اگر زیاد سرما میخورید و سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است، نگاهی به نوع تغذیه خود بیندازید. با خوردن غذاهای مقوی میتوانید بدنتان را در مقابل انواع بیماریها مقاوم کنید و کمتر به سرماخوردگی دچار شوید. یکی از غذاهایی که بسیار مقویست و میتواند بهترین گزینه در مقابل سرماخوردگی باشد، آش شورباست. آش شوربا ترکیبی از مواد مقویست و میتواند در فصلهای سرد سال از بدن شما در برابر همه بیماریها مراقبت کند. همراهمان باشید که میخواهیم در این مطلب طرز تهیه آش شوربا را به چند روش مختلف آموزش دهیم و بگوییم که چگونه میتوانید آن را به خوشمزهترین شکل ممکن درست کنید.
طرز تهیه قرمه سبزی + قلقهای مهم برای جاافتادن آن
- طرز تهیه شوربا با برنج (طرز تهیه آش شوربا یزدی)
- طرز تهیه قیمه شوربا، غذایی سنتی و اصیل (طرز تهیه آش شوربا اصفهانی)
- طرز تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی
- طرز تهیه سوپ شوربا (طرز تهیه آش شوربا با لپه)
- طرز تهیه شوربا ترکیه
- طرز تهیه شوربا عربی
- طرز تهیه شوربا با مرغ
- طرز تهیه شوربا ماست
- طرز تهیه شوربا تبریز
- طرز تهیه آش شوربا با عدس
- طرز تهیه آش شوربا با گوشت قلقلی
طرز تهیه شوربا با برنج (طرز تهیه آش شوربا یزدی)
بهتر است آش شوربا برنج نیمدانه داشته باشد. علاوهبراین اگر حبوبات را از شب قبل خیس کنید، نفخ آن از بین میرود و بهتر میپزد. برای درست کردن یک آش شوربای اصیل و خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید؛ این مقدار آش برای ۸ نفر مناسب است:
مواد لازم | مقدار |
سبزی آش | ۵۰۰ گرم |
گوشت گوسفندی با استخوان | ۶۰۰ گرم |
دنبه گوسفند | ۱۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۵ عدد |
برنج نیمدانه | یکونیم پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
عدس | ۱/۳ پیمانه |
ماش | ۱/۳ پیمانه |
بلغور گندم | ۱/۳ پیمانه |
زردچوبه | ۲ قاشق مرباخوری پر |
فلفل سیاه | ۱ قاشق مرباخوری سرصاف |
نمک | به مقدار لازم |
طرز پخت شوربا:
مرحله اول: عدس، برنج و بلغور گندم را در یک کاسه آب بریزید و خیس کنید. سپس گوشت، دنبه و نخود را در یک قابلمه بریزید و ۳ تا از پیازها را به صورت کاملا ریز خرد کنید. حالا پیازها، گوشت و دنبه را به همراه چند لیوان آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزند.
مرحله دوم: در این مرحله، برنج، ماش، عدس و بلغور گندم را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و سبزی آش را به آن اضافه کنید. سپس درون قابلمه چند لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.
مرحله سوم: پس از آنکه مخلوط گوشت و حبوبات پخت، نصف آن را به مواد داخل قابلمه اضافه و نصف دیگر را با غذاساز میکس کنید تا به شکل پوره دربیاید. حالا پوره را هم به مواد آش اضافه کنید و آن را مدام هم بزنید تا کاملا کشدار و غلیظ شود.
مرحله چهارم: در این مرحله به سراغ باقیمانده پیازها بروید. پیازها را باید به صورت خلالی درشت خرد کنید و در یک تابه مناسب با مقداری روغن سرخ نمایید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه هم در حین سرخ شدن به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم: پیازها را به آش اضافه کنید؛ آش را هم بزنید و منتظر بمانید تا کاملا جا بیفتد. سپس در یک ظرف مناسب سرو کنید و با پیاز داغ روی آن را تزیین نمایید.
طرز تهیه شوربا با گوشت گوسفندی به همین سادگیست. میتوانید مواد تشکیلدهنده آن را به سلیقه خود تغییر دهید تا از عطر و طعمش بیشتر لذت ببرید.
نکته۱: اگر دنبال طرز تهیه شوربا بدون گوشت هستید، میتوانید از دستور بالا گوشت را حذف کنید.
نکته۲: سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است که بهتر است بهصورت درشت خرد شود.
طرز تهیه حلیم خانگی کشدار به چند روش مختلف
طرز تهیه قیمه شوربا، غذایی سنتی و اصیل (طرز تهیه آش شوربا اصفهانی)
طرز تهیه شوربا اصفهانی که با اسم قیمه شوربا شناخته میشود، بسیار سادهست. این آش میتواند به روزهای سرد زمستانیتان، گرما ببخشد و انواع سرماخوردگی و مریضی را از بدنتان دور کند. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار |
برنج | ۱ پیمانه |
سبزی پاک شده (گشنیز، جعفری، اسفناج) | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخکرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه: قبل از هرکاری بهتر است برنج را شسته و با آب سرد به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید.
مرحله اول: در مرحله اول سبزیها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. نصف برنج و نصف سبزی را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و مقداری آب بپزید. پخت این مواد را تا زمانی ادامه دهید که آش به سفتی سوپ شود و برنج بپزد.
مرحله دوم: گوشت، باقیمانده سبزی، باقیمانده برنج، و پیاز را داخل غذاساز بریزید و حسابی مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کنند. حالا به این مواد زردچوبه، فلفل و نمک اضافه نمایید و با دست کاملا ورز دهید. سپس مواد گوشتی را به شکل کوفتههای ریز و هماندازه درآورید و خیلی آرام به آش درحال جوش اضافه نمایید.
مرحله سوم: حالا برای چند دقیقه حرارت را زیاد کنید تا آش کمی جا بیفتد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا طعم تمام مواد با هم ترکیب شود.
طرز تهیه قیمه شوربا اصفهانی به همین سادگیست. آن را برای اعضای خانوادهتان درست کنید و از تجربه عطر و طعم اصیلش لذت ببرید.
مشاهده همه
طرز تهیه خورشت قیمه با سیبزمینی
طرز تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی
با آش شوربا میتوانید بدنتان را برای مقابله با سرماخوردگی، مقاومتر کنید. اگر طعم شلغم را دوست دارید، میتوانید در آشتان بریزید تا کاملاً مقوی و مناسب سرماخوردگی شود. این آش را بر طبق جدول و دستور زیر درست کنید تا سرماخورگی و مریضی را خیلی زود شکست دهید.
مواد لازم | مقدار |
سینه یا ران مرغ | ۳۰۰ گرم |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
سبزی (تره، جعفری، گشنیز) | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیبزمینی | ۱ عدد بزرگ |
هویج | ۱ عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه: مرغ را به قطعات کوچک برش بزنید؛ پیاز، سیبزمینی و هویج را به صورت ریز خرد کنید. سبزیها را بشویید و روی تخته با یک چاقوی تیز خرد نمایید. در یک قابلمه پیاز را تفت دهید و سپس گوشت مرغ را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل بریزید و همه مواد را کمی تفت دهید. حالا برنج و عدس را به همراه ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. سپس سیبزمینی و هویج خرد شده را بیفزایید و حرارت را کم کنید تا آش کاملا جا بیفتد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبزیهای خردشده را بریزید و اجازه دهید تا آش ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند. در آخر آش را در یک ظرف مناسب سرو و تا زمانیکه داغ است، میل کنید.
حالا که طرز تهیه شوربا شلغم را یاد گرفتید، دیگر میتوانید این گیاه مقوی را در آش بریزید تا از خواص بینظیرش بهرهمند شوید.
۷ دمنوش عالی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
طرز تهیه سوپ شوربا (طرز تهیه آش شوربا با لپه)
برای درست کردن سوپ برنج یا شوربا به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار |
برنج نیمدانه | نصف لیوان |
گوشت گوسفندی | ۱۵۰ گرم |
عدس ریز | ۳ قاشق غذاخوری |
لپه | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سبزی سوپ | ۱ مشت |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه: برنج، عدس و لپه را با هم خیس کنید. گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد نمایید و گوشتها را به سایز دلخواه برش بزنید. پیازها را ریز کنید و در مقداری روغن تفت دهید؛ پس از چند دقیقه گوشت را به آن اضافه و در روغن سرخ کنید. حالا گوجهفرنگیها را اضافه نمایید و اجازه دهید تا کمی نرم شود. در آخر رب را بریزید و پس از کمی تفت دادن، برنج، عدس و لپه را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا حداقل به مدت ۱ ساعت در زودپز بپزد. پس از اینکه گوشت و حبوبات پخت، سبزی و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم کاملا جا بیفتد. در آخر سوپ را بچشید و مقداری نمک، فلفل و آب نارنج به آن اضافه کنید.
طرز تهیه ۵ سوپ ارزان و مقوی مخصوص روزهای سرد
طرز تهیه شوربا ترکیه
اگر یک پیشغذای خوشمزه و معروف برای مهمانیهایتان میخواهید که طعمی کاملا متفاوت با پیشغذاهای دیگر داشته باشد، چوربا یا شوربای ترکیهای را انتخاب کنید؛ این پیشغذا را بهتر است با عدس قرمز یا دال عدس بپزید و برای چاشنی، مقداری آبلیمو در آن بریزید. برای پخت این پیشغذا به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار |
عدس قرمز یا دال عدس | ۱ لیوان |
سیبزمینی | ۱ عدد بزرگ |
گوجهفرنگی | ۱ عدد بزرگ |
نمک، زیره، فلفل | به مقدار لازم |
روغن یا کره | به مقدار لازم |
لیموی تازه | ۱ عدد |
نعنا خشک | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | برای تزیین |
طرز پختن شوربا: سیبزمینی و پیاز را بهصورت نگینی خرد و گوجهفرنگی را رنده کنید. سپس سیبزمینیها را در یک تابه مناسب با مقداری روغن سرخ کنید؛ حالا آنها را از تابه بیرون بیاورید و پیازها را در تابه تفت دهید. سپس فلفل و زیره را اضافه و همه مواد را کمی سرخ کنید. در مرحله بعد سیبزمینی سرخشده و عدس را به تابه اضافه نمایید و پوره گوجهفرنگی را روی آنها بریزید. اجازه دهید تا گوجهفرنگی روی حرارت ملایم بماند و طعم خامی خود را از دست بدهد. حالا دو لیوان آب جوش به تابه اضافه نمایید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند. پس از آن که کمی جا افتاد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی از حرارت بیفتد. حالا کل مواد شوربا را داخل مخلوطکن بریزید و آن را کاملا به شکل پوره درآورید. میتوانید از گوشتکوب هم استفاده کنید. پس از آن لیمو را از وسط نصف کنید، نصف آب لیمو را روی شوربا بچکانید و نصف دیگر را حلقهحلقه کنید. یک ظرف مناسب بردارید، شوربا را در آن بریزید و روی غذا را با حلقههای لیمو، نعنا خشک و فلفل قرمز تزیین نمایید.
نکته: میتوانید به جای آب جوش، از آب مرغ یا گوشت استفاده نمایید.
طرز تهیه شوربا عربی
میخواهیم در ادامه طرز تهیه شوربا با عدس را که به شوربای عربی هم معروف است، آموزش دهیم. این شوربای خوشمزه بهترین گزینه برای ماه رمضان و وعده افطار است؛ پس میتوانید در این ایام درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار |
گوشت | ۳۰۰ گرم |
نخود | ۱ لیوان |
پیاز | ۲ عدد |
رب | ۴ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | نصف لیوان |
گندم ریز | نصف لیوان |
کرفس خرد شده | نصف لیوان |
طرز تهیه: پیاز را رنده و در یک تابه مناسب، با مقداری روغن سرخ کنید؛ سیرها را نیز رنده کنید و کمی بعد به پیازها اضافه نمایید. حالا گوشت را در این مواد مقداری تفت دهید. پس از آن پوره گوجهفرنگی و رب را بریزید و مواد را بهخوبی هم بزنید. سپس ادویهها را اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ حالا نوبت اضافهکردن نخودهاست. پس از اینکه نخودها را به قابلمه اضافه کردید، اجازه دهید تا همه مواد به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بماند. کرفس و جعفری را روی تخته به صورت ریز خرد کنید و به بقیه مواد اضافه نمایید. سپس مقداری آب در آن بریزید و اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزد. پس از ۱ ساعت گندمها را اضافه کنید و شوربا را بهخوبی هم بزنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا کاملا جا بیفتد. در آخر، در یک ظرف مناسب شوبای عربی را سرو کنید.
طرز تهیه شوربا با مرغ
در فصل زمستان یک ظرف شوربای داغ حسابی میچسبد و سرما را از تنتان بیرون میکند؛ شما میتوانید بهسادگی این شوربا را با مرغ و خیلی سریع درست کنید و از خوردن آن در کنار شوفاژ یا بخاری، لذت ببرید. برای درست کردنش باید ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار |
برنج | ۱ پیمانه |
ران مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
شوید خشک | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مرزه و ترخون | به مقدار لازم (اختیاری) |
طرز تهیه: ابتدا پیاز را بهصورت نگینی خرد و در مقداری روغن سرخ کنید؛ حالا ادویهها را بریزید و برنج، مرغ و سبزیها را به همراه ۱ لیتر آب به آن اضافه نمایید. اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزد و جا بیفتد. سپس مرغ را دربیاورید و ریشریش کنید. دوباره مرغهای ریشریش را به شوربا اضافه کنید و همه مواد را بهخوبی هم بزنید. وقتی آش حسابی جا افتاد و لعاب انداخت، از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.
نکته: از آب لیمو ترش به عنوان چاشنی استفاده کنید.
طرز تهیه شوربا ماست
شوربای ماست یک غذای کاملا متفاوت است؛ به درد زمانهایی میخورد که نمیدانید چه غذایی بپزید و دنبال یک وعده مقوی و خوشمزه هستید. برای درست کردن شوربای ماست ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
ماست چکیده | ۵۰۰ گرم |
گرده خرد شده | ۱ کاسه کوچک |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری سرپر |
دوغ یا آب | ۲ لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
نعنا خشک | به مقدار لازم |
طرز تهیه: شوربای ماست شباهت زیادی به کال جوش دارد؛ در اولین مرحله باید ماست چکیده را با دوغ یا آب سرد رقیق کنید و خوب هم بزنید تا بافت آن یکدست و یکنواخت شود. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید و در مقداری روغن تفت دهید. پس از اینکه پیاز نرم و سبک شد، نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا را به آن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه تفت دهید. حالا گردوی خرد شده را در آن بریزید و بعد آرد را اضافه کنید. پس از گذشت ۱ دقیقه که گردو و آرد تفت خورد، ترکیب ماست و دوغ را در آن بریزید. حالا مواد را مدام هم بزنید تا کم کم شروع به جوشیدن کند. پس از اینکه مواد به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند و به غلظت کافی برسد. حالا شوربای ماست را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نان خشک میل نمایید.
نکته۱: بهتر است ماست یا دوغتان برای درست کردن شوبای ماست، ترش باشد.
نکته۲: میتوانید در آخر چند عدد تخممرغ داخل شوربا بشکنید و درب آن را بگذارید تا تخممرغها کاملا بپزد. در این حالت نباید تخممرغها را هم بزنید.
طرز تهیه شوربا تبریز
شوربای تبریز که با نام سوزی شوربا شناخته شدهاست، یکی از غذاهای قدیمی و اصیل آذربایجان است که با مواد اولیه بسیار ساده درست میشود اما فواید زیادی برای بدن دارد. بعضیها این غذا را با نام شوربای تره هم میشناسند. برای درست کردنش به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار |
تره تازه | ۲۵۰ گرم |
برنج | ۱ پیمانه |
سیبزمینی | ۲ عدد |
گوجهفرنگی | ۳ عدد |
تخممرغ | ۱ عدد |
روغن دنبه یا نباتی | ۲-۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه: ترهها را تمیز بشویید، پس از آنکه آب اضافی آن رفت، به کمک تخته آشپزخانه و یک کارد تیز، آنها را برش بزنید. نیازی نیست که ترهها بیشازحد ریز شود. درون قابلمه کمی روغن بریزید و ترهها را در آن مقداری تفت دهید. حالا گوجهفرنگیها را بهصورت نگینی خرد کنید و پس از اینکه عطر ترهها آزاد شد، به آن اضافه نمایید. زردچوبه و رب گوجهفرنگی هم به ترهها و گوجههای نگینیشده درون تابه بیفزایید و همه مواد را بهخوبی هم بزنید. حالا سیبزمینیها را بهصورت ۴ قاچ برش بزنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. پس از آن به اندازه ۲ پیمانه آب در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید تا غذا برای مدت زمان ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بماند تا سیبزمینیها بهطور کامل بپزد. پس از آن برنج را اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنجها به حالت نیمپز دربیاید. حالا تخممرغ را اضافه کنید و اجازه دهید تا تخم مرغ خودش را بگیرد. دقت کنید که تخممرغها نباید هم بخورد. حالا آب شوربا را از مواد آن جدا کنید و بگذارید تا مواد روی حرارت ملایم بماند و برنج کاملا بپزد. میتوانید آب شوربا را با نان تلیتشده، انواع سبزیجات و ترشیها میل کنید. بقیه مواد را هم پس از اینکه کمی پخت، از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب سرو نمایید.
طرز تهیه آش شوربا با عدس
آش شوربا عدس را میتوانید بدون گوشت و در زمان دلخواهتان درست کنید. مواد لازم برای تهیه آش شوربا با عدس در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | مقدار |
ماست | ۲ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
زرده تخممرغ | ۱ عدد |
رشته آش | به میزان دلخواه |
سیر | ۴ حبه |
کره، نعنا، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه: عدسها را پاک کرده و در مقداری آب خیس کنید. پس از دو ساعت مقداری آب درون قابلمه ریخته و عدس را درون آن بریزید. پس از نرم شدن عدسها رشتههای آشی را خرد کنید و به عدس در حال پخت اضافه کنید. رشتهها را هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند. در ظرفی دو پیمانه ماست، آرد گندم و زرده تخم مرغ را هم بزنید تا مایعی یکدست داشته باشید. مواد را درون قابلمه عدس بریزید و خوب هم بزنید. در حال مرحله میتوانید نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید. سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید. کمی کره را روی شعلهای با حرارت کم تفت دهید و به آش اضافه کنید. در قابلمه یا تابهای دیگر مقداری نعنا را تفت داده و به آش اضافه کنید. پس از چند دقیقه آش شوربا عدس شما آماده است. نوش جان!
طرز تهیه آش شوربا با گوشت قلقلی
آش شوربا با گوشت قلقلی یکی از غذاهای محلی هرمزگان است. مواد مورد نیاز برای تهیه این آش عبارتند از:
عنوان | مقدار |
ماش | یکسوم پیمانه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سبزی آش | ۳۵۰ گرم |
لپه | یکسوم پیمانه |
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
برنج نیمدانه | یکسوم پیمانه |
نعنا خشک، نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه: ابتدا برنج، لپه و ماش را تمیز کنید. سپس آنها را بشویید و برای نیمساعت در آب ولرم خیس کنید. درون قابلمهای مقداری آب ریخته و برنج، لپه و ماش را به آن اضافه کنید. در یک کاسه، گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و آنها را خوب مخلوط کنید. با گشوت چرخکرده قلقلی درست کرده و آنها را در روغن سرخ کنید. چند عدد از این قلقلیها را درون قابلمه آش بریزید. سبزی آش را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به مواد در حال پخت اضافه کنید. بعد از ۲ ساعت آش کاملا میپزد. دقایقی قبل از سرو میتوانید مقداری ماست به آش شوربا اضافه کنید. مقداری نعنا را با روغن تفت دهید و برای تزیین آش شوربا از آن استفاده کنید. آش شما آماده است. نوش جان!
و در آخر
در روزهای سرد سال، هیچچیز به اندازه یک کاسه سوپ یا آش داغ جاافتاده نمیتواند سرما و خستگی را از بدنتان بیرون بکشد. سوپها و آشها آنقدر تنوع دارند که میتوانید بر اساس ذائقه خود یکی از آنها را برای پختن انتخاب کنید. ما در این مطلب طرز تهیه آش شوربا را به چند روش توضیح دادیم که یک آش کاملا اصیل و ایرانی است و میتواند بهترین گزینه برای مقابله با مریضیهای روزهای سرد سال باشد. براساس ذائقه خود یکی از این روشها را برای پخت آش شوربا انتخاب کنید و با میل کردن آن از فصلهای سرد سال لذت ببرید.