راهنمای کامل شستن انواع بالش‌ و تمیزی آن‌ها

بالش‌ها ابزارهای نزدیک به ما هستند و هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنیم. بیشتر آن‌ها طرح‌های مشابه دارند که شامل یک محفظه‌ی پارچه‌ای پرشده از الیاف طبیعی یا مصنوعی است. نزدیک بودن مداوم بالش‌ها به صورت باعث شده که تمیز کردن آن‌ها اهمیت ویژه‌ای یابد. در این مقاله، درباره‌ی چرایی شستن بالش‌ها و روش‌های تمیز کردن آن‌ها می‌خوانید.

چرا باید بالش‌ها را بشوییم؟

بالش‌ها می‌توانند حامل بسیاری از میکروب‌ها یا پاتوژن‌های تنفسی انسان باشند. پاتوژن‌های تنفسی نه تنها روی رویه‌ یا ملافه‌ی بالش‌ها وجود دارند، بلکه ممکن است از راه پارچه‌ها و درزهای بالش‌ها به مواد داخل آن‌ها نفوذ کنند. پاتوژن‌های رایج موجود در سطح لوازم تخت‌خواب شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و آدنوویروس‌هایی می‌شوند که می‌توانند در درازمدت سلامت ما را به خطر بیندازند. بنابراین، شستن بالش‌ها یا تمیز کردن آن‌ها بیش از آنچه فکر کنید اهمیت دارد.

چند وقت یک‌بار بالش‌ها را بشوییم؟

به دلیل حجم بالای مواد داخلی بالش‌ها، روش‌های معمولی ضدعفونی کردن رخت‌خواب ممکن است چندان مؤثر نباشند. بالش‌ها را باید گاه به گاه تمیز کرد تا بو و باکتری در آن‌ها جمع نشود. برای شستن بالش‌هایی که با انواع خاصی از مواد پرکننده مانند پر یا مموری فوم پر شده‌اند، باید بیشتر دقت کرد.

اگر بالش شما قابل شست‌وشو است، باید آن را حداقل سالی دو مرتبه بشویید. در صورتی که در رخت‌خواب غذا می‌خورید، حیوانات خانگی دارید یا زیاد عرق می‌کنید هم باید این بالش‌ها را هر سه ماه یک‌بار بشویید. بالش‌های مخصوص مانند بالش‌های بدن یا کوسن‌ها را هم باید هر سه تا شش ماه یک‌بار تمیز کنید. این میزان شست‌وشو به نحوه، مکان و تعداد دفعات استفاده از بالش‌ها بستگی دارد.

برای کمک به افزایش ماندگاری بالش می‌توانید از روبالشی استفاده کنید. روبالشی را باید هر دو هفته یک‌بار بشویید.

روبالشتی مدل سرنا
۱۰۰,۰۰۰
۸۵,۵۰۰
تومان
خرید انواع روبالشی

مشاهده همه

نحوه‌ی شستن بالش‌های پنبه‌ای در ماشین لباسشویی

بالش‌های تمیز

بیشتر بالش‌ها از جمله بالش‌هایی که با پر و پنبه پر شده‌اند را می‌توان در ماشین لباسشویی با استفاده از آب گرم و با چرخه‌ی ملایم شست‌وشو تمیز کرد. برای این کار باید بدون توجه به مواد داخل بالش، ابتدا برچسب دستورالعمل‌های تمیز کردن آن را بخوانید. ممکن است برخی از بالش‌ها روش‌های خاصی برای شست‌وشو و خشک کردن داشته باشند. پس از آن، مراحل شستن بالش‌ها را به این ترتیب طی کنید:

  • روبالشی یا رویه‌ی بالش را از روی آن بردارید.
  • با ریختن مقدار بسیار کمی از مواد شوینده‌ی طبیعی مانند سرکه روی نواحی لکه‌دار بالش، لکه‌های آن را از بین ببرید.
  • برای حفظ تعادل در طول شست‌وشو، بسته به قابلیت دستگاه برای شست‌وشو، دو بالش را با هم در ماشین لباسشویی بیندازید.
  • مواد شوینده‌ی ملایم و یک‌دوم فنجان سرکه سفید را به محفظه‌ی شوینده‌ی ماشین اضافه کنید.
  • یک چرخه‌ی ملایم از ماشین را انتخاب کنید. برای جلوگیری از چروک شدن پارچه‌ی بالش و مواد داخل آن از آب سرد استفاده کنید.
  • پس از پایان چرخه‌ی شست‌وشوی ماشین، بالش‌ها را از ماشین لباسشویی خارج کرده و به آرامی آب اضافی آن را خارج کنید.
  • بالش‌ها را با چند ورق خشک‌کن یا توپک لباسشویی در خشک‌کن قرار دهید یا همراه با این وسایل داخل ماشین بیندازید و دور خشک‌کن آن را روشن کنید. به این ترتیب، پف بالش‌ها و شکل آن‌ها بهتر حفظ می‌شود.
  • برای محافظت از مواد داخلی بالش در برابر آسیب‌های احتمالی، از حرارت کمتر برای خشک کردن آن‌ها استفاده کنید.
  • بالش‌ها را در طول فرایند خشک کردن مدام بررسی کنید و پس از خشک شدن کامل، آن‌ها را از دستگاه خارج کنید.
  • پس از خشک شدن، بالش‌ها را تکان دهید تا به شکل اولیه‌ی خود بازگردند.

شستن بالش الیاف در ماشین لباسشویی

بالش‌های الیاف را هم معمولا می‌توانید با ماشین لباسشویی بشویید. برای این کار باید دو بالش را با هم داخل ماشین بیندازید. به این ترتیب، چرخه‌ی شست‌وشوی بالش متعادل می‌ماند و از تمیزی همه‌جانبه‌ی آن‌ها هم مطمئن خواهید شد. برای شستن بالش‌های الیاف می‌توانید از هر نوع ماشین لباسشویی استفاده کنید اما ماشین‌های درب از جلو یا درب از بالا که هم‌زن ندارند برای این کار مناسب‌تر هستند. اگر ماشین لباسشویی شما درب از بالای هم‌زن‌دار است و گزینه‌ی دیگری برای شستن بالش‌ها ندارید، بالش‌ها را به صورت عمودی داخل ماشین قرار دهید. با این کار احتمال آسیب دیدن آن‌ها کاهش می‌یابد.

ناگفته نماند که همیشه باید برچسب‌های مراقبت از بالش خود را بخوانید و طبق توصیه‌های آن عمل کنید. اگر برچسب بالش قابل خواندن نیست، آن را به این روش تمیز کنید:

  • چرخه‌ی ملایم شست‌وشوی ماشین و شست‌وشوی لباس‌ها با آب گرم را انتخاب کنید. برای آبکشی بالش‌ها هم آب سرد ماشین را انتخاب کنید.
  • مقدار اندکی از مواد شوینده‌ی ملایم را داخل محفظه‌ی مخصوص دستگاه بریزید.
  • بالش‌ها را با حرارت ملایم خشک کنید. در طول فرایند خشک شدن بالش‌ها آن‌ها را مدام بررسی کنید.
  • پس از پایان چرخه‌ی شست‌وشو، بالش‌ها را با دست تکان دهید تا پف آن‌ها حفظ شود.

طریقه‌ی شستن بالش‌های مموری فوم

تمیزکردن بالش‌ها

بالش‌های مموری فوم یا طبی در برابر کنه‌های گرد و غبار مقاوم هستند اما تمیز کردن آن‌ها به طور منظم هم اهمیت دارد. متأسفانه نمی‌توانید این بالش‌ها را مستقیما داخل ماشین لباسشویی بیندازید. بااین‌حال، برخی از بالش‌های مموری فوم را می‌توان با ماشین لباسشویی یا دست شست. اگر بالش شما چنین ویژگی دارد، آن را با توجه به برچسب مراقبتی بالش بشویید. اگر روش شست‌وشوی این بالش‌ها را نمی‌دانید یا برچسب مراقبتی آن‌ها جدا شده، آن‌ها را به این روش بشویید:

  • روبالشی یا ملافه‌ی بالش را جدا کنید و داخل ماشین لباسشویی بیندازید. برای شست‌وشوی روبالشی یا ملافه‌ی بالش از چرخه‌ی معمولی ماشین و آب گرم یا داغ استفاده کنید.
  • برای خلاص شدن از شر گرد و غبار یا کثیفی روی بالش، هر دو طرف آن را جاروبرقی بکشید یا به مدت ۲۰ دقیقه داخل خشک‌کن با چرخه‌ی بدون حرارت یا فقط هوا قرار دهید.
  • بخش‌هایی از بالش که لکه‌دار شده را با پارچه‌ای آغشته به محلول مایع لباسشویی ملایم و آب تمیز کنید. به آرامی پارچه را روی سطح بالش بکشید تا لکه‌های آن برطرف شوند. بالش مموری فوم مرطوب به راحتی پاره می‌شود. بنابراین، باید محلول آب و مایع لباسشویی را به آرامی روی آن بکشید.
  • قبل از اینکه بالش را به جای خود بازگردانید، اجازه بدهید تا در مجاورت هوای آزاد کاملا خشک شود.
بخوانید  شکست استقلال مقابل برادر خوزستانی از نگاهی دیگر؛ از حواشی تا شکست فنی

نحوه‌ی شستن بالش‌ها با دست

برخی از بالش‌ها مانند مموری فوم و لاتکس قابل شست‌وشو در ماشین لباسشویی نیستند و باید با دست تمیز شوند. تحریک بیش از حد رویه‌ی این بالش‌ها در ماشین لباسشویی ممکن است باعث پاره شدن آن شود و با مرور زمان یا به سرعت آن را بلااستفاده کند. به همین علت، باید آن‌ها را در وان حمام یا یک تشت بزرگ بشویید. برای شستن بالش‌ها با دست این کارها را انجام بدهید:

  • روبالشی یا ملافه‌ی بالش را جدا کنید.
  • وان حمام یا یک تشت بزرگ را با آب ولرم فراوان پر کنید تا بالش‌ها در آب کاملا غوطه‌ور شوند.
  • مواد شوینده‌ی ملایم را همراه با یک‌دوم فنجان سرکه سفید به آب اضافه کنید.
  • آب را هم بزنید تا با مواد شوینده کاملا ترکیب شود و بالش‌ها را داخل آن بیندازید.
  • به آرامی بالش‌ها را فشار دهید و لکه‌های آن را با دست تمیز کنید. برای تمیزتر شدن بالش‌ها می‌توانید از برس نرمی هم استفاده کنید.
  • پس از شست‌وشو، آب اضافی بالش‌ها را به آرامی بگیرید. از پیچاندن یا چرخاندن بالش خودداری کنید.
  • حوله‌های تمیزی را روی یک سطح صاف مانند میز یا چوب لباسی قرار دهید. اجازه بدهید تا بالش‌ها در مجاورت هوای آزاد خشک شوند.
  • پس از خشک شدن بالش‌ها آن‌ها را با دست حالت دهید تا شکل اصلی خود را حفظ کنند.
  • در طول فرایند خشک شدن، بالش‌ها را گاهی بچرخانید تا از خشک شدن یکنواخت آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

شستن بالش پلی‌استر

این بالش‌ها را هم می‌توانید مانند سایر انواع بالش بشویید. برای شست‌وشوی بالش پلی‌استر با ماشین لباسشویی باید از آب گرم و چرخه‌ی ملایم ماشین استفاده کنید. مواد شوینده‌ای که برای این شست‌وشو به کار می‌برید هم باید ملایم و به میزان بسیار اندک باشد. برای شستن بالش‌های پلی‌استر در یک مرتبه باید از ۱ قاشق غذاخوری مایع لباسشویی استفاده کنید.

  • توپک لباسشویی چیست و چه کاربردی دارد؟

شست‌وشوی بالش گندم سیاه

بالش گندم سیاه هم یکی از انواع بالش‌هایی است که به عنوان کالای خواب طرفداران خاص خود را دارد. برای تمیز کردن این بالش باید رویه‌ی آن را با آب سرد و مواد شوینده‌ی ملایم بشوید. مواد داخل بالش را هم روی یک سطح بزرگ و زیر نور آفتاب خشک کنید. به این ترتیب، بوی بد بالش هم از بین می‌رود.

چگونه از شر بوی بد بالش‌ها خلاص شویم؟

اگر بالش‌های شما پس از شست‌وشو بوی عجیب یا بدی دارند، سعی کنید از نور خورشید برای از بین بردن آن‌ها استفاده کنید. بالش‌ها را برای چند ساعت در زیر نور مستقیم خورشید و مجاورت هوای تازه قرار دهید. حتما بالش‌ها را هر چند وقت یک‌بار برگردانید تا تمام اطراف آن در معرض نور خورشید قرار بگیرند. اگر از این راه بوی بد بالش‌ها از بین نرفتند، از جوش شیرین به این روش استفاده کنید:

  • روی بالش‌ها مقداری جوش شیرین بپاشید و بگذارید چند ساعت بماند.
  • جوش شیرین اضافی را با استفاده از جاروبرقی و لوازم جانبی آن از روی بالش‌ها پاک کنید.
بخوانید  همه چیز درباره ایر دراپ Wormfare؛ کسب درآمد دلاری با کتک زدن!

چگونه از بالش‌ها نگهداری کنیم تا برای مدت طولانی‌تری تمیز بمانند؟

شستن بالش‌ها

بهترین راه برای شستن بالش‌ها این است که آن‌ها را کمتر بشوییم. بله، درست خواندید. هر چه بالش‌ها کمتر شسته شوند، حالت اولیه‌ی خود را بهتر حفظ می‌کنند. احتمالا از خود می‌پرسید که راز تمیز ماندن بالش‌ها برای مدتی طولانی چیست. در این صورت، باید به شما چهار راه ساده را پیشنهاد دهیم. برای تمیز ماندن بالش‌های آن‌ها را با توجه به این نکات نگهداری استفاده کنید. در نهایت، از تمیز و تازه ماندن بالش‌ها شگفت‌زده خواهید شد.

هر روز بالش‌ها را تکان دهید

تکان دادن منظم بالش‌ها به حفظ وضعیت و حالت خوب آن‌ها کمک می‌کند. هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا بالش‌های تخت‌خواب و کوسن‌های مبل خود را تکان دهید. با انجام دادن این کار گرد و غبار بالش‌ها از بین می‌رود و شکل آن‌ها به حالت اول بازمی‌گردد.

  • واستو یا فنگشویی؛ کدام روش دکوراسیون برای شما مناسب‌تر است؟

بالش‌های فوم را با جاروبرقی تمیز کنید

بهترین کار برای تمیز کردن بالش‌های فوم این است که آن‌ها را نشویید. در عوض، می‌توانید این نوع بالش‌ها را با نشاسته‌ی ذرت تمیز کنید. روی سطح این بالش‌ها مقداری نشاسته‌ی ذرت بپاشید و اجازه بدهید تا نشاسته برای یک ساعت یا بیشتر روی آن‌ها بماند. سپس، هر دو بالش را با جاروبرقی کاملا تمیز کنید.

بالش‌ها را در خشک‌کن تازه کنید

بالش‌های خود را هر چند ماه یک بار در خشک‌کن قرار دهید تا بسیاری از گرد و غبار موجود روی سطح آن از بین برود. برای کمک به از بین بردن کپک و آلودگی روی بالش‌ها می‌توانید از سرکه استفاده کنید. یک دستمال شست‌وشو را با محلول آب و سرکه آغشته کنید و روی بالش قرار دهید. پس از یک ساعت دستمال را بردارید تا شاهد معجزه‌ی سرکه باشید.

از روبالشی استفاده کنید

روبالشی‌های متحرک بهترین ابزارها برای ماندگاری بیشتر بالش‌ها هستند. این ملافه‌های رنگارنگ و متنوع باعث می‌شوند که کمتر از حالت عادی به شستن بالش‌ها نیاز پیدا کنید. در نتیجه، بالش‌های شما بیشتر و بهتر تمیز می‌مانند. روبالشی‌ها و ملافه‌هایی که روی بالش‌ها کشیده‌اید را باید هر ماه با آب داغ بشویید و زیر نور آفتاب خشک کنید. با این کار، بالش‌ها تمیزتر و تازه‌تر می‌مانند و مدام ضدعفونی می‌شوند.

هر چند وقت یکبار باید بالش‌ها را تعویض کنیم؟

تمیز نگه داشتن و شستن بالش‌ها راهی برای ماندگاری بیشتر آنها است. بااین‌حال، حتی بالش‌هایی که به خوبی نگهداری شده‌اند نیز باید به طور منظم تعویض شوند. بیشتر بالش‌ها باید هر ۱ تا ۲ سال یک‌بار تعویض شوند. بالش‌های گران‌تر و باکیفیت‌تر ممکن است هر ۵ سال یک‌بار نیاز به تعویض داشته باشند.

  • آسان‌ترین روش از بین بردن لکه روی بالش در خانه

کلام آخر

برای اینکه خواب آرام و آسوده داشته باشید، باید به تمیزی رخت‌خواب خود اهمیت بدهید. برای تمیزی محلی که در آن می‌خوابید باید علاوه بر تشک‌ها و ملافه‌ها بالش‌ها را هم بشویید. شستن بالش‌ها به طور منظم باعث می‌شود که بسیاری از عوامل بیماری از جمله کنه‌های گرد و غبار و باکتری‌ها از خانه و زندگی ما دور بمانند. برای شستن بیشتر بالش‌ها می‌توانید از ماشین لباسشویی استفاده کنید اما برخی از آن‌ها را باید به روش‌های دیگری تمیز کرد. در این مقاله، با بهترین راه‌ها برای تمیز کردن انواع بالش آشنا شدید. فراموش نکنید که پیش از شست‌وشوی بالش‌ها به این روش‌ها حتما دستورالعمل سازنده‌ی بالش را بخوانید. ممکن است او روش دیگری را برای شستن بالش‌هایتان توصیه کرده باشد.

منبع: goodhousekeeping

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *