طرفداری | حسن یزدانی شب تلخی را سپری کرد و در حالی که همه انتظار مدال طلا را داشتند، مشکلات کتف او باعث شد مقابل حریف شکست بخورد.
درباره حسن یزدانی گفتنیها زیاد است و بسیاری از شب گذشته صحبتهای مختلفی را درباره او مطرح کردند. حسن یزدانی که در 29 سالگی با یک طلا و دو نقره به رکورد جهان پلوان تختی رسید، میتوانست با یک مدال طلا تبدیل به پرافتخارترین المپین تاریخ ورزش ایران شود، اتفاقی که به تلخ ترین شکل ممکن برای حسن یزدانی رخ نداد.
9 ماه پیش حسن یزدانی کتف خود را به تیغ جراجان سپرد و از همان زمان بحثها پیرامون این کشتی گیر بسیار داغ شد. کمتر پیش آمده در ورزش کشتی، یک نفر کتف خود را عمل کند و بعد بازگردد. حتی اگر بازگشتی هم در کار بوده، موفقیت آمیز نبوده است. یک دنیا ابهام روبروی حسن یزدانی وجود داشت ولی او میخواست هر طور شده برگردد و دوباره مبارزه کند.
همان روزها که بحث در این باره داغ بود، علیرضا دبیر با اظهارنظر عجیب موضوع را جنجالی تر هم کرد. در حالی که همه انتظار حمایت از سوی علیرضا دبیر را داشتند، او در این خصوص گفت:
واقعیت این است شاید به خیلی از پزشکان بر بخورد، اما در ۲۰ سال گذشته هیچ دکتری نتوانسته قهرمانی را بعد از جراحی کتف بازگردانده باشد، اما در زانو دست، کمر و … بوده است، اما در کتف کسی نبوده عمل کند و برگردد. خود من را در ۲۵ سالگی در ایران نتوانستند کتفم را عمل کنند. به دو سه جای دیگر دنیا هم رفتم، اما درست نشد. کتف او از دو سه جا پاره بود و او واقعا در جهانی غیرت کرد که مدال گرفت. یزدانی برای بازیهای آسیایی هم با میل خودش اعزام شد و تا ورزشکار نخواهد به هیچ رویدادی نمیرود. بعد از مسابقات بخاطر ترس از اینکه کتفش زیر فشار تمرینات بیرون نزند تصمیم گرفت عمل کند. امیدوارم یزدانی اولین ورزشکاری باشد که بعد از عمل کتف بتواند به میادین کشتی بازگردد. به او گفتم هر جای دنیا که میخواهد او را بفرستیم تا عمل کند، چون خود من زمانی که عمل کردم فدراسیون خرجش را نداد و من را در ۲۵ سالگی سوزاندند، اما الان کشتی گیران درجه چهارم تیم ملی را هم به بیمارستان خصوصی میبریم تا عمل کنند. هر چه او خواست انجام دادیم. اگر یزدانی انتخاب شود در المپیک به او نیاز داریم. امیدوارم او بعد از عمل برگردد و موفق باشد.
در وهله اول شاید صحبتهای علیرضا دبیر به مذاق خیلیها خوش نیامد ولی حرفهای او بیراه هم نبود. خود دبیر هم به خاطر همین مشکل مجبور شده بود کشتی را کنار بگذارد و ریسک کردن روی حسن یزدانی و فرستادن او به مسابقات المپیک تبدیل به یک علامت سوال بزرگ شد.
حسن یزدانی پیش از رقابتهای المپیک، در مسابقات مجارستان روی تشک رفت و کشتیهای خوبی هم گرفت تا نشان دهد به آمادگی نسبی رسیده است. پیش از آنکه آن مسابقات برگزار شود، بحث درباره یک مسابقه انتخابی داغ داغ بود.
کامران قاسمپور که از روی بدشانسی با حسن یزدانی در یک دوره قرار گرفته و به ناچار به وزن 97 کیلوگرم رفته بود، بار دیگر با توجه به مصدومیت حسن یزدانی تصمیم گرفت به وزن 86 کیلوگرم برگردد و برای حضور در المپیک با حسن یزدانی مبارزه کند، مبارزه ای که هرگز اتفاق نیفتاد.
در واقع حسن یزدانی نپذیرفت که چرخه المپیکی برگزار شود و سهمیه وزن 86 کیلوگرم را برای خودش میخواست. او که ماهها به دور از اردوهای تیم ملی، در شهرش خودش را آماده کرده بود، در تورنمنت مجارستان به چند پیروزی راحت و شیرین رسید تا به باقی منتقدان نشان دهد کاملا آماده و مهیای المپیک پاریس است و این بار میخواهد رقیب دیرینه یعنی دیوید تیلور را شکست بدهد.
در آمریکا اما شرایط متفاوت بود. در شگفتی بزرگ، دیوید تیلور مقابل آرون بروکس جوان شکست خورد تا اصلا به المپیک نرسد. همه تصور میکردند حالا همه چیز مهیاست که حسن یزدانی با یک مدال طلا بهترین المپین تاریخ ورزش ایران تبدیل شود. تا فینال هم همه چیز خوب پیش رفت و در حالی که خیلیها انتظار دیدار آرون بروکس و حسن یزدانی در فینال را میکشیدند، کشتیگیر آمریکایی اصلا به فینال هم نرسید و در نیمه نهایی شکست خورد.
حسن یزدانی تا فینال به راحتی رسید و جالب اینکه وقتی سایتهای تخصصی کشتی را بررسی میکردید، متوجه میشدید در فینال همه به شکل قطعی حسن یزدانی را برنده میدانستند و هیچ شانسی برای رمضانوف قائل نبودند. با این حال یک اتفاق تلخ، همه چیز را تغییر داد.
حسن یزدانی که تصور میکرد چالش مصدومیت کتف را پشت سر گذاشته و میتواند مدال طلا را بگیرد، ناگهان با یک شوک مواجه شد. کتفش در رفت و پزشکان را چند لحظه بعد بالای سر خودش دید. به گفته پزشک تیم ملی کشتی ایران، کتف حسن یزدانی 5 بار در مسابقه دیشب در رفت و او درد فراوانی را برای این مبارزه تجربه کرد. از شب گذشته دیدگاههای متفاوتی در این خصوص شکل گرفته است.
عده ای حسن یزدانی را قهرمانی میدانند که تا آخرین لحظه با وجود مصدومیت جنگید تا بتواند مدال طلا بگیرد. او که میتوانست زودتر زمین مسابقه را ترک کند تا بیشتر دچار آسیب دیدگی نشود، ترجیح داد مبارزه کند و حتی برای لحظاتی شانس پیروزی هم داشت ولی درنهایت شکست خورد. روحیه جنگندگی بالای حسن یزدانی خیلیها را به تحسین واداشت ولی عده دیگری میگویند چرا باید حسن یزدانی به المپیک میرفت؟
کامران قاسمپور یکی از بهترین کشتیگیرهای ایران است که با بدشانسی با حسن یزدانی هم دوره شده است. حالا خیلیها میگویند وقتی بحث ایران مطرح است و باید بهترین و آماده ترین کشتیگیر المپیک برود، چرا حسن یزدانی رفت و کامران قاسمپور در ایران ماند؟ اگر بخواهیم آمادگی را درنظر بگیریم، به گفته خیلی از اهالی کشتی، کامران قاسمپور در شرایط بدنی بهتری بود. از طرف دیگر ریسک روی کشتیگیر عمل کرده منطقی بود؟
نظریه دیگر این است که باید چرخه انتخابی شکل میگرفت تا در تشک مشخص شود کدام کشتیگیر لایق حضور در المپیک پاریس است ولی این اتفاق رخ نداد و حسن یزدانی مستقیم به المپیک پاریس رفت تا حسرت کامران قاسمپور ادامه دار باشد. حالا بابت اتفاقات شب گذشته باید چه کسی را سرزنش کنیم؟ اصلا باید کسی را سرزنش کنیم یا به پای اتفاقات بنویسیم؟ نوشتن این موضوع به پای اتفاقات در حالی که میشد تصمیمات بهتری گرفت شاید چندان درست نباشد ولی فراموش نکنیم در حال صحبت درباره حسن یزدانی هستیم، او یکی از بهترین کشتیگیرهای تاریخ محسوب میشود و یک استثناء است.
درباره اینکه حسن یزدانی باید به المپیک میرفت یا نه نظرات مختلفی وجود دارد و آینده بیش از پیش برای حسن یزدانی مبهم به نظر میرسد. اینکه آیا او مجددا عمل خواهد کرد و به کشتی گرفتن ادامه میدهد یا نه؟ اینکه فدراسیون باز هم روی حسن یزدانی ریسک میکند؟ اینکه اصلا با آن وضعیت کتفی که حسن یزدانی داشت، آیا دوباره میتواند خودش را به فینال المپیک بعدی برساند؟ اصلا او در المپیک بعدی هم حاضر خواهد بود؟
سوالات بیجوابی وجود دارند. قطعا نیاز به زمان است و کسی از آینده خبر ندارد. شاید حسن یزدانی دوباره برگردد و پادشاهی کند، شاید هم زمان تغییر فرا رسیده باشد…