایی مجهزند که به‌طور خودکار زمان و حرارت پخت را براساس آماده‌شدن غذا تنظیم می‌کنند. این مدل‌ها کنترل خودکار پیشرفته‌تری دارند و برای افرادی که به‌دنبال تجربه پختی کاملاْ بدون حضور دست هستند، ایده‌آل است.

بخوانید  روایت مهاجم ژاپن از گل ایران؛ مغزم تکان خورد، نمایش مفتضحانه‌ای داشتیم

نحوه قراردادن مواد غذایی در سبد

برای حصول اطمینان از نتایج دلخواه و بهینه با سرخ کن بدون روغن فیلیپس، مهم است که غذاها به‌طور صحیح در سبد قرار بگیرند. هرگز غذا را بیش از اندازه در سبد نگذارید و همیشه یک لایه از غذا سبد را بپوشاند. قراردادن بیش از اندازه غذا جلوی جریان هوا را می‌گیرد و منجر به پخت غیریکنواخت غذا یا بافت خیس می‌شود.

مراقب باشید که لایه‌های غذا هم برای موارد کوچک کم‌عمق باشند. برای غذاهای کوچکی مثل سرخ‌کردنی‌ها یا سبزیجات، آنها را روی لایه صاف و نازکی پهن کنید. می‌توانید در میانه فرایند پخت سبد را تکان دهید تا مطمئن شوید همه‌جای آن پخته می‌شود.

برای غذاهای بزرگ‌تر مثل سینه مرغ یا استیک، هرگز آنها را روی هم نگذارید و بین هر تکه فاصله بگذارید تا هوای داغ به‌خوبی جریان یابد. اگر لازم شد، در میانه فرایند غذا را برگردانید.

دو نکته اضافی در این زمینه را در نظر داشته باشید. اول اینکه، برای تردی غذا از اسپری روغن استفاده کنید. بااینکه این دستگاه‌ها به کمترین میزان روغن نیاز دارند، یک‌بار اسپری روغن روی غذا تردی آن را بیشتر می‌کند. استفاده بیش از حد روغن می‌تواند منافع استفاده از هواپز را کاهش می‌دهد. نکته دوم اینکه، غذا را حین فرایند پخت بررسی کنید. پخت غذا در هواپزها سریع‌تر از فرهای قدیمی است، از همین رو لازم است که غذا را مدام وارسی کنید تا بیش از حد نپزد.

مشکلات متداول و راه‌حل‌های آن

ممکن است گاهی حین کار با هواپزهای فیلیپس به مشکلاتی بربخورید که اینجا برخی از این مشکلات متداول را با راه‌حل‌شان بررسی می‌کنیم.

مشکل راه‌حل
غذا به‌اندازه کافی ترد نمی‌شود یا تر است از پرکردن بیش‌ازحد سبد خودداری کنید و غذا را روی یک لایه بپزید. برای غذاهایی مثل سرخ‌کردنی‌ها یا بال مرغ کمی روغن روی غذا اسپری کنید.
حین پخت غذاهای چرب، از هواپز دود سفید ساطع می‌شود و چربی زیادی روی المنت‌های حرارتی‌اش می‌چکد بین هربار استفاده از هواپز آن را تمیز کنید تا روغن و چربی‌ها پاک شوند. همچنین حدود ۲ قاشق غذاخوری آب ته کشو آن بریزید تا مانع سوختن چربی شود.
غذا یکنواخت پخته نمی‌شود در میانه فرایند پخت سبد را تکان دهید تا مطمئن شوید گردش هوا به‌طور یکنواخت پیراموش غذا جریان می‌یابد. حتی غذاهای بزرگ‌تر را می‌توانید برگردانید.
غذا می‌سوزد زمان یا حرارت پخت را کم کنید و به فرایند نظارت کنید
هواپز روشن نمی‌شود یا وسط کار خاموش می‌شود بررسی کنید که دستگاه درست به برق وصل شده باشد یا پریز مشکل نداشته باشد. حواس‌تان باشد سبد درست وارد شده باشد، چون در برخی مدل‌ها سبد باید سر جای خود باشد تا دستگاه کار کند. اگر مشکل ادامه پیدا کرد، حتماْ با نمایندگی تماس بگیرید

 سرخ کن بدون روغن فیلیپس دو مدل تنظیمات خودکار و دستی دارد که برای نیازهای متفاوت انعطاف بالایی را از خود نشان می‌دهند. در مدل خودکار با فشاردادن یک دکمه می‌توانید از تنظیمات موردنیاز خود استفاده کنید.

نکات ایمنی برای نگهداری از سرخ کن بدون روغن فیلیپس

برای استفاده ایمن و بهینه از هواپزهای فیلیپس، رعایت نکات زیر مفید است:

  1. مراقب چربی‌ها و روغن‌ها باشید: هنگام پخت، استفاده از روغن‌های اضافی را محدود کنید. چربی‌های زیاد می‌توانند باعث ایجاد دود و حتی آتش‌سوزی شوند.
  2. مدت زمان پخت را رعایت کنید: برای جلوگیری از سوختن غذا، زمان پخت را طبق دستورالعمل‌های موجود در دفترچه راهنما تنظیم کنید.
  3. دستگاه را از برق بکشید: پس از استفاده و پیش از تمیزکردن، دستگاه را از برق بکشید.
  4. استفاده از لوازم جانبی مجاز: فقط از لوازم جانبی استفاده کنید که توسط تولیدکننده تأیید شده‌اند.
  5. احتیاط در استفاده از گرما: هنگام استفاده از دستگاه، به دمای سطح خارجی و بخارهای گرم توجه داشته باشید و از تماس مستقیم با آن‌ها خودداری کنید.
  6. نگهداری دستگاه: دستگاه را در محیط خشک و خنک نگهداری کرده و از تماس با آب یا رطوبت جلوگیری کنید.

کلام آخر

در نهایت، سرخ کن بدون روغن فیلیپس با تکنولوژی پیشرفته خود توانسته است که جایگاه ویژه‌ای در بازار دستگاه‌های آشپزخانه پیدا کند. این دستگاه با ارائه عملکردی قدرتمند و قابلیت‌های متنوع، نه تنها به بهبود کیفیت غذایی کمک می‌کند، بلکه تجربه‌ای راحت و سالم از پخت و پز را نیز به کاربران ارائه می‌دهد. با طراحی زیبا، مصرف انرژی پایین و سهولت در استفاده و تمیز کردن، فیلیپس به وضوح توانسته است انتظارات مصرف‌کنندگان را برآورده کند. به طور کلی، اگر به دنبال دستگاهی هستید که کیفیت غذا را بدون استفاده از روغن اضافی حفظ کند، سرخ کن بدون روغن فیلیپس انتخابی مناسب و هوشمندانه خواهد بود.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *