اولین سالگرد خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت؛ چه چیزی تغییر کرده است؟

یک سال از زمانی که کمپانی مایکروسافت بالاخره خرید اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) به قیمت ۶۸.۷ میلیارد دلار را نهایی کرد، می‌گذرد و این به عنوان بزرگترین معامله در تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی تا به امروز ثبت شده است. این معامله برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ اعلام شد، اما روند ساده‌ای نداشت. پس از اعلام این خبر، این خرید مورد بررسی‌های شدید قرار گرفت که طی یک دوره‌ی تقریبا دو ساله، مراحل قانونی، تحقیقات و افشاگری‌های مختلف در کانون توجه قرار گرفتند. سرانجام، در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳، قرارداد امضا و قطعی شد. فیل اسپنسر (Phil Spencer)، رئیس ایکس‌باکس، در آن زمان گفت: «به عنوان یک تیم، یاد می‌گیریم، نوآوری می‌کنیم و به قول خود برای آوردن شادی و بازی برای افراد بیشتری ادامه خواهیم داد».

حال ۱۲ ماه از آن زمان گذشته و خیلی چیز‌ها تغییر کرده است. مهم‌تر از همه، ما متاسفانه شاهد تعداد زیادی اخراج کارکنان در بخش‌های مختلف مایکروسافت، از جمله بخش‌های بازی آن و استودیو‌های اکتیویژن بلیزارد بوده‌ایم. در ماه ژانویه‌ی سال جاری، این شرکت اعلام کرد که ۱۹۰۰ نفر را از تیم‌های بازی‌ خود از جمله زنی‌مکس (ZeniMax)، اکتیویژن بلیزارد و ایکس‌باکس اخراج می‌کند که معادل تقریبا هشت درصد از نیروی کار گیمینگ این شرکت است.

  • مایکروسافت ۱۹۰۰ کارمند بخش بازی خود را اخراج خواهد کرد

در این زمان، اعلام شد که مایک یبارا (Mike Ybarra) رئیس بلیزارد، مایکروسافت را به همراه مدیر ارشد طراحی بلیزارد یعنی آلن ادهام (Allen Adham)، ترک می‌کند. خروج مدیران از این شرکت، پایانی بر بازی در دست ساخت آن زمان بلیزارد در سبک بقا با نام اودیسه بود که توسط دن هی (Dan Hay)، طراح سابق فار کرای (Far Cry) هدایت می‌شد. زمانی که این بازی برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ معرفی شد، بلیزارد گفت که در یک «جهان کاملا جدید» جریان خواهد داشت.

اودیسه

تصویری از بازی لغو شده‌ی اودیسه (Odyssey) از کمپانی بلیزارد که ظاهرا به دلیل مشکلات مربوط به موتور بازی‌سازی آن کنار گذاشته شد.

کمی پس از آن اعلامیه در ژانویه، تایید شد که استودیوی Toys for Bob از زیر مجموعه‌ی اکتیویژن بلیزارد که مسئول ساخت بازی‌هایی مانند کراش بندیکوت ۴ (Crash Bandicoot ۴) و اسکای‌لندرز (Skylanders) و بازسازی‌های سری اسپایرو (Spyro)، ۸۶ نفر از کارمندان خود را به عنوان بخشی از این موج اخراج از دست داده است. در فوریه، Toys for Bob متعاقبا اعلام کرد که راه خود را از اکتیویژن جدا می‌کند تا بار دیگر به یک شرکت مستقل تبدیل شود.

بخوانید  برگزاری آخرین تمرین شاداب پرسپولیس در اردوی ترکیه

در ماه می‌، اخراج‌های بیشتری در مایکروسافت اعلام شد، البته این بار در بتسدا (Bethesda)، توسعه‌دهنده‌ی بازی‌های ردفال (Redfall) و دیس‌آنرد (Dishonored) یعنی آرکین آستین (Arkane Austin) تعطیل شد و این همچنین به‌ عنوان پایانی برای به‌روزرسانی‌های بازی تیراندازی آنلاین خون‌آشامی این استودیو، تلقی می‌شد. استودیوی سازنده‌ی بازی The Evil Within و Hi-Fi Rush یعنی تانگو گیم‌ورکس (Tango Gameworks) نیز در این زمان به همراه استودیوی آلفا داگ گیمز (Alpha Dog Games)، سازنده‌ی بازی Mighty Doom نیز تعطیل شد. مایکروسافت به دلیل تصمیم خود برای تعطیلی این استودیو‌ها با انتقاد شدیدی مواجه شد و دینگا باکابا (Dinga Bakaba)، رئیس آرکین لیون (Arkane Lyon)، این حرکت را «یک ضربه‌ی نابودکننده» نامید.

  • مایکروسافت چهار استودیوی بتسدا را تعطیل کرد؛ سازندگان Hi-Fi Rush و Redfall به تاریخ پیوستند

در ماه ژوئن، مت بوتی (Matt Booty)، از مدیران اجرایی ایکس‌باکس در مورد تعطیلی آن زمان استودیوی تانگو بیشتر صحبت کرد و در حالی که نام فردی را ذکر نکرد، تلویحا به تغییر رهبری در استودیوی سازنده‌ی Hi-Fi Rush به عنوان یکی از عوامل تصمیم مایکروسافت اقرار کرد. استودیوی تانگو آن زمان توسط ناشر بازی پابجی (PUBG) یعنی کرافتون خریداری شد. این استودیو وعده‌ی ساخت دنباله‌ی H-Fi Rush را داده است.

Redfall game

ردفال یکی از ضعیف‌ترین آثار تاریخ مایکروسافت بود.

اخیرا مایکروسافت ۶۵۰ نفر دیگر از کارکنان ایکس‌باکس را اخراج کرده ولی این بار هیچ بازی‌ای لغو نشده است. اتحادیه کارگران ارتباطات آمریکا (CWA) در ادامه‌ تصمیم مایکروسافت برای اخراج کارکنان بیشتر را محکوم کرد و آن را حرکتی «بسیار ناامید‌کننده» خواند. البته، اضافه شدن اکتیویژن بلیزارد به ایکس‌باکس شامل این است که این شرکت اکنون مالک سری بازی‌های کال آو دیوتی (Call of Duty) نیز است و این مایکروسافت را بلافاصله به یکی از بزرگترین ناشران بازی تبدیل می‌کند. اما ایکس‌باکس امسال فراتر رفته و برخی از بازی‌های مستقل خود را به پلتفرم‌های بیشتری معرفی کرده است. در ماه فوریه، مایکروسافت تایید کرد که چهار بازی که قبلا انحصاری ایکس‌باکس بودند را به پلی‌استیشن ۵ و سوییچ می‌آورد.

  • ایکس‌باکس با احتیاط فراوان بازی‌های خود را چندپلتفرمی می‌کند
بخوانید  واکنش فدراسیون فوتبال به تصمیم AFC؛ سه پیشنهاد برای دیدار با قطر روی میز است

بازی Sea of Thieves که توسط استودیوی ایکس‌باکس منتشر شده بود، پس از اولین نمایش خود در کنسول سونی، به بالای جدول بیشترین دانلود در پلی‌استیشن ۵ در اروپا رسید. بازی‌های Pentiment ،Grounded و Hi-Fi Rush که زمانی انحصاری‌های کنسول ایکس‌باکس بودند نیز همگی روی پلتفرم‌های دیگری نیز منتشر شدند. در آگوست سال جاری، مایکروسافت اعلام کرد که بازی Indiana Jones and the Great Circle ساخته‌ی بتسدا نیز پس از مدت کوتاهی روی کنسول ایکس‌باکس، برای پلی‌استیشن ۵ نیز منتشر خواهد شد. همچنین متخصصان صنعت بازی گفته‌اند که «اکثریت» بازی‌های ایکس‌باکس در نهایت در آینده به پلی‌استیشن خواهند آمد.

مایکروسافت علاوه بر آوردن بازی‌های بیشتر به پلی‌استیشن و سوییچ، روند اضافه کردن بازی‌های اکتیویژن بلیزارد به سرویس اشتراک گیم پس (Game Pass) خود را نیز آغاز کرده است. در ماه مارس سال جاری، بازی دیابلو ۴ (Diablo ۴) روی سرویس گیم پس قرار گرفت و در آن زمان ایکس‌باکس گفت که این بخشی از وعده‌ی مایکروسافت برای قرار دادن بازی‌های اکتیویژن بلیزارد در این سرویس اشتراکی بود. سپس بازی کال آو دیوتی: مدرن وارفر ۳ نیز در ماه جولای به گیم پس پیوست. بازی کال آو دیوتی: بلک آپس ۶ نیز امسال در ۲۵ اکتبر (۴ آبان ۱۴۰۳) در دسترس مشترکین این سرویس قرار خواهد گرفت.

بخوانید  ۱۵ فیلم وسترن برتر با حضور بیش از دو بازیگر افسانه‌ای

بازی Call of Duty Black Ops 6

در ماه ژوئیه، مایکروسافت تغییرات گسترده‌ای را در گیم پس اعلام کرد که باعث شد برخی بازی‌های بزرگ برای سطح استاندارد گیم پس در دسترس قرار نگیرد. این سطح جدید که معروف به گیم پس استاندارد است، اکنون فعال شده، اما همانطور که در ماه سپتامبر گزارش داده شد، مشترکین این سطح چیزی بیش از نسخه‌های جدید آثار را از دست می‌دهند و مایکروسافت دسترسی به بیش از ۴۰ بازی که قبلا در دسترس بودند از جمله بازی‌های مهم مانند استارفیلد (Starfield)، هل بلید ۲ (۲ Hellblade) و دیابلو ۴ را قطع کرده است.

  • قیمت اشتراک ایکس‌باکس گیم پس افزایش یافت؛ سطح استاندارد نیز معرفی شد

در این میان از زمانی که مایکروسافت صاحب اکتیویژن بلیزارد شده، تغییراتی در رهبری استودیوها نیز در داخل مایکروسافت اعلام شده است. در ژانویه و پس از جدایی مایک یبارا، بلیزارد رئیس جدید خود را معرفی کرد که مدیر کل سابق مجموعه بازی کال آو دیوتی اکتیویژن یعنی یوهانا فاریس (Johanna Faries) بود. سپس در اکتبر گذشته، مت بوتی که قبلا به عنوان رئیس استودیوهای ایکس‌باکس شناخته می‌شد، نقش رئیس، ناظر محتوای گیمینگ و استودیوها را بدست آورد. سارا باند (Sarah Bond) از مایکروسافت نیز شاهد مهم‌تر شدن نقش خود در شرکت بود و نظارت بر گروهی از تیم‌های داخلی را تحت عنوان شغل جدیدش به عنوان مدیر ایکس‌باکس بر عهده گرفت. در همین حال، بابی کوتیک (Bobby Kotick)، رئیس جنجالی اکتیویژن بلیزارد، در پایان دسامبر این شرکت را ترک کرد.

در نهایت از منظر جنبه‌های مالی نیز در ماه‌ آوریل، مایکروسافت اعلام کرد که خرید اکتیویژن بلیزارد به افزایش درآمد بخش بازی کمک کرده است. با این حال، این شرکت همچنین گفت که فروش کنسول ایکس‌باکس نیز موفقیت بزرگ دیگری را به خود اختصاص داده است. در مورد آینده نیز مایکروسافت همچنان در حال کار روی فروشگاه مبتنی بر وب خود برای بازی‌های موبایلی ایکس‌باکس است. اوایل این ماه همچنین اعلام شد که دارندگان ایکس‌باکس در ایالات متحده می‌توانند از ماه نوامبر بازی‌ها را مستقیما از برنامه‌ی ایکس‌باکس در اندروید خریداری کنند.

منبع: Eurogamer

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *