به نظر میرسد هر چند ماه یکبار، با نوآوریهای جدید و عجیبوغریب باتری مواجه میشویم که قرار است صنعت را دگرگون کرده و تلفنهایی با عمر باتری طولانی برای همه به ارمغان بیاورد. برخی از این فناوریها شامل سدیم، روی و حتی مواد رادیواکتیو هستند. متاسفانه، اغلب این فناوریها هرگز در دستگاههای تجاری به کار گرفته نمیشوند. اما در دو سال گذشته، بی سروصدا انقلابی در صنعت باتری گوشیهای هوشمند اتفاق افتاده. در نتیجه حالا باید به باتری سیلیکون-کربن خوشامد بگویید.
- آیا عمر باتری گوشی همچنان اهمیت زیادی دارد؟
باتری سیلیکون-کربن از راه رسیده
بخش عمدهی گوشیهای هوشمند از باتریهای لیتیوم-یون با آند گرافیتی استفاده میکنند. اما باتریهای سیلیکون-کربن که اکنون در دستگاههای تجاری موجودند، به آندی از جنس (بله، درست حدس زدید) سیلیکون روی آوردهاند. مهمترین مزیت باتریهای سیلیکونی، چگالی انرژی بیشتر آنها نسبت به باتریهای لیتیومی است. این یعنی میتوانیم باتریای با ابعاد فیزیکی کوچکتر و با همان ظرفیت باتری لیتیوم-یون یا باتریای با ظرفیت بیشتر در همان ابعاد فیزیکی داشته باشیم.
هیچ محصولی به خوبی HONOR Magic 5 Pro مدل ۲۰۲۳ که اولین گوشی با باتری سیلیکون بود، این مزیت را به نمایش نگذاشته است. نسخههای جهانی این گوشی به باتری ۵,۱۰۰ میلیآمپر ساعتی لیتیومی مجهز بودند، اما نسخهی چینی آن، باتری سیلیکون-کربن ۵,۴۵۰ میلیآمپر ساعتی را در همان بدنه ارائه میکرد. از آن زمان، باتریهای سیلیکون در OnePlus Ace 3 Pro، سری Xiaomi 13 و ۱۴، vivo X100 Ultra و X Fold 3 Pro نیز استفاده شدهاند. گوشی OnePlus به طور ویژه باتری ۶,۱۰۰ میلیآمپر ساعتی را عرضه میکند و این برند ادعا دارد که این باتری ۲۲٪ ظرفیت بیشتر اما ابعاد فیزیکی کوچکتر نسبت به Ace 2 Pro دارد. HONOR Magic 6 Pro نیز باتری سیلیکون-کربن ۵,۶۰۰ میلیآمپر ساعتی را به همراه خود دارد.
افقهای جدید برای گوشیهای هوشمند
مزایای باتریهای سیلیکون فراتر از ظرفیت بیشتر آنهاست. این فناوری در عرصهی گوشیهای تاشو بسیار سودمند بوده و طراحیهای باریکتر را بدون کاهش ظرفیت باتری ممکن کرده است.
HONOR Magic V2 مدل ۲۰۲۳ به دلیل طراحی فوقالعاده باریک خود (۹.۹ میلیمتر) مورد تحسین قرار گرفت، در حالی که همچنان باتری سیلیکون-کربن ۵,۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را ارائه میداد. HONOR Magic V3 امسال پا را فراتر نهاد و با ضخامت تنها ۹.۲ میلیمتر، باتری سیلیکون ۵,۱۵۰ میلیآمپر ساعتی را در خود جای داد. vivo X Fold 3 Pro نیز از باتری سیلیکون ۵,۷۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکند و در عین حال ضخامت آن تنها ۱۱.۲ میلیمتر است. این روند در تلفنهای تاشو صدفی مانند HONOR Magic V Flip و Xiaomi Mix Flip نیز مشهود است که به ترتیب باتریهای ۴,۸۰۰ و ۴,۷۸۰ میلیآمپر ساعتی دارند. بدیهی است که باتریهای سیلیکون میتوانند نقشی حیاتی در کاهش ضخامت تلفنهای تاشوی گوگل و سامسونگ ایفا کنند.
باتریهای سیلیکون-کربن همچنین راه را برای ساخت گوشیهای پرچمدار جمعوجورتر هموار میکنند. یکی از معایب بزرگ تلفنهای کوچک، ظرفیت باتری کمتر آنها در مقایسه با دستگاههای بزرگتر مانند Galaxy S24 با باتری ۴,۰۰۰ میلیآمپر ساعتی نسبتا کوچک آن است. با این حال، باتریهای سیلیکونی میتوانند بدون افزایش ابعاد، ظرفیت باتری را افزایش دهند. شایعاتی در مورد Xiaomi 15 به عنوان یک گوشی جیبی با باتری حدود ۵,۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به گوش رسیده است. بنابراین امیدواریم در آینده شاهد تلفنهای پرچمدار کوچک بیشتری باشیم، هرچند که دوران گوشیهای ۵ اینچی به پایان رسیده است.
این فناوری میتواند برای گجتهای کوچکتر مانند ردیابهای تناسب اندام، ساعتهای هوشمند و حسگرهای خانهی هوشمند که فضا در آنها بسیار حائز اهمیت است نیز بسیار مفید واقع شود. باتریهای سیلیکونی میتوانند دوام این گجتها یا حتی دستگاههای کوچکتر را بدون کاهش عمر باتری افزایش دهند. در واقع، HONOR Watch 5 هماکنون با باتری سیلیکون ۴۸۰ میلیآمپر ساعتی عرضه میشود.
بالاخره انتظارها به سر رسیده
همهی ما از شنیدن داستانهای مربوط به فناوریهای جدید باتری که هرگز به نتیجه نمیرسند، خسته شدهایم. اما باتریهای سیلیکون واقعی هستند و شما میتوانید همین حالا گوشیهایی را با این فناوری خریداری کنید. این فناوری با آشکار شدن اثرات غیرقابل انکار آن، به خصوص در بخش تلفنهای تاشو که فضا در آنها بسیار محدود است، محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
البته در حال حاضر، فقط شرکتهای چینی به بهرهگیری از این فناوری روی آوردهاند و امیدواریم هرچه زودتر شرکتهایی مانند اپل، سامسونگ و گوگل هم به استفاده از باتری های سیلیکون-کربن را آغاز کنند.
- نحوه صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟
مشاهده همه
منبع: Android Authority