۹ قابلیت جدید iOS 18 و iPadOS 18 که اپل از اندروید کپی کرده است

اپل شب گذشته از سیستم‌عامل iOS 18 و iPadOS 18 در کنار سیستم‌عامل‌های دیگرش رونمایی کرد. این نسخه از iOS و iPadOS امکانات بسیار زیادی در زمینه‌های مختلف دارند. از ماشین حساب اختصاصی، شخصی‌سازی صفحه هوم و صفحه قفل گرفته تا امکانات رفاهی نظیر راحت‌تر شدن دسترسی به کنترل سنتر و دسترسی به موارد بیشتر در آن، گیم مود برای تجربه‌ی بهتر بازی‌ها، امکانات هوش مصنوعی و… همگی از قابلیت‌هایی هستند که iOS 18 و iPadOS 18 را به یک سیستم‌عامل بسیار جذاب در مقایسه با قبل تبدیل کرده‌اند. اما اگر از کاربران گوشی های اندروید باشید، بخش بزرگی از این امکانات را تکراری می‌بینید؛ حق هم دارید چون از بین قابلیت‌هایی که اپل برای iOS 18 و iPadOS 18 رونمایی کرده ۹ موردشان کپی از اندروید است که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • ایلان ماسک برای هوش مصنوعی اپل شمشیر را از رو بست!

مقدمه


اپل معمولا در اضافه کردن قابلیت‌های جدید به سیستم‌عامل‌های خود بیش از حد کاربران را منتظر می‌گذارد. این موضوع برای کاربران این شرکت تبدیل به یک چیز عادی شده و اپل هم ظاهرا چون هر سال چیزهای جدیدی برای اضافه کردن به iOS و iPadOS دارد، از این اتفاق استقبال کرده است.

اما در برخی از مواقع که اپل از نسخه‌ی جدید iOS و iPadOS رونمایی می‌کند، فقط کاربران خود این شرکت به وجد می‌آیند. چون کاربران اندروید از مدت‌ها قبل به امکاناتی که اپل برای معرفی‌شان یک مراسم در نظر گرفته، در سکوت دسترسی داشتند. اپل برای اضافه کردن بسیاری از این قابلیت‌ها به iOS و iPadOS اصلا نباید تا این اندازه کاربران را منتظر می‌گذاشت.

برای مثال شما می‌توانید کاربران iOS 18 را ببینید که به خاطر امکان جابجا کردن آیکون اپلیکیشن‌ها به صورت آزادانه در صفحه‌ی هوم خوشحال هستند. یا کاربران iPadOS 18 چون بالاخره ماشین حساب دریافت کرده‌اند! آن‌ها این موضوع را یک قابلیت جدید تلقی می‌کنند اما سوال بزرگی که برای کاربران اندروید به وجود آمده این است که چرا اصلا چنین قابلیتی نباید از همان ابتدا در iOS یا iPadOS وجود داشته باشد؟

در ادامه، ۸ قابلیت دیگر را هم به این یک مورد اضافه خواهیم کرد که اپل با الگوبرداری از اندروید، آن‌ها را به iOS 18 و iPadOS 18 اضافه کرده است.

گوشی موبایل اپل مدل iPhone 13 Pro Max ZDA تک سیم‌ کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 6 گیگابایت - نات اکتیو ریفربیش پارت نامبر F
گوشی موبایل اپل مدل iPhone 13 Pro Max ZDA تک سیم‌ کارت ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و رم ۶ گیگابایت – نات اکتیو ریفربیش پارت نامبر F
۹۲,۰۲۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

۱. بالاخره بعد از ۱۴ سال، ماشین حساب به آیپد آمد


اپل فعالیت خود در زمینه تولید تبلت‌ها را ۱۴ سال پیش آغاز کرد. اما جالب است بدانید آیپدها برای اولین بار در تاریخ خود، اپلیکیشن ماشین حساب خوب و باکیفیت دریافت کرده‌اند. اگرچه در این زمینه نمی‌خواهیم از اندروید دفاع کنیم. بسیاری از تبلت‌های این شرکت هم ضعف‌های خاص خود را از لحاظ کمبود نرم‌افزارهای ضروری دارند اما ماشین حساب چیزی نبوده که اپل بخواهد کاربرانش را ۱۴ سال از وجودش محروم کند. در تمام تبلت‌های اندرویدی یا حداقل بخواهیم دقیق باشیم، در بسیاری از آن‌ها شما ماشین حساب ساده هم که شده را شاهد خواهید بود. اما در آیپدها خبری از آن نبوده است.

مطابق معمول همیشه، اپل قابلیتی را به محصولاتش اضافه نکرد اما حالا که این کار را انجام داده، آنقدر خوب انجام داده که همه را انگشت به دهان گذاشته است. جذاب‌ترین بخش ماجرا با اپلیکشن ماشین حساب جدید iPadOS 18 این است که شما می‌توانید به لطف قابلیت جدیدی تحت عنوان MathNotes در ماشین حساب آیپد، با دست خط خود یک معادله بنویسید و پاسخ آن را دریافت کنید. اگرچه این قابلیت برای یک ماشین حساب حرفه‌ای اصلا چیز جدید و خاصی نیست اما اینطور هم نیست که با خرید یک تبلت یا گوشی، بتوانید به ماشین حسابی با این قابلیت به صورت پیش‌فرض در آن دسترسی پیدا کنید.

بخوانید  ۱۰ انیمیشن برتر دیزنی در قرن بیست‌ویکم بر اساس امتیاز IMDb

۲. جابجایی آیکون‌های صفحه‌ی هوم


جابجایی آیکون‌های صفحه‌ی هوم iOS 18

این یک مورد، شاید عجیب‌ترین قابلیت تاریخ iOS باشد که درباره‌اش می‌شنوید. شاید برایتان قابل باور نباشد اما اندروید این قابلیت را از همان روز اول هم در خود داشته؛ یعنی ۱۶ سال پیش، اولین بار این قابلیت در گوشی‌های اندرویدی وجود داشت اما اپل طی این ۱۶ سال، در برابر عرضه‌ی آن برای iOS  مقاومت کرد.

هیچ دلیل منطقی و روشنی برای عدم تمایل اپل جهت عرضه‌ی این قابلیت به iOS پیدا نکرده‌ایم و هنوز هم نمی‌دانیم امکان جابجایی آیکون‌ها چقدر منابع از اپل می‌گرفت که شرکت آمریکایی ۱۶ سال از تعبیه‌ی آن صرف نظر کرد. این قابلیت، به کاربران اجازه می‌دهد آیکون برنامه‌ها را هرجایی که دلشان بخواهد قرار دهند.

در گذشته رابط کاربری گوشی‌های آیفون اینطور بود که کاربر می‌بایست آیکون‌ها را طبق یک الگوی خطی خاص مرتب می‌کرد و هیچ راهی هم برای قرار دادن آن‌ها در یک فضای دیگر وجود نداشت. اما اپل در iOS 18 تصمیم گرفت تسلیم سیاست چندین ساله‌اش بشود و امکان دسته‌بندی آیکون‌ها در فضای مختلف را به کاربران بدهد.

تبلت اپل مدل iPad Air 5th generation Wi-Fi ظرفیت 64 گیگابایت
تبلت اپل مدل iPad Air 5th generation Wi-Fi ظرفیت ۶۴ گیگابایت
۳۵,۲۹۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید
  • کدام آیفون و آیپدها آپدیت iOS 18 و iPadOS 18 را دریافت می‌کنند؟

۳. قفل یا پنهان کردن اپلیکیشن‌ها


قفل یا پنهان کردن اپلیکیشن‌ها در iOS 18

این قابلیت که به کاربر اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌ها را قفل یا پنهان کنند تا همین چند وقت پیش در خود اندروید هم به عنوان یک قابلیت سیستمی وجود نداشت. اما با این حال شرکت‌های بسیار زیادی گوشی‌های خود را با این قابلیت راهی بازار می‌کنند. حتی لانچرهای زیادی هم وجود دارد که از این قابلیت بهره می‌برند. البته گوگل در تعبیه‌ی این قابلیت در گوشی‌های پیکسل، مقاومت کرده است.

درست مثل اپل، همتای آن یعنی گوگل هم علاقه‌ای به این قابلیت نشان نداده اما با این حال امکان قفل کردن یا پنهان کردن اپلیکیشن‌ها همانطور که از نامش پیداست، به شما اجازه می‌دهد یک اپ را از نگاه افراد مختلف پنهان کنید. از لحاظ امنیتی هم سیستم امنیتی خود گوشی را می‌توان برای آن در نظر گرفت.


۴. کنترل سنتر قابل شخصی‌سازی


کنترل سنتر قابل شخصی‌سازی در iOS 18

اینکه کاربری بتواند گوشی آیفون خود را به شکل قابل توجهی شخصی‌سازی کند، خبر خوبی است. اما شاید خوشبین‌ترین هوادار محصولات این برند هم فکرش را نمی‌کرد که اپل بخواهد تغییری در بخش کنترل سنتر به وجود بیاورد.

طی چند سال اخیر، یا بهتر است بگوییم از همان ابتدا تاکنون، کنترل سنتر اپل هیچوقت دستخوش تغییراتی انقلابی نشده است. نه اپل ظاهر آن را تغییر می‌داد و نه این فرصت را در اختیار کاربران می‌گذارد که یک تغییر در شکل ظاهری کنترل سنتر به وجود بیاورند.

اما خوشبختانه در iOS 18 شما هر دو اتفاق را شاهد هستید. یعنی هم اپل کنترل سنتر را تغییر داده و آن را بین چند صفحه تقسیم کرده که می‌توانید بین آن‌ها اسکرول کنید، هم اینکه به شما این اجازه را می‌دهد که آن را شخصی‌سازی کنید تا بتوانید خیلی سریع‌تر به آنچه که می‌خواهید دسترسی پیدا کنید.

در اندروید سال‌هاست که امکان جابجایی آیکون‌ها در کنترل سنتر وجود دارد تا کاربر بتواند مطابق نیاز خودش با گوشی کار کند. بدین ترتیب دیگر نیازی به اسکرول بین انواع و اقسام آیکون‌ها نیست چون کاربر هرچه که می‌خواهد را در مقابل چشمان خودش دارد.

البته به نظر می‌رسد امکان تبدیل شدن آیکون‌ها به چیزی شبیه به یک ویجت یک قابلیت خاص است که فقط گوشی‌های اپل از آن بهره می‌برند و می‌توان آن را برتری iOS 18 در مقابل اندروید به حساب آورد. باز هم اپل در اضافه کردن یک قابلیت ساده کاربرانش را معطل کرد اما کاری کرد که این صبر ارزشش را داشته باشد.

بخوانید  دراژه شکلاتی میکس پرستیژ شیرین عسل
تبلت اپل مدل iPad Pro 11 2022 WIFI ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت
تبلت اپل مدل iPad Pro 11 2022 WIFI ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۸ گیگابایت
مشاهده کالا

۵. دسته‌بندی منظم تصاویر


دسته‌بندی منظم تصاویر در iOS 18

یکی از مزایای اصلی گوگل فوتوز این است که این برنامه تصاویر را با شکل خاص و هوشمندانه‌ای دسته‌بندی می‌کند. بدین ترتیب شما خیلی راحت می‌توانید تصاویری را که می‌خواهید در میان انبوهی از تصاویر دیگر پیدا کنید. اپل فوتوز هم یک سری ابزار سازمان‌دهی دارد اما هیچوقت تجربه‌ی کاربری با آن حتی نزدیک به جذابیت گوگل فوتوز هم نیست. به همین خاطر هم هست که اپل می‌خواهد در iOS 18 آن را تغییر دهد.

اپل فوتوز در آپدیت جدید اپل امکانات سفارشی جدیدی را دریافت خواهد کرد. مثلا هایلایت‌های روزانه، دسته‌بندی‌هایی چون روزهای اخیر، مردم و حیوانات خانگی، کلکسیون‌های پین‌شده و… از جمله مواردی است که در فوتوز شاهد خواهیم بود. با در نظر گرفتن اینکه اپل معمولا چند مورد را به کاربر نمی‌گوید، می‌توان انتظار داشت اپل فوتوز با کلی قابلیت جذاب و کاربردی در دسترس قرار بگیرد.


۶. مدیریت رمز عبور و تأیید هویت


مدیریت رمز عبور و تأیید هویت

اپل بیش از یک دهه است که یک سیستم مدیریت رمز عبور دارد، اما دسترسی به آن چندان آسان نیست. گوگل هم وضعیت مشابهی دارد و اپلیکیشن اختصاصی جهت مدیریت رمز عبور ندارد. هرچند می‌توان گفت پیدا کردن رمزها در گوگل کمی آسان‌تر است، به ویژه اینکه می‌توانید یک میانبر جهت مدیریت رمز عبور را به صفحه اصلی گوشی خود اضافه کنید.

گوگل همچنین یک اپلیکیشن Authenticator برای ذخیره کدهای احراز هویت دو مرحله‌ای دارد که اپل فاقد آن است. بنابراین، شرکت آمریکایی باید دو مشکل را به صورت همزمان در iOS 18 حل می‌کرد که ظاهر این اتفاق هم افتاده و در iOS جدید، تمام این مشکلات برطرف شده است. به لطف یک اپلیکیشن برای ذخیره رمزهای iCloud و کدهای احراز هویت دو مرحله‌ای، به همراه تنظیمات Wi-Fi، حالا شما یک اپ مدیریت رمز عبور بسیار کاربردی و جذاب دارید.

تبلت اپل مدل iPad (9th Generation) 10.2-Inch Wi-Fi (2021) ظرفیت 64 گیگابایت
تبلت اپل مدل iPad (9th Generation) 10.2-Inch Wi-Fi (2021) ظرفیت ۶۴ گیگابایت
۱۵,۹۹۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید
  • اپل از Apple Intelligence رونمایی کرد؛ هوش مصنوعی به سبک اپل

۷. انداختن تصویر آیفون در مک


انداختن تصویر آیفون در مک

با توجه به میزان کنترل اپل بر اکوسیستم‌های موبایل و دسکتاپ خود، خیلی عجیب است که چرا تا کنون، بعد از این همه سال، شاهد یک قابلیت پیش پا افتاده‌ای مثل این نبودیم. یکی از جذابیت‌های اصلی محصولات اپل، هماهنگی بی‌نظیر آن‌هاست که عدم وجود این قابلیت در اکوسیستم شرکت آمریکایی کمی باور این مسأله را برایمان سخت کرده است. زیرا نمونه‌های متعددی از گوشی‌های اندرویدی وجود دارند که از این قابلیت بهره می‌برند.

شرکت‌هایی مانند هواوی و سامسونگ، که هم گوشی و هم لپ‌تاپ تولید می‌کنند، سال‌هاست که ویژگی‌ای مانند این را در محصولات خود ارائه می‌دهند. این ویژگی به طور رسمی توسط ChromeOS یا ماشین‌های ویندوزی ساخته شده توسط تولیدکنندگان مختلف پشتیبانی نشده، اما حداقل ۵ سال است که انجام آن امکان‌پذیر بوده است.

حالا اپل امکان انداختن تصویر آیفون در کامپیوترهای مک را فراهم کرده تا بدین ترتیب کاربران بتوانند به محتویات داخل گوشی روی نمایشگری بزرگ‌تر دسترسی داشته باشند.


۸. پشتیبانی از قابلیت RCS گوگل


پشتیبانی از قابلیت RCS گوگل در iOS 18

یکی از قابلیت‌هایی که کاملا انتظار عرضه‌ی آن برای iOS 18 را داشتیم، همین پشتیبانی از RCS بود که حدسمان هم درست از آب درآمد. اپل بالاخره این قابلیت را برای گوشی‌های خودش عرضه کرد تا بدین ترتیب تجربه‌ی چت کردن، ارسال فایل و… از طریق پیام‌رسان بین کاربران اندروید و iOS دیگر مثل قبل نباشد.

کاربران گوشی‌های اپل تاکنون از iMessage استفاده می‌کردند که فقط هنگام برقراری ارتباط با کاربران دارنده‌ی آیفون به درستی کار می‌کرد و می‌شد از امکانات مختلف آن از جمله وضعیت تایپ، رسید خوانده شدن پیام، امکان ارسال فایل و… استفاده کرد. اما وقتی یک کاربر اندرویدی مخاطب قرار می‌گرفت، چنین امکاناتی را نمی‌شد برایش استفاده کرد.

بخوانید  بازسازی یاکوزا ۱ در آبان برای سوییچ عرضه می‌شود؛ تریلر آن را ببینید

حالا و با پشتیبانی از RCS، کاربران گوشی‌های اپل بدون اینکه به اندرویدی‌های SMS ساده ارسال کنند، می‌توانند از طریق MMS با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و از پیام متنی گرفته تا عکس و فیلم و… را بدون مشکل برای یکدیگر ارسال کنند.

تبلت اپل مدل iPad Mini 6th Generation 2021 Wi-Fi ظرفیت 64 گیگابایت و 4 گیگابایت رم
تبلت اپل مدل iPad Mini 6th Generation 2021 Wi-Fi ظرفیت ۶۴ گیگابایت و ۴ گیگابایت رم
۲۸,۴۹۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

۹. حالت گیم


حالت گیم در iOS 18

اگر علاقه‌مند به بازی با گوشی موبایل هستید، اپل بالاخره به شکل ویژه‌ای برای شما برنامه دارد. در iOS 18 یک حالت جدید به گوشی‌های اپل اضافه می‌شود تحت عنوان گیم مود که باعث می‌شود کاربران تجربه‌ی جذاب‌تری از انجام بازی داشته باشند. اما این قابلیت چطور کار می‌کند؟

در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی، حتی اگر گیمینگ هم نباشد، باز هم می‌توانید یک حالت خاص از گیم مود را مشاهده کنید. هدف این حالت بهبود تجربه گیمینگ شما با کاهش حواس‌پرتی‌ها و تداخل‌های ناشی از سایر ویژگی‌های گوشی است. همچنین این حالت می‌تواند با محدود کردن فعالیت‌های پس‌زمینه، عملکرد گوشی را در بازی‌ها بهینه کرده و اطمینان حاصل کند که منابع سخت‌افزاری صرفا برای اجرای بازی به کار گرفته می‌شوند.

اما این تمام مزیت گیم مود نیست. همانطور که از تصویر بالا پیداست، گیم مود باعث بهبود کیفیت اتصال دستگاه با لوازم جانبی از جمله کنترلر و هدفون بی‌سیم هم خواهد شد و حتی می‌تواند زمان تأخیر صوتی را هم کاهش دهد.

اپل سال گذشته گیم مود را به مک‌ها آورد و پس از یک تجربه‌ی موفق، حالا تصمیم به عرضه‌ی آن روی گوشی‌هایش گرفته است. اضافه شدن این قابلیت درست بعد از اینکه شرکت آمریکایی تصمیم گرفته بازی‌های AAA را به گوشی‌هایش بیاورد، یک تصمیم بجا و درست بوده که به بهبود تجربه‌ی کار با محصولات این شرکت می‌انجامد. حتی اگر کاربران اندروید سال‌هاست که از آن بهره می‌برند.


کپی‌برداری اپل از اندروید در iOS 18؛ سخن پایانی


همانطور که مشاهده کردید، اپل، با تمامی نوآوری‌ها و طراحی‌های منحصر به فرد خود، گاهی اوقات از ویژگی‌ها و ایده‌های موفق اندروید هم تقلید می‌کند. این کار نه تنها اشکالی ندارد، بلکه در واقع برای بهبود تجربه کاربران ضروری است. تقلید از ویژگی‌های موفق رقبا، به اپل این امکان را می‌دهد تا بهترین‌ها را به کاربران خود ارائه دهد و سطح رضایت و کارایی را افزایش دهد.

در دنیای فناوری، رقابت سالم میان شرکت‌ها منجر به نوآوری‌های بیشتری می‌شود. اپل و اندروید به عنوان دو رقیب اصلی در صنعت گوشی‌های هوشمند، با الهام گرفتن از یکدیگر، تلاش می‌کنند تا همیشه بهترین محصولات را به بازار عرضه کنند. این رقابت سالم باعث می‌شود که هر دو پلتفرم به طور مداوم در جهت بهبود و ارتقاء قابلیت‌های خود تلاش کنند، که در نهایت به نفع کاربران است.

همچنین، برخی ویژگی‌ها مانند RCS و حالت بازی به استانداردهای صنعتی تبدیل شده‌اند که تجربه کاربری را بهبود می‌بخشند. تطبیق با این استانداردها از نظر فنی منطقی است و به کاربران اجازه می‌دهد تا از فناوری‌های جدید و به‌روز بهره‌مند شوند. این امر به بهبود امنیت و کارایی دستگاه‌ها کمک می‌کند و تجربه کاربری را به سطح جدیدی ارتقاء می‌دهد. در نتیجه تقلید از ویژگی‌های موفق اندروید توسط اپل نه تنها قابل قبول است بلکه ضروری به نظر می‌رسد.

  • اپل رسما از همکاری‌اش با OpenAI پرده برداشت

منبع: Tom’s Guide

سوالات متداول درباره سیستم‌عامل iOS 18
چه زمانی می‌توان به iOS 18 و iPadOS 18 دسترسی داشت؟
پاییز امسال کاربران می‌توانند به نسخه رسمی این دو سیستم‌عامل دسترسی داشته باشند. همچنین بتای آن هم همین حالا در دسترس قرار دارد.
آیا این قابلیت‌ها در تمام گوشی‌های اندرویدی وجود دارد؟
تا حدودی می‌توان گفت بله. چون این قابلیت مربوط به خود اندروید است، نه رابط کاربری یک شرکت خاص.
حالت گیم چطور باعث بهبود تجربه‌ی بازی می‌شود؟
این حالت با محدود کردن فعالیت برنامه‌ها در پس‌زمینه، سخت‌افزار را برای انجام بازی بهینه می‌کند.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *