لپ‌تاپ جدید شما باید چه پورت هایی داشته باشد؟

یک لپ‌تاپ مناسب باید از پورت های متنوع و کاربردی بهره ببرد. اگرچه برخی از لپ‌تاپ‌های فوق‌باریک تنها با چند اتصال USB-C کار می‌کنند و انتظار دارند از انواع تبدیل برای سایر اتصالات استفاده کنید، اکثر افراد ترجیح می‌دهند طیف وسیع‌تری از پورت‌ها به‌صورت مستقیم روی دستگاه داشته باشند. در نتیجه وجود مواردی مانند پورت قدیمی، خروجی برای مانتیور اکسترنال و جک هدفون، همواره مفید هستند.

خوشبختانه، به نظر می‌رسد اکثر تولیدکنندگان از روند باریک‌سازی بیش از حد لپ‌تاپ‌ها به قیمتِ محدودیت درگاه‌های اتصال عبور کرده‌اند. بسیاری از بهترین لپ‌تاپ‌های سال ۲۰۲۴ با مجموعه‌ای عالی از گزینه‌های پورت عرضه می‌شوند – و بله، همیشه می‌توانید از یک هاب یا داک‌استیشن برای اتصال‌های بیشتر استفاده کنید.

با این حال، اگر قصد خرید لپ‌تاپ جدیدی دارید و می‌خواهید مطمئن شوید که همه اتصالات مورد نیازتان را دارد، واقعاً باید به دنبال چه درگاه‌هایی باشید؟ در حالی که برخی از این موارد ممکن است برای شما از اهمیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار باشند، این پورت هایی هستند که قطعاً باید برای ارتقاء بعدی لپ‌تاپ خود در نظر بگیرید.

USB-C

پورت لپ‌تاپ

استاندارد USB-C  به طرز عجیبی هم موفق‌ترین و هم گیج‌کننده‌ترین درگاه USB در چندین سال اخیر به حساب می‌آید. با در نظر گرفتن سردرگمی وحشتناک ناشی از نام‌گذاری USB 3.0، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اگرچه USB-C فناوری USB را به لطفِ کانکتور دوطرفه و سازگاری تقریباً هر دستگاه USB-C با هر درگاه USB-C بسیار ساده‌تر کرده است، اما این توصیه چند نکته‌ی کلیدی دارد.

اولین و مهم‌ترین دلیل برای داشتن درگاه USB-C روی لپ‌تاپ، سادگی بی‌نظیر آن است. حتی ضعیف‌ترین درگاه‌های USB-C هم می‌توانند از انتقال برق و سرعت‌های پایه‌ی انتقال داده تا ۵ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کنند. همچنین، از آنجایی که تقریباً تمام وسایل الکترونیکی جدید با درگاه USB از USB-C استفاده می‌کنند، داشتن USB-C روی لپ‌تاپ ضروری است. اما مسئله این است که کدام مدل USB-C؟

بخوانید  باشگاه پرسپولیس جواب بیرانوند را داد؛ او افترا زده و ادعایش خلاف واقع است

برای داشتن بهترین، سریع‌ترین و توانمندترین اتصال USB-C، به تاندربولت ۴ نیاز دارید. تاندربولت ۴ با داشتن قوی‌ترین حداقل الزامات مشخص‌شده برای هر اتصال USB-C، نرخ انتقال داده‌ی دوطرفه‌ی ۴۰ گیگابیت بر ثانیه، حداقل ۱۵ وات برق برای شارژ دستگاه و پشتیبانی از تا دو نمایشگر ۴K را تضمین می‌کند. حتی در برخی موارد می‌توانید تا ۱۰۰ وات برای شارژ لپ‌تاپ خود نیز دریافت کنید.

در حالی که USB 4 گزینه‌ی جایگزین مناسبی است و در برخی موارد می‌تواند سرعت‌های انتقال داده و شارژ حتی سریع‌تری را ارائه دهد، اما برخلاف تاندربولت ۴، این ویژگی‌ها تضمین‌شده نیستند؛ بنابراین باید حتما مشخصات فنی دستگاه را با دقت مطالعه کنید. همین موضوع در مورد تاندربولت ۳ نیز صدق می‌کند که اگرچه می‌تواند به خوبیِ نسخه‌ی جدیدترش عمل کند، اما معمولا اینطور نیست.

با این حال، در نهایت، تنها چیزی که مطمئناً به آن نیاز دارید این است که لپ‌تاپ جدید شما حداقل یک پورت USB-C داشته باشد. USB-C تنها مورد ضروری در این لیست است.

USB-A

پورت لپ‌تاپ

داشتن چند پورت USB-A، گرچه ضروری نیست (چون می‌توانید از طریق درگاه USB-C لپ‌تاپ خود به راحتی یک آداپتور، هاب یا داک متصل کنید)، اما از لحاظ صرفه‌ی اقتصادی هم به صرفه‌ی شماست. چرا باید خودتان را با آداپتورها و کابل‌های اضافی اذیت کنید، در حالی که می‌توانید از چند درگاه USB-A به‌صورت مستقیم استفاده کنید؟

سرعت این درگاه‌ها تنها تا استاندارد USB 3.2 نسل ۲ (یعنی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه) را پشتیبانی می‌کند، اما در بسیاری از موارد سرعت پایین‌تر USB 3.0 (یعنی ۵ گیگابیت بر ثانیه) را ارائه می‌دهد. همچنین درگاه USB-A می‌تواند امکان تأمین برق دستگاه‌های متصل را داشته باشد، اگرچه معمولاً این مقدار به ۱۲ وات محدود می‌شود.

بخوانید  برنامه سه هفته پایانی لیگ برتر؛ نبرد نفس‌گیر برای قهرمانی و بقا!

با اینکه شاید این مشخصات در مقایسه با استانداردهای جدیدتر USB-C کمی ضعیف به نظر برسند، اما جای نگرانی زیادی وجود ندارد. این درگاه‌ها برای اتصال صفحه‌کلید و ماوس‌های خارجی که اکثرشان همچنان از کابل‌های USB-A استفاده می‌کنند، کاملاً مناسب هستند. همچنین، مگر اینکه به طور مرتب فایل‌های حجیم جابه‌جا می‌کنید، درگاه USB-A برای اکثر هاردهای اکسترنال نیز به اندازه‌ی کافی خوب است.

جک هدفون

جک هدفون مخالفان و موافقان سرسخت زیادی دارد. اما وقتی که همچنان برخی گوشی‌ها از چنین مشخصه‌ای بهره می‌برند، طبیعتا لپ‌تاپ جدید شما هم باید از این پورت استفاده کند. با وجود اینکه تنوع و جذابیت هدفون‌های بی‌سیم بسیار بیشتر شده، اما اگر به دنبال کیفیت بالا و تاخیر صدای پایین هستید، باید مبلغ زیادی بپردازید. این در حالی است که هدفون‌های سیمی اقتصادی هم می‌توانند چنین مشخصه‌هایی را به خوبی ارائه کنند.

زمانی که باتری هدست بی‌سیم شما تمام شده است و فقط می‌خواهید همین حالا وارد بازی با دوستانتان شوید، این درگاه به عنوان یک راه‌حل پشتیبان عالی عمل می‌کند. بله، در سال ۲۰۲۴ داشتن این درگاه کمی جاگیر به نظر می‌رسد، اما به هر حال به اندازه‌ی درگاه اترنت (Ethernet) هم دست و پاگیر نیست. اگر لپ‌تاپ شما علاوه بر جک هدفون، یک جک ۳.۵ میلی‌متری جداگانه برای میکروفون هم داشته باشد، امتیاز بیشتری می‌گیرد.

پورت HDMI

پورت لپ‌تاپ

درگاه HDMI، اگرچه می‌توان آن را کم اهمیت‌ترین درگاه در بین موارد بحث‌شده‌ی ما در نظر گرفت، اما همچنان یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رفع بزرگ‌ترین محدودیت اکثر لپ‌تاپ‌ها است: صفحه‌نمایش آن‌ها نسبت به یک کامپیوتر دسکتاپ بسیار کوچک است. اگر می‌خواهید از لپ‌تاپ خود برای کارهای اداری معمولی استفاده کنید، یک صفحه‌نمایش بزرگ‌تر می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. زمانی که واقعاً می‌خواهید از بازی‌های موردعلاقه‌ی خود لذت ببرید، هیچ جایگزینی برای یک مانیتور گیمینگ بزرگ وجود ندارد.

در حالی که USB-C مطمئناً مشخصات لازم برای انجام این کار را به تنهایی دارد، اکثر مانیتورها برای اتصالات HDMI یا DisplayPort طراحی شده‌اند، و مگر اینکه لپ‌تاپ شما اتصال DisplayPort 2.0 جدید داشته باشد، HDMI 2.1 سریع‌ترین درگاه اتصال به نمایشگر در حال حاضر است. اگر لپ‌تاپ شما یکی از این‌ها را داشته باشد، به راحتی می‌تواند به یک نمایشگر ۴K با نرخ ۱۲۰ هرتز وصل شود و از تمام قابلیت‌های آن بهره‌مند شوید. حتی HDMI 2.0 نیز برای خروجی ۴K با نرخ ۶۰ هرتز یا نرخ تازه‌سازی بالاتر در رزولوشن‌های پایین‌تر مناسب است.

بخوانید  فرشاد احمدزاده؛ تافته جدا بافته ترکیب پرسپولیس

ه خاطر راحتی فوق‌العاده‌ای که ارائه می‌دهد، درگاه HDMI به شما امکان می‌دهد هر کابل HDMI که در اختیار دارید را وصل کنید و تصویری با صفحه‌نمای بزرگ روی هر نمایشگر بزرگی که دارید، مشاهده کنید. بدون نیاز به هیچ آداپتور، دانگل یا دردسر اضافی.

پورت اترنت؛ ضروری برای برخی کاربران

درگاه اترنت (Ethernet) از جمله پورت‌هایی است که فقط برخی کاربران به آن نیاز ضروری دارند و قطعاً چیزی نیست که اکثر افراد آن را کلیدی بدانند، زیرا در طراحی‌های اولترابوک‌های مدرن چندان رایج نیست. این درگاه خیلی بزرگ و جاگیر است و برای اکثر مردم، به لطف استانداردهای وای‌فای مدرن، کاملاً غیرضروری به نظر می‌رسد. اما… و این یک “اما”ی بزرگ است. Wi-Fi می‌تواند ناپایدار باشد. Wi-Fi می‌تواند ناامن باشد. Wi-Fi می‌تواند دچار تداخل شود. زمانی که شبکه‌ی بی‌سیم شما را ناامید می‌کند، یا فقط می‌خواهید به سرعت آنلاین شوید، هیچ جایگزینی واقعی برای اتصال کابل اترنت و لذت بردن از کیفیت ثابت اتصال شبکه‌ی سیمی وجود ندارد، به ویژه اگر اهل بازی کردن باشید.

اگرچه، درست مانند تمام درگاه‌های موجود در این لیست، می‌توانید با یک آداپتور USB-C عملکرد عالی اترنت را به دست آورید، اما این یعنی یک قطعه‌ی اضافی دیگر که باید همراه خود داشته باشید. برای اجتناب از این موضوع، درگاه اترنت داخلی برای برخی از ما یک ضرورت است.

منبع: PCWorld

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *