این روزها ساعتهای هوشمند به انواع و اقسام سنسورهای مختلف برای اندازهگیری و پایش وضعیت سلامت بدن مجهز شدهاند که از جمله بهترینهای موجود میتوان به سری گلکسی واچ ۴ اشاره کرد. محصولی که بهتازگی تحقیقی در رابطه با دقت سنسور اندازهگیری ترکیب بدنی آن صورت گرفته است.
اگر به تناسب اندام و سلامتی خود اهمیت میدهید و به دنبال این هستید که همیشه روی فرم بمانید، احتمالا با اصطلاحاتی نظیر شاخص تودهی بدنی یا تحلیل امپدانس بیوالکتریک (BIA) آشنا هستید. اما تا یک سال قبل میشد اطلاعات مربوط به این موارد را فقط از طریق یک سری دستگاههای خاص که در باشگاهها و کلینیکهای درمانی وجود داشت به دست آورد. اما این روزها قابلیتهای یادشده را در ساعتهای هوشمند نظیر گلکسی واچ ۴ و ۵ هم شاهد هستیم. اما پرسش مهم اینجاست که این محصولات تا چه اندازه در اندازهگیری اطلاعات یادشده دقیق هستند؟
- آپدیت جدید گلکسی واچ ۴ آن را از کار انداخت
بهتازگی دانشگاه لوئیسیانا و مرکز تحقیقات پزشکی پنینگتون و همچنین مرکز سرطان هاوایی یک تحقیق مشترک انجام دادهاند تا بتوانند به پاسخ این پرسش دست پیدا کنند که آیا گلکسی واچ ۴ میتواند با دقت بالا، شاخص تودهی بدنی و BIA را اندازهگیری کند؟
در این آزمایش ۱۰۹ نفر شرکت کردند و اطلاعاتی که به وسیلهی گلکسی واچ ۴ از BIA آنها به دست آمده در نهایت با نتایج بدست آمده از دستگاههای دقیق پزشکی مقایسه شده تا مشخص شود کهکشانی سامسونگ تا چه اندازه در این زمینه دقت دارد. اطلاعاتی که از ساعت گلکسی واچ ۴ بدست آمده شامل تودهی بدون چربی، تودهی چربی، توده استخوانی، نرخ متابولیک و میزان آب بدن میشوند که برای یک ورزشکار حرفهای اطلاعات کاملا مفیدی محسوب میشوند و میتوانند به کاربران کمک کنند به درک درستی از سلامتی خود برسند.
- پیکسل واچ در برابر گلکسی واچ و اپل واچ؛ کدام ساعت برنده است؟
دقت BIA بدست آمده توسط گلکسی واچ ۴
در نهایت نتایج بدست آمده از گلکسی واچ ۴ نشان داده که بین آن و دادههای بدست آمده توسط دستگاههای پزشکی ۹۷ تا ۹۸٪ همخوانی وجود داشته است. به عبارتی دیگر، گلکسی واچ یادشده اندکی پایینتر از واقعیت دادهها را ثبت کرده است. در نتیجه میتوان روی این دستگاهها و تواناییهایشان زمانی که محصولات آزمایشگاهی و پزشکی در دسترس نیستند حساب کرد.
برای اینکه دقت اندازهگیری معیارها بالاتر برود، سامسونگ یک سری راهکارهایی ارائه داده که عبارتاند از:
- در یک زمان از روز اندازهگیری کنید.
- تستها را ناشتا انجام دهید.
- بعد از حمام تستها را انجام دهید.
- تستها را زمانی که در دورهی قاعدگی نیستید انجام دهید.
- تستها را قبل از فعالیتهایی انجام دهید که میدانید دمای بدن شما را افزایش میدهند.
- هنگام اندازهگیری، اجسام فلزی را از خود جدا کنید. (نظیر گردنبند).