طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل و نکات مهم برای تزیین آن

کنار ماکارانی، لوبیاپلو، دیزی، قرمه‌سبزی، کرفس و … هیچ سالادی بیشتر از سالاد شیرازی نمی‌چسبد! ترکیب خیار، گوجه و پیاز به همراه آبلیمو، عطر و طعمی جادویی می‌سازد که با ذائقه ما ایرانی‌ها بسیار سازگار است. البته بهتر است تکه‌های خیار و گوجه با سایز یکسان برش بخورند تا سالاد همانی شود که باید بشود. اینکه چه تعداد خیار و گوجه استفاده کنیم یا چه سسی را برایش در نظر بگیریم هم در طعم نهایی آن نقش زیادی دارد. درست است که تهیه این سالاد زمان زیادی می‌برد، اما باور کنید که ارزشش را دارد. ما می‌خواهیم در این مطلب از طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل حرف بزنیم و بگوییم که برای خوشمزه‌تر شدن آن، باید چه نکاتی را رعایت کنید. پس تا انتها همراه‌مان بمانید.

چگونه یک سس سالاد سالم و خوشمزه درست کنیم؟ (طرز تهیه‌ی‌ ۳ نوع سس برای انواع سالاد)

طرز تهیه سالاد شیرازی رستورانی

طرز تهیه سالاد شیرازی

حالا بهتر است دست به کار شویم و با یک ظرف از سالاد شیرازی خوشمزه به استقبال اعضای خانوده یا مهمان‌هایمان برویم. برای درست کردنش نیاز به مواد زیر داریم:

مواد لازم مقدار
خیار سالادی ۲ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
پیاز سفید یا قرمز ۱ عدد متوسط
آبغوره ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه: مواد بالا اصلی‌ترین موادی‌ست که باید در همه سالاد شیرازی‌ها باشد. بنابراین اگر یک سالاد خوشمزه می‌خواهید، بهتر است هیچکدام از مواد لازم را حذف نکنید. طرز تهیه سالاد شیرازی ساده باید طبق مراحل زیر باشد:

مرحله اول: خیارها را بشویید؛ برای درست کردن سالاد شیرازی اصل معمولاً خیارها را پوست نمی‌گیرند؛ این مسئله کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد؛ پوست خیار برای جوانسازی پوست مفید است و ویتامین‌های زیادی دارد؛ پس اگر طعم آن را دوست دارید، می‌توانید خیارها را با پوست خرد کنید. بهتر است برای این کار یک چاقوی تیز بردارید، سر و ته خیارها را بگیرید، چند برش عمودی در آن ایجاد کنید، اگر به صورت هم‌اندازه برش بزنید بهتر است اما اگر نشد سعی کنید این برش‌ها نه خیلی ریز باشند و نه درشت؛ اما مهم است که همگی یکدست خرد شوند.

مرحله دوم: گوجه‌ها را بشویید، سر آن‌ها را با یک چاقو جدا و به اندازه خیارها به‌صورت نگینی خرد کنید. بهتر است گوجه‌های سالاد شیرازی سفت باشند؛ در این‌صورت موقع خرد کردن له نمی‌شوند و آب نمی‌اندازند. حالا گوجه‌های نگینی‌شده را به خیارها در کاسه اضافه کنید.

بخوانید  کوجیما به شدت مشتاق فیلم جدید مد مکس است

مرحله سوم: پوست پیاز را بگیرید و آن را بشویید. حالا با کمک یک تخته آشپزخانه و چاقوی تیز، پیاز را کاملا ریز کنید.

مرحله آخر: همه مواد سالاد را با هم مخلوط کنید، نمک، فلفل و آبغوره را به آن اضافه نمایید و سالاد را خوب هم بزنید تا همه مواد به‌خوبی با هم مخلوط شوند. می‌توانید در این مرحله یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم به سالادتان اضافه کنید. در آخر سالاد را در یک کاسه بزرگ یا چند کاسه کوچک سرو نمایید.

نکته: طرز تهیه سالاد شیرازی با آبلیمو هم به همین روش است؛ فقط باید به‌جای آبغوره، به همان اندازه آبلیمو به سالادتان اضافه کنید.

خرید انواع صیفی و سبزیجات

مشاهده همه

طرز تهیه سالاد میوه + آموزش چند مدل سس مخصوص

طرز تهیه سالاد شیرازی با ماست

سالاد شیرازی با ماست، یک ترکیب خوشمزه و متفاوت است که عطر و طعم خاصی دارد؛ برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
خیار ۳ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
پیاز سفید یا قرمز ۱ عدد متوسط
ماست چکیده ۱ لیوان
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
نعنا خشک نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا خیار، گوجه و پیاز را دقیقا طبق توضیحاتی که در بالا نوشتیم، آماده و به‌طور یکدست خرد می‌کنیم. سپس همه آن‌ها را در یک کاسه با هم مخلوط می‌نماییم. حالا در یک کاسه دیگر ماست چکیده، آب لیمو ترش، نمک، فلفل و نعنا را با هم به‌خوبی مخلوط و به در آخر به سالاد اضافه می‌کنیم. پس از آن همه مواد را به‌ آرامی هم می‌زنیم تا له نشوند و سس ماست به تمام بخش‌های سالاد برسد. این ترکیب باید حداقل به‌مدت ۱۵ دقیقه در یخچال بماند تا حسابی خنک و طعم‌ها با هم ترکیب شود.

نکته: مقدار آب لیمو ترش به این بستگی دارد که می‌خواهید سالادتان چقدر ترش باشد. بنابراین کاملاً سلیقه‌ایست.

طرز تهیه سالاد فصل برای مهمانی‌ها با چند روش مختلف

طرز تهیه سالاد شیرازی با کلم

طرز تهیه سالاد شیرازی مجلسی

تا اینجا طرز تهیه سالاد شیرازی اصل را با نکات لازم یاد گرفتیم. حالا می‌خواهیم ببینیم که با کلم چگونه می‌توانیم این سالاد را کمی متفاوت‌تر و مجلسی‌تر درست کنیم. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز داریم:

بخوانید  آشنایی بیشتر با سرمربی جدید تیم ملی والیبال ایران؛ روبرتو پیاتزا کیست؟
مواد لازم مقدار
خیار ۲ عدد متوسط
گوجه‌فرنگی ۲ عدد متوسط
پیاز سفید یا قرمز ۱ عدد کوچک
کلم سفید ¼ یک کلم متوسط
آب لیمو ترش به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
نعناع خشک یا تازه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه: در ابتدا باید همه مواد را مطابق مراحل قبل به صورت ریز و یکدست خرد کنید. کلم‌ها را بشویید و به شکل نوارهای باریک برش بزنید. حالا در یک کاسه همه مواد را با هم به‌خوبی ترکیب نمایید. در آخر آب لیمو ترش تازه، نمک، فلفل، روغن زیتون و نعنا خشک را اضافه کنید و همه مواد را به‌آرامی هم بزنید؛ طوری‌که له نشوند و سالاد ظاهر خود را حفظ کند. سپس کاسه را به مدت حداقل ۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه‌ها به‌خوبی ترکیب شوند.

نکته: اگر طرز تهیه سالاد شیرازی مجلسی را می‌خواهید، از همین روش استفاده کنید؛ علاوه‌بر این، هر کدام از مواد را می‌توانید با توجه به ذائقه خود حذف نمایید یا از هرکدام که دوست داشتید، بیشتر بریزید.

آبغوره بدون نمک کامبیز - 475 گرم
آبغوره بدون نمک کامبیز – ۴۷۵ گرم
۶۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه سالاد کلم به ۶ روش آسان و جذاب

سوالات متداول

در این قسمت چند سوال متداول را انتخاب کرده‌ایم و می‌خواهیم به‌طور کامل به آن پاسخ دهیم:

  • طرز تهیه سالاد شیرازی با سس چگونه است؟

اگر می‌خواهید این سالاد خوشمزه را با سس تهیه کنید، ۱/۲ لیوان سس مایونز، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش، مقداری نمک، فلفل  و نعنا خشک را در یک ظرف با هم مخلوط کنید، سالاد را بر طبق مقادیر جدول بالا مهیا و بعد با سس ترکیب نمایید.

سس مایونز طلایی دلوسه - 470 گرم
سس مایونز طلایی دلوسه – ۴۷۰ گرم
مشاهده کالا

طرز تهیه سس مایونز خانگی به روش سریع و آسان

  • طرز تهیه ترشی سالاد شیرازی چگونه است؟

این ترشی را به نام ترشی گوجه‌فرنگی نیز می‌شناسند که از محبوب‌‌ترین ترشی‌های زمستانی است. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار
هویج نیم کیلوگرم
گل کلم ۱ کیلوگرم
سیر ۲۵۰ گرم
خیار نیم کیلوگرم
گوجه فرنگی ۳ کیلوگرم
سیاه‌دانه ۲ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سبز قلمی ۱۰۰ گرم
فلفل قرمز ۱۰۰ گرم
ساقه کرفس ۲۵۰ گرم
کلم نیم کیلوگرم

طرز تهیه: همه مواد به جز گوجه‌‌ها را تمیز بشویید و اجازه دهید که به مدت ۲۴ ساعت در آبکش یا روی پارچه خشک شوند. حالا آن‌ها را به قطعات ریز خرد کنید؛ طوری‌که سایز آن‌ها یکدست باشد. حالا به سراغ گوجه‌ها بروید و آن‌ها را تمیز بشویید. سپس پوست گوجه‌ها را بگیرید، با استفاده از مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی، همه گوجه‌ها را له کنید؛ طوری‌که یک مخلوط کاملاً یکدست ایجاد شود. حالا مخلوط به دست آمده را از یک صافی بگذرانید تا آب آن جدا شود. مقداری سرکه به اندازه آب گوجه اضافه کنید و در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب گوجه و سرکه به جوش بیاید. مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. مواد ترشی را بلافاصله در ترکیب آب جوش و سرکه بریزید و اجازه دهید برای مدت چند ساعت در محیط بماند تا از حرارت بیفتد. در آخر ترشی را در ظرف شیشه‌ای درب‌دار بریزید و در یخچال بگذارید. اجازه دهید ترشی شما حداقل به مدت ۳ روز در یخچال استراحت کند تا طعم همه مواد به‌خوبی با هم ترکیب شود.

  • طرز تهیه سالاد شیرازی با تزیین چگونه است؟

طرز تهیه سالاد شیرازی با تزیین

برای تزیین سالاد شیرازی می‌توانید پیاز، خیار و گوجه را به شکل گل‌های مختلف دربیاورید و روی سالاد بگذارید. می‌توانید پیاز را به صورت زیگزاگ برش بزنید و لایه‌های مختلف آن را کنار هم قرار دهید. یک روش دیگر برای تزیین سالاد شیرازی این است که همه مواد را جدا از هم در یک ظرف بریزید و روی آن را با فلفل دلمه‌ای ورقه‌ای شده و مقداری هویج رنده‌شده تزیین نمایید. راه دیگر برای تزیین سالاد شیرازی این است که همه مواد را در یک قالب بریزید و سپس قالب را در یک ظرف برگردانید. البته در این روش نباید هیچ‌گونه سس یا آبلیمویی برای طعم‌دار کردن سالاد استفاده کنید؛ چون سالادتان شل می‌شود. می‌توانید سس سالاد را در ظرفی کوچک کنارش قرار دهید. البته سالاد شیرازی با رنگ‌های قشنگی که دارد، کافی‌ست تا در یک ظرف زیبا باشد که خودش را نشان دهد. بنابراین می‌توانید آن را بدون هیچ تزیین خاصی آماده کنید.

بخوانید  مهندس ساخت، شجاع نواخت؛ شلیک خلیل‌زاده به قلب تیم سابق!

طرز تهیه سالاد اندونزی؛ ساده و مناسب مهمانی

جمع‌بندی نکات

همان‌‌طور که دیدید، در این مقاله طرز تهیه سالاد شیرازی خوشمزه را به چند روش مختلف آموزش دادیم. شما می‌توانید در تهیه این سالاد از هویج استفاده کنید یا به جای پیاز در آن پیازچه بریزید. علاوه‌بر این تره‌فرنگی هم طعم خاصی در آن ایجاد می‌کند. فلفل قرمز می‌تواند سالادتان را تند کند؛ بنابراین اگر طعم تند را می‌پسندید، می‌توانید فلفل قرمز هم در آن بریزید. همچنین فلفل دلمه‌ای را می‌توانید به‌صورت ریز خرد و به سایر مواد اضافه نمایید. در افزودن طعم‌های مختلف به این سالاد، دست‌تان کاملا باز است. پس سالاد را طبق روش‌هایی که گفتیم، تهیه کنید تا اعضای خانواده و مهمان‌هایتان از خوردن آن در کنار غذا لذت ببرند.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *