۱۲ گام اساسی برای برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز

سفر نوروزی با خانواده و کودکان می‌تواند یک تجربه‌ی ارزشمند باش اما چالش‌های خاص خود را دارد. همان‌طور که هر والدین باتجربه‌ای می‌دانند، اگر برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز به درستی انجام نشود، این سفر می‌تواند به تجربه‌ای استرس‌زا تبدیل شود. برای سفر به دور و نزدیک یا مسافرت با هواپیما، خودروی شخصی یا قطار باید به نکات مهمی توجه کنید. به این ترتیب، در تعطیلات نوروزی، یک سفر خانوادگی خاطره‌انگیز خواهید داشت. در این مقاله، هرآنچه باید برای بهترین برنامه‌ریزی برای مسافرت خانوادگی در نوروز در نظر بگیرید را می‌خوانید.

بهترین برنامه‌ریزی برای مسافرت خانوادگی در نوروز

برای اینکه در تعطیلات نوروزی راهی سفری خانوادگی شوید، باید درست برنامه‌ریزی کنید. برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز ۱۲ مرحله‌ی مهم دارد.

مرحله‌ی اول: انتخاب مقصد مناسب برای سفر

یکی از مهم‌ترین نکات برای برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز انتخاب مقصد مناسب است. مهم نیست که به چه شهر یا کشوری سفر می‌کنید، همیشه باید پیش از شروع مسافرت درباره‌ی مقصد تحقیق کنید. هزینه‌ی اقامت، حمل و نقل و فعالیت‌هایی که در آنجا انجام خواهید داد را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از عهده‌ی هزینه‌های این سفر برمی‌آیید. علاوه‌براین، بهتر است به فکر انجام دادن فعالیت‌های خانوادگی در مقصد مورد نظر باشید تا همه بتوانند از مسافرت نوروزی لذت ببرند.

ممکن است جاذبه‌های توریستی مورد علاقه‌ی شما برای کودکان خردسال بیش از حد پر سر و صدا و شلوغ باشند. برخی از مقاصد گردشگری هم برای نوزادان مناسب نیستند.

اگر هم راهی سفر به یکی از کشورهای جهان می‌شوید، باید مسائلی مانند زبان، ارز، فرهنگ و تغییرات آب و هوایی کشور مقصد را در نظر بگیرید. باید مطمئن شوید که مقصد مورد نظر برای شما و همه‌ی اعضای خانواده امن است. همچنین، پیش از شروع سفر با قوانین و آداب و رسوم محلی مقصد آشنا شوید. مطمئن شوید که توصیه‌های ایمنی برای سفر را رعایت می‌کنید و شرایط امنیتی مقصد را با دقت در نظر بگیرید.

ساک مسافرتی مدل h424
۲۴۴,۰۰۰
تومان
ساک چرخدار مدل A1 1300
۲۴۷,۰۰۰
تومان
خرید انواع چمدان

مشاهده همه

مرحله‌ی دوم: برنامه‌ریزی برای فعالیت‌ها در سفر

سفر با خودروی شخصی

برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز برای داشتن سفری بدون استرس ضروری است. قطعا نمی‌خواهید زمان گران‌بهای خود در سفر را صرف فکر کردن به فعالیت‌ها یا اماکنی که باید ببینید، کنید. بنابراین، بهتر است پیش از شروع سفر، برنامه‌ای تنظیم کنید که مطابق با علایق همه‌ی اعضای خانواده‌ی شما باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات سفر خانوادگی در نوروز این است که کودکان را در فرایند برنامه‌ریزی مشارکت بدهید. به آن‌ها اجازه دهید تا جایی برای غذا خوردن انتخاب کنند یا موزه‌ای را برای بازدید در طول سفر انتخاب کنند تا سفر برای آن‌ها هم هیجان‌انگیز شود. وقتی فعالیت‌های سفر را از قبل برنامه‌ریزی می‌کنید، می‌توانید مطمئن باشید که همه کاری را انجام می‌دهند که از آن لذت می‌برند.

  • چگونه سفر نوروزی و‌ حفاظت از محیط زیست را کنار هم داشته باشیم؟
بخوانید  حضور نمایندگان AFC در ورزشگاه فولادشهر

مرحله‌ی سوم: برنامه‌ریزی برای زمان استراحت

هنگام برنامه ریزی برای مسافرت در تعطیلات عید به همراه خانواده نباید زمان توقف و استراحت در سفر را فراموش کنید. برنامه‌ریزی برای استراحت در طول سفر یکی از نکات مهم برنامه‌ریزی سفر برای خانواده‌هایی است که می‌خواهند بهترین استفاده را از زمان تعطیلات خود ببرند. ممکن است برنامه‌ریزی برای استراحت در سفر غیرمنطقی به نظر برسد اما این کار مزیت داشتن یک تعطیلات عالی در مقابل تعطیلاتی پراسترس است.

هنگام برنامه‌ریزی برای تعطیلات خود، اختصاص دادن زمانی برای استراحت و کاهش استرس روزهای طولانی سفر اهمیت بسیاری دارد. این کار به شما فرصتی می‌دهد تا تجدید قوا کنید و با کسب انرژی دوباره، یک روز طولانی را به تجربه‌ای لذت‌بخش تبدیل کنید، به ویژه اگر این کار بخشی از روتین شما در سفر باشد. رعایت برنامه‌های روتین یکی از مهم‌ترین نکات برنامه ریزی سفر خانوادگی در نوروز است. با منظم بودن زمان صرف غذا و خوابیدن، کودکان با محیط‌های جدید بهتر سازگار می‌شوند.

علاوه بر برنامه‌ریزی برای استراحت، باید توجه داشته باشید که کارها را در آرامش انجام دهید. سعی نکنید همه‌ی فعالیت‌های سفر را پشت سر هم انجام بدهید یا برای سفر فعالیت‌های بیش از توان خانواده را برنامه‌ریزی نکنید. یک برنامه‌ی شلوغ برای سفر نوروزی اغلب به استرس و خستگی اعضای خانواده منجر می‌شود. بنابراین، سعی کنید برنامه‌ی خود را تا حد امکان در آرامش انجام دهید. به این ترتیب، مطمئن خواهید بود که همه‌ی همراهان شما در سفر اوقات خوبی را سپری می‌کنند.

کوله پشتی ورزشی مدل K-101
۲۳۷,۵۰۰
۲۲۰,۸۸۰
تومان
کوله پشتی مدل BNR-150009
۲۷۴,۰۰۰
تومان
خرید انواع کوله ‌پشتی سفری

مشاهده همه

مرحله‌ی چهارم: برنامه‌ریزی برای حمل و نقل در سفر

نمی‌توان برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز را بدون توجه به حمل و نقل در این سفر انجام داد. در تعطیلات نوروز، تردد مسافران بیش از روزهای عادی است و سفر بدون توجه به این نکته می‌تواند دردسرساز شود. بنابراین، هنگام سفر همراه با خانواده، از قبل ترتیبات لازم برای حمل و نقل را در نظر بگیرید. اجاره‌ی خودرو یا ون برای خانواده‌های بزرگتر یا تعمیر و چکاپ خودرو کارهایی هستند که باید قبل از شروع سفر نوروزی به فکر آن‌ها باشید.

در برخی از شهرها شرکت‌هایی وجود دارند که نیازهای حمل و نقل شما از جمله وسایل حمل و نقل و صندلی خودروی کودک اجاره می‌دهند. اگر هم قصد سفر با وسایل حمل و نقل عمومی را دارید، باید حدود یک ماه پیش از سفر به فکر رزرو بلیت باشید.

مرحله‌ی پنجم: تعیین نقش اعضای خانواده در سفر

برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز

برای اینکه برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز را به صورت حرفه‌ای انجام دهید، باید برای هر یک از همراهان خود در سفر نقشی تعیین کنید. هر یک از اعضای خانواده‌ی شما نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. بنابراین، تعیین نقش متناسب با توانایی‌های آن‌ها می‌تواند به راحت‌تر شدن سفر کمک کند. اگر همه‌ی اعضای خانواده وظایف و مسئولیت‌های خود را از قبل بدانند، همه‌ی کارها به خوبی انجام می‌شوند و همه در فرایند برنامه‌ریزی سفر مشارکت فعال دارند. می‌توانید هر یک از اعضای خانواده را مسئول کارهایی مانند برنامه‌ریزی، حمل و نقل، عکس و فیلم گرفتن از لحظات سفر، خرج و مخارج یا سرگرمی کنید.

مرحله‌ی ششم: تنظیم بودجه‌ی سفر

هنگام برنامه ریزی برای مسافرت در تعطیلات عید به همراه خانواده باید بودجه‌ی سفر را تعیین و تنظیم کنید. در نظر گرفتن هزینه‌های اصلی مانند هزینه‌های بلیت هواپیما، رزرو محل اقامت و حمل و نقل در سفر اهمیت بسیاری دارد. برای صرفه‌جویی در این هزینه‌ها می‌توانید از راه‌های مختلفی استفاده کنید. نمونه‌ی آن خرید بلیت یا رزرو اقامتگاه با بیشترین میزان تخفیف است. علاوه‌براین، باید هزینه‌ی وعده‌های غذایی، میان‌وعده‌ها، گردش‌ها و فعالیت‌هایی که می‌خواهید در طول سفر انجام دهید را در نظر بگیرید. صرف زمان برای تحقیق و مقایسه قیمت‌های شرکت‌های گردشگری مختلف می‌تواند هزینه‌های سفر شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

بخوانید  فدراسیون شطرنج ۵۳۰ روز بدون رئیس

یکی دیگر از ضروری‌ترین نکات سفر خانوادگی در نوروز که اغلب در سفرهای خارجی نادیده گرفته می‌شود، توجه به نرخ ارز است. آگاهی از نرخ ارز فعلی می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که محصولات و خدمات را در سفر با بهترین هزینه دریافت می‌کنید. بسیاری از کشورها نیز مالیات‌ها و هزینه‌های اضافی متفاوتی برای دریافت خدمات دارند که باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید. همچنین، باید به اندازه‌ی کافی تحقیق کنید تا مطمئن شوید که نرخ ارز مورد پذیرش در کشور مقصد ثابت است و به تازگی دچار نوسانات عمده‌ای نشده است.

یکی دیگر از نکات برنامه ریزی سفر خانوادگی در نوروز که به هزینه‌ها مربوط می‌شود، توجه به هزینه‌های پنهان سفر است. هزینه‌هایی مانند هزینه‌های حمل چمدان، ترانسفر فرودگاهی، استراحت‌گاه و سایر هزینه‌های متفرقه اغلب در برنامه‌ریزی سفرها نادیده گرفته می‌شوند. با آگاهی از این هزینه‌های اضافی، برنامه‌ریزی بهتر و دقیق‌تری خواهید داشت.

در نهایت، برنامه‌ریزی برای شرایط اضطراری هم اهمیت دارد. هر خانواده باید موقع سفر یک صندوق اضطراری برای پرداخت هزینه‌های غیرمنتظره یا صورت‌حساب‌های پزشکی در سفر داشته باشد. به این ترتیب، مطمئن خواهید بود که برنامه‌ریزی مالی شما برای سفر خانوادگی در نوروز بسیار دقیق است.

خرید انواع اکسسوری ساک و چمدان

مشاهده همه

  • راهنمای نحوه‌ی استفاده از قطب‌نما (و آشنایی با ۱۲ مدل مختلف آن)

مرحله‌ی هفتم: بستن بار سفر

گام به گام برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز

یکی از خسته‌کننده‌ترین و در عین حال، ضروری‌ترین نکات برای سفر خانوادگی در نوروز سبک و درست بستن چمدان‌ها است. بسیاری از والدین تلاش می‌کنند تا همه‌ی چیزهای مورد نیاز در سفر را در چمدان‌ها جای بدهند. بااین‌حال، غیر از برخی از موارد ضروری سفر مانند گذرنامه و بلیت، سایر وسایل را می‌توان در خانه گذاشته. یادگیری سفر با وسایل ضروری می‌تواند سفر نوروزی شما را لذت‌بخش‌تر و بدون استرس کند. برخی از نکات مهم برای سبک‌تر شدن چمدان‌های سفر عبارت‌اند از:

  • برای لباس‌ها قبلا برنامه‌ریزی کنید. فهرستی از تمام فعالیت‌های سفر آماده کنید تا لباس‌ها بر اساس آن‌ها انتخاب شوند. لباس‌هایی را انتخاب کنید که می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند و ظاهر متفاوتی ایجاد کنند. این کار باعث می‌شود که فضای اشغال شده در چمدان‌ها برای لباس‌ها به حداقل برسد.
  • کفش‌هایی همه‌کاره انتخاب کنید. وقتی نوبت به بستن چمدان‌های سفر می‌رسد، کفش‌ها فضای فراوانی را اشغال می‌کنند. بنابراین، بهتر است کفش‌هایی را انتخاب کنید که همه‌کاره هستند و می‌توانند با چندین لباس مختلف ست شوند.
  • لوازم بهداشتی لازم را همراه داشته باشید. فراموش نکنید که لوازم بهداشتی لازم را برای تمیز کردن و سالم نگه داشتن اعضای خانواده همراه خود ببرید. علاوه‌براین، باید از شرایط مقصد سفر آگاه باشید تا وسایلی مانند کرم ضد آفتاب، اسپری حشره‌کش و محصولات مراقبت از مو را همراه خود ببرید.
  • مدارک ضروری سفر را بسته‌بندی کنید. تمام مدارک لازم مانند شناسنامه، گذرنامه و بلیت‌ها را جایی مطمئن بسته‌بندی کنید. اسکن و آپلود این اسناد در تلفن همراه یا وسایل الکترونیکی نیز به شما در مواقع اضطراری کمک می‌کند.
  • لباس‌ها را در کیسه‌های زیپ‌دار بسته‌بندی کنید. برای اینکه لباس‌ها در طول سفر مرتب و بدون چروک باقی بمانند، آن‌ها را تا کنید و در کیسه‌های زیپ‌دار قرار بدهید. به این ترتیب، فضای چمدان به حداکثر می‌رسد و پیدا کردن وسایل مورد نیاز در طول سفر نیز ساده‌تر خواهد شد.
  • از یک کیف دستی برای وسایل غیرضروری استفاده کنید. برای نگهداری وسایلی که نمی‌توانید بدون آن‌ها زندگی کنید و هر روز به آن‌ها نیاز ندارید، یک کیف دستی جداگانه داشته باشید. این کار باعث می‌شود که در فضای چمدان‌ها و کیف‌های اصلی صرفه‌جویی کنید و در مواقع اضطراری، وسایل مهم در دسترس شما باشند.
  • وسایل اضافی را در چمدان‌ها نریزید. همه‌ی ما در طول سفرهای مختلف وسایلی را در چمدان حمل می‌کنیم که ضروری نیستند. برای اینکه وسایل اضافی را در چمدان نریزید، فهرستی از تمام وسایل مورد نیاز در سفر تهیه کنید و به این لیست پای‌بند باشید. اگر درباره‌ی بردن وسیله‌ای مطمئن نیستید، آن را در خانه بگذارید یا در مقصد آن را اجاره کنید.
بخوانید  ببینید؛ از بتل‌ پس رایگان سیمز ۴ رونمایی شد

مرحله‌ی هشتم: برنامه‌ریزی برای غذا در سفر

یکی از مهم‌ترین مراحل برای برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز، توجه به غذایی است که در این سفر می‌خورید. باید پیش از شروع سفر درباره‌ی مقصد و غذاخوری‌های آن تحقیق کنید. توجه به هزینه‌ی غذا در سفر نیز اهمیت دارد. غذا خوردن در رستوران ممکن است هزینه‌ی بسیاری در پی داشته باشد. برای صرفه‌جویی در این هزینه‌ها به دنبال رستوران‌هایی باشید که برای کودکان تخفیف دارند. آماده کردن غذا برای پیک‌نیک‌ها یا صرف غذا در جاذبه‌های گردشگری را هم در نظر بگیرید. علاوه‌براین، می‌توانید مقداری غذا و تنقلات همراه خود ببرید یا به دنبال رستوران‌ها و کافه‌هایی باشید که غذای باکیفیت را با قیمتی کمتر ارائه می‌دهند.

مرحله‌ی نهم: سرگرم نگهداشتن کودکان در حین سفر

برای اینکه کودکانی که با شما سفر می‌کنند، از سفر لذت ببرند، باید به فکر سرگرمی آن‌ها باشید. می‌توانید بازی‌های مخصوص سفر، مجلات یا کتاب‌های سرگرم‌کننده را همراه خود ببرید. مشغول کردن کودکان به بازی‌های تلفن همراه و تبلت در برخی از مواقع سفر هم به آن‌ها کمک می‌کند تا کمتر خسته و بی‌حوصله شوند. علاوه‌براین، می‌توانید مداد، خودکار و دفترچه در اختیار آن‌ها بگذارید تا خاطرات سفر خود را بنویسند یا نقاشی کنند.

مرحله‌ی دهم: یادآوری قوانین سفر به کودکان

برای اینکه مطمئن باشید فرزندانتان در طول سفر مزاحم دیگران نمی‌شوند، برای آن‌ها قوانینی تعیین کنید. به طور مثال، به آن‌ها یادآوری کنید که نمی‌توانند در راهروهای هتل بدوند یا با صدای بلند صحبت کنند. محدود کردن استفاده از تلفن همراه در طول سفر نیز می‌تواند تجربه‌ی یک سفر واقعی برای همه را به همراه داشته باشد.

مرحله‌ی یازدهم: ثبت خاطرات سفر

یکی از مهم‌ترین نکات سفر خانوادگی در نوروز ثبت وقایع آن است. با دوربین یا تلفن همراه عکس و فیلم بگیرید تا خاطرات ارزشمند سفر برای همیشه جایی ثبت شوند. خاطره‌نویسی کودکان هم می‌تواند در ثبت خاطرات و وقایع مهم سفر شما نقش مهمی داشته باشد.

  • ۹ نکته‌ی کاربردی برای برنامه‌ریزی سفر در تعطیلات همراه با پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها

مرحله‌ی دوازدهم: نهایی کردن برنامه‌های سفر

سفر نوروزی با هواپیما

پیش از شروع سفر همه چیز را دوباره بررسی کنید. زمان بلیت‌ها، تاریخ رزرو اتاق‌های اقامتگاه و همراه داشتن تمام مدارک ضروری سفر را به روز سفر موکول نکنید. همیشه یک روز پیش از شروع سفر این موارد را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه چیز طبق برنامه پیش خواهند رفت.

کلام آخر

بعد از برنامه‌ریزی سفر خانوادگی در نوروز باید فقط به خاطره‌سازی فکر کنید. برنامه‌ریزی پیش از شروع سفر به شما کمک می‌کند تا لحظاتی لذت‌بخش و بدون استرسی را تجربه کنید. فراموش نکنید که هدف از سفر خانوادگی در نوروز این است که با فرهنگ‌های جدید آشنا شوید و روزهایی بدون دغدغه را بگذرانید. تبریک عید به اطرافیان را با پیامک یا تماس تلفنی انجام دهید و چمدان سفر را به دست بگیرید چون زمان رهایی از بند کار های یک سال گذشته رسیده است. سفر خوش!

منبع: dailymom

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *