۹ اشتباه رایج در عکاسی با موبایل که احتمالا نمی‌دانید!

عکاسی با گوشی‌های هوشمند پیشرفت زیادی کرده و تقریبا به همه این امکان را می‌دهد که تصاویر خیره‌کننده‌ای را با دستگاهی که روزانه حمل می‌کنند، ثبت کنند. با این حال، حتی با تمام پیشرفت‌های تکنولوژیکی، هنوز اشتباه‌های رایجی وجود دارد که می‌تواند مانع از گرفتن بهترین عکس‌ها شود. در ادامه قصد داریم ۹ اشتباه رایج عکاسی با موبایل را توضیح دهیم تا شما مرتکب آنها نشوید. بنابراین، اگر به تازگی با خرید گوشی موبایل می‌خواهید عکاسی با موبایل را به طور حرفه‌ای شروع کنید، این مطلب را از دست ندهید.

  • عکاسی با گوشی هوشمند؛ چند توصیه‌ی جدی برای مبتدیان جویای نام!

۱. اتکا کردن بی‌رویه روی حالت خودکار

در حالی که تنظیمات خودکار در دوربین گوشی هوشمند برای راحتی شما تعبیه شده‌اند، تکیه کردن فقط بر حالت خودکار می‌تواند کنترل شما بر تصویر نهایی را محدود کند. حالت خودکار همه چیز را برای شما تنظیم می‌کند، که در برخی موارد می‌تواند مفید باشد، اما همچنین به این معنی است که شما تصمیمات مهمی – مانند نوردهی، تعادل رنگ سفید و فوکوس – را به الگوریتم‌های گوشی خود واگذار می‌کنید.

به عنوان مثال، اگر در شرایط نوری دشوار عکاسی می‌کنید، دوربین شما ممکن است صحنه را به گونه‌ای که می‌خواهید نوردهی نکند و منجر به هایلایت‌های شسته شده یا سایه‌های بسیار تیره شود. تغییر به کنترل‌های دستی به شما این امکان را می‌دهد که تنظیماتی مانند ISO و سرعت شاتر را تنظیم کنید تا با نورپردازی دشوار به طور موثرتری برخورد کنید و عکسی بگیرید که به آن شکل که می‌خواهید باشد.

البته هر برنامه‌ی پیش‌فرض دوربین گوشی هوشمند اجازه نمی‌دهد که شما در حالت دستی عکاسی کنید. از همین رو، برنامه‌های دوربین شخص ثالث وارد عمل می‌شوند. برنامه‌های دوربین شخص ثالث مانند ReLens و Pro Camera به شما دسترسی به مثلث نوردهی – ISO، سرعت شاتر و دیافراگم – را می‌دهند و به شما این امکان را می‌دهند که عکس‌های خود را به طور دقیق تنظیم و صحنه‌ها را به شیوه‌ای که می‌بینید ثبت کنید، نه به شیوه‌ای که گوشی شما آنها را تحلیل و تفسیر می‌کند.

بخوانید  بررسی چادر کمپینگ هامتو مدل HT012F؛ مناسب ۲ الی ۳ نفر

۲. زوم کردن به جای نزدیک‌تر شدن به سوژه

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که مردم در عکاسی با موبایل مرتکب می‌شوند، تکیه بر زوم دیجیتال برای نزدیک‌تر شدن به سوژه‌شان است. بر خلاف زوم اپتیکال که از لنز دوربین برای بزرگنمایی تصویر استفاده می‌کند، زوم دیجیتال فقط تصویر را برش می‌دهد و بزرگ می‌کند که منجر به کاهش قابل توجه کیفیت و وضوح می‌شود.

عکاسی با موبایل

به جای زوم کردن، هر زمان که ممکن است به طور فیزیکی به سوژه‌تان نزدیک‌تر شوید. این رویه در واقع اطمینان می‌دهد که از تمام وضوح دوربین خود استفاده می‌کنید و حداکثر جزئیات را حفظ می‌کنید. اگر نزدیک‌تر شدن به سوژه ممکن نیست، بهتر است عکس را بگیرید و بعدا در ویرایش آن را برش دهید تا کیفیت تصویر بالاتری حفظ شود.

۳. فراموش کنید لنزها را تمیز کنید

لنزهای گوشی‌های هوشمند به طور مداوم در معرض گرد و غبار، اثر انگشت و لکه‌ها قرار دارند؛ به این دلیل که ما گوشی‌های خود را همه جا حمل می‌کنیم. یک لنز کثیف می‌تواند باعث شود عکس‌های شما تار، مه‌آلود یا فاقد کنتراست به نظر برسند و بسیاری از مردم این موضوع را تا زمانی که عکس‌های خود را با عکس‌های تمیزتر و واضح‌تر مقایسه نکنند، متوجه نمی‌شوند.

قبل از گرفتن هر عکسی، عادت کنید که به سرعت لنز را با یک پارچه نرم و تمیز یا حتی پیراهن خود پاک کنید (به شرطی که زبر نباشد). این قدم کوچک می‌تواند به طرز چشمگیری وضوح تصاویر شما را بهبود بخشد و از آن ظاهر نرم و مه‌آلود که می‌تواند ناشی از کثیفی لنز باشد، جلوگیری کند.

گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A3 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 4 گیگابایت
گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A3 دو سیم کارت ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت
۵,۲۰۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

۴. تنها چند شات از سوژه گرفتن

یکی از بهترین چیزها در عکاسی با موبایل این است که می‌توانید به اندازه‌ای که می‌خواهید عکس بگیرید بدون اینکه نگران تمام شدن ظرفیت حافظه‌ی گوشی باشید. با این حال، بسیاری از افراد هنوز فقط یک یا دو عکس می‌گیرند و امیدوارند که بهترین نتیجه را بگیرند. این رویکرد می‌تواند منجر به از دست دادن فرصت‌ها یا عکس‌های نامناسب شود، به‌ویژه هنگام ثبت یک لحظه گذرا یا در نور دشوار.

عکاسی با موبایل

به جای این کار، شما باید چند عکس از زوایای کمی متفاوت یا با تنظیمات متنوع بگیرید. این حرکت به شما اجازه می‌دهد از بین تصاویر بسیار زیاد، قدرت انتخاب بهتری داشته باشید. خلاصه این که از آزمایش کردن نترسید؛ چون که گاهی بهترین عکس همان عکسی است که انتظارش را نداشتید!

۵. توجه نکردن به نور محیطی

نورپردازی می‌تواند یک عکس را به اوج برساند یا خراب کند. با این حال عنصر نورپردازی یکی از جنبه‌های نادیده گرفته شده عکاسی با موبایل معمولا تلقی می‌شود. بسیاری از مردم بدون در نظر گرفتن منبع نور یا تاثیر آن بر سوژه خود عکاسی می‌کنند. نور ضعیف می‌تواند باعث سایه‌های ناخواسته، نوردهی بیش از حد یا کدری در عکس‌های شما شود.

بخوانید  تبلیغی که جنجالی شد؛ حل مشکل 4 بازیکن فوتبال توسط فدراسیون + عکس

برای بهبود عکس‌های خود، همیشه به نور توجه داشته باشید. نور طبیعی معمولا بهترین حالت را به عکس می‌دهد؛ بنابراین سعی کنید در «ساعت طلایی» عکاسی کنید که نور نرم و گرم است. اگر در داخل خانه عکاسی می‌کنید، خود را نزدیک یک پنجره قرار دهید تا نور یکنواخت‌تری را در اختیار داشته باشید. از نور شدید بالای سر خودداری کنید مگر اینکه به دنبال یک اثر دراماتیک باشید و با زوایای مختلف آزمایش کنید تا ببینید نور چگونه با سوژه‌ی شما تعامل دارد.

۶. استفاده از فلش گوشی برای هر موقعیت کم نور

بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند به طور غریزی هنگام عکاسی با موبایل در شرایط نور کم، از فلش دوربین استفاده می‌کنند. در حالی که فلش می‌تواند در برخی از موقعیت‌ها مفید باشد، استفاده بیش از حد از آن معمولا منجر به نورپردازی خشن و نامطلوبی می‌شود که می‌تواند رنگ‌ها را شسته و سایه‌های نامطلوبی را ایجاد کند. به جای تکیه بر فلش، شما باید روش‌های جایگزینی را برای بهبود عکاسی در نور کم بررسی کنید.

سعی کنید تنظیم ISO خود را افزایش دهید. البته اگر برنامه‌ی دوربین شما این امکان را می‌دهد! این موضوع می‌تواند به روشن‌تر شدن تصاویر شما بدون نیاز به فلش کمک کند. علاوه بر این، به دنبال منابع نوری موجود، مانند لامپ‌ها یا چراغ‌های خیابانی، باشید تا سوژه خود را به طور طبیعی‌تر روشن کنید.

اگر ممکن است، از یک سه‌پایه استفاده کنید یا گوشی خود را روی یک سطح پایدار قرار دهید تا از لرزش دوربین در طول زمان‌های طولانی عکاسی جلوگیری کنید. این امر به شما این امکان را می‌دهد که جزئیات بیشتری را بدون فعال‌سازی فلش دوربین گوشی ثبت کنید.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A05 دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 4 گیگابایت
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A05 دو سیم کارت ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت
۶,۳۶۶,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

۷. استفاده‌ی اشتباه از HDR

دامنه دینامیکی بالا (HDR) یک ویژگی فوق‌العاده است که به ثبت دامنه وسیع‌تری از طیف رنگ‌ها در عکس‌های شما کمک می‌کند، به‌ویژه در شرایط نوری چالش‌برانگیز. با این حال، استفاده بیش از حد یا نادرست از HDR می‌تواند به تصاویری غیرطبیعی و بیش از حد پردازش‌شده منجر شود.

استفاده‌ی بیش از اندازه از فناوری HDR اغلب منجر به خلق تصاویر تصنعی می‌شود، جایی که رنگ‌ها بیش از حد اشباع به نظر می‌رسند و جزئیات در سایه‌ها و هایلایت‌ها اغراق‌آمیز می‌شوند. به جای این که به طور پیش‌فرض از HDR برای هر عکس استفاده کنید، در نظر بگیرید که چه زمانی واقعا استفاده از این تکنولوژی ضروری است.

HDR در صحنه‌هایی با کنتراست بالا بهترین عملکرد را دارد – مانند مناظر با آسمان‌های روشن و پیش‌زمینه‌های تاریک – اما می‌تواند برای صحنه‌های ساده بیش از حد باشد. بنابراین، از این فناوری به‌ طور انتخابی استفاده کنید و نتایج را مرور کنید تا اطمینان حاصل کنید که تصاویر شما ظاهری طبیعی را حفظ کرده و در عین حال از اثر HDR بهره‌مند شوند.

بخوانید  برگزاری جشن تولد افشین پیروانی در نشست هیأت مدیره پرسپولیس!

۸. نادیده گرفتن قوانین کمپوزیشن

کمپوزیشن یا ترکیب خوب، اصلی‌ترین مولفه برای ایجاد عکس‌های جذاب و بصری شناخته می‌شود، اما بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند به این مسئله توجه نمی‌کنند. تکیه صرف بر غریزه اغلب منجر به عکس‌هایی می‌شود که قاب‌بندی درستی ندارند و به تبع تصاویر تاثیرگذاری نمی‌شوند. آشنا شدن با قوانین پایه‌ای ترکیب، مانند قانون یک‌سوم، خطوط راهنما و قاب‌بندی می‌تواند به ‌طور قابل توجهی عکاسی شما را بهبود بخشد.

به عنوان مثال، قانون یک‌سوم پیشنهاد می‌کند که قاب خود را به یک شبکه از نه قسمت مساوی تقسیم کنید و سوژه‌ی خود را در امتداد این خطوط یا در تقاطع‌های آن‌ها قرار دهید تا ترکیب متعادل‌تری داشته باشید. به همین ترتیب، خطوط راهنما—مانند جاده‌ها یا نرده‌ها—می‌توانند چشم بیننده را به سوژه اصلی هدایت کنند. از آزمایش با زوایا و دیدگاه‌های مختلف نترسید تا ترکیب‌هایی را کشف کنید که بهترین نور را روی سوژه شما می‌تابانند.

گوشی موبایل شیائومی مدل Poco M5s دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 4 گیگابایت - گلوبال
گوشی موبایل شیائومی مدل Poco M5s دو سیم کارت ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت – گلوبال
۷,۴۹۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

۹. عدم استفاده از حالت Burst Mode برای شات‌های اکشن

عکاسی از لحظات اکشن می‌تواند دشوار باشد، به ویژه اگر سوژه‌ی شما به سرعت در حال حرکت باشد. ممکن است شما فقط یک عکس بگیرید و امیدوار باشید که عکس کاملی گرفته‌اید، اما این روش اغلب منجر به از دست دادن فرصت‌ها می‌شود. برای افزایش شانس خود در ثبت آن لحظه‌ی ایده‌آل، از حالت عکاسی پیوسته‌ی گوشی خود استفاده کنید که معمولا به اسم Burst Mode شناخته می‌شود.

عکاسی با موبایل

حالت عکاسی پیوسته به شما این امکان را می‌دهد که یک سری سریع از عکس‌ها را به طور متوالی بگیرید و شانس بیشتری برای متوقف کردن اکشن در لحظه‌ی مناسب داشته باشید. این کار برای ورزش، حیوانات خانگی یا کودکان در حال حرکت به ویژه مفید محسوب می‌شود. پس از ثبت عکس‌های پیوسته، می‌توانید از بین تصاویر، بهترین ترکیب و وضوح را پیدا کنید.

عکاسی با موبایل را حرفه‌ای‌تر دنبال کنید!

عکاسی با گوشی هوشمند ممکن است ساده به نظر برسد، اما اجتناب از این اشتباه‌های رایج می‌تواند به طور قابل توجهی مهارت‌های شما را بهبود بخشیده و کیفیت تصاویر شما را افزایش دهد. این نکات می‌توانند به شما کمک کنند تا از قابلیت‌های گوشی هوشمند خود به بهترین نحو استفاده کنید و دید خلاقانه‌ی خود را به واقعیت تبدیل کنید.

منبع: Makeuseof

راهنمای خرید بهترین گوشی شیائومی تا ۱۰ میلیون از نظر دوربین

سوال و جواب‌های رایج
قانون یک سوم در عکاسی یعنی چی؟
قانون یک‌سوم پیشنهاد می‌کند که قاب خود را به یک شبکه از نه قسمت مساوی تقسیم کنید و سوژه‌ی خود را در امتداد این خطوط یا در تقاطع‌های آن‌ها قرار دهید تا ترکیب متعادل‌تری داشته باشید.
آیا قابلیت HDR باید همیشه هنگام عکاسی با موبایل روشن باشد؟
خیر. گاهی اوقات عکس‌برداری HDR به نفع کیفیت تصویر نیست؛ به خصوص برای تصاویری که چند سوژه در تصویر دیده می‌شود.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *