طرز تهیه واویشکا؛ غذای آسان و لذیذ گیلانی

واویشکا گوشت چرخ‌کرده، یک غذای سنتی و اصیل ایرانی از گیلان است که به‌راحتی و سریع تهیه می‌شود و مواد اولیه ساده و در دسترس دارد. این غذای خوشمزه برای مهمانی‌ها مناسب بوده و تازگی مواد اولیه آن نقش مهمی در طعم لذیذش دارد. در ادامه با طرز تهیه واویشکا آشنا می‌شوید.

طرز تهیه واویشکا لذیذ با گوشت

مواد اولیه؛ مناسب برای ۴ نفر

مواد میزان
پیاز ۲ عدد
سیب‌زمینی ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای ۴ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
ادویه به مقدار لازم

پیشنهاد مطالعه مقاله: طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده و مرغ

گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند  پویا پروتئین - 1کیلوگرم
گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند پویا پروتئین – ۱کیلوگرم
۴۲۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه واویشکا با گوشت

  1. آماده‌سازی سیب‌زمینی

   – سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.

   – آن‌ها را شسته و در صافی بگذارید تا آب‌شان گرفته شود.

  1. آماده‌سازی پیاز و فلفل دلمه‌ای

   – پیاز و فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد کنید.

  1. تفت‌دادن پیاز

   – تابه‌ای روی حرارت بگذارید و مقداری روغن بریزید.

   – پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.

  1. اضافه‌کردن ادویه و گوشت

   – فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و ۲ دقیقه تفت دهید.

   – گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

  1. اضافه‌کردن فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی
بخوانید  چت مخفی تلگرام کجاست؟ راهنمای فعال‌سازی در اندروید و آیفون

   – فلفل دلمه‌ای‌ها را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.

   – گوجه‌فرنگی‌ها را پوست گرفته و مخلوط کنید (یا رنده کنید) و به تابه اضافه کنید.

   – درب تابه را بگذارید و اجازه دهید آب گوجه کشیده شود و گوشت پخته شود.

  1. سرخ‌کردن سیب‌زمینی

   – تابه‌ای دیگر را روی گاز گذاشته و مقداری روغن بریزید.

   – سیب‌زمینی‌ها را سرخ کنید و کمی زردچوبه بیفزایید.

  1. نهایی‌کردن واویشکا

   – وقتی آب واویشکا کشیده شد و به روغن افتاد، نمک اضافه کنید.

   – واویشکا را با سیب‌زمینی‌ها سرو کنید.

روغن سرخ کردنی غنچه - 1.8 لیتر
روغن سرخ کردنی غنچه – ۱.۸ لیتر
۱۰۹,۶۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه کوفته قلقلی

واویشکا با نیمرو

پیشنهاد مطالعه مقاله: چه غذاهایی را می‌توانید با گوشت چرخ کرده درست کنید؟

طرز تهیه واویشکا گوشت تکه‌ای

طرز تهیه واویشکا گوشت تکه‌ای کاملا مشابه با طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده است. برای پخت این غذا تنها کافی است گوشت گوسفند یا گوساله را به‌صورت نگینی خرد کنید و آن‌ها را خوب تفت دهید.

طرز تهیه واویشکا مرغ

واویشکا را علاوه‌بر گوشت قرمز می‌توانید باگوشت مرغ نیز درست کنید. مواد اولیه برای تهیه واویشکا مرغ برای ۴ نفر در جدول زیر نوشته شده است:

عنوان مقدار
گوشت مرغ ۸۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
سیر ۳ حبه
فلفل‌دلمه‌ای ۱ عدد
گوجه‌فرنگی ۱ عدد
فلفل سبز ۳ عدد
آبلیمو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه واویشکا مرغ

۱. ابتدا گوشت مرغ را نگینی خرد کرده و سپس آن‌ را بشویید. گوشت را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.

۲. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سیر را خرد و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.

بخوانید  فقط رونالدو می‌تواند یک لحظه را به شاهکار تبدیل کند!

۳. مرغ را درون پیاز بریزید و تفت دهید. پس از طلایی  شدن مرغ، گوجه‌فرنگی را پوست بگیرید، خرد کنید و به گوشت اضافه کنید.

۴. فلفل‌دلمه و فلفل سبز را خرد کرده و به مواد درون تابه اضافه کنید. پس از تفت دادن مواد درب تابه را بزنید.

۵. با نرم و مغزپخت‌ شدن گوشت واویشکا مرغ شما آماده است. نوش جان!

طرز تهیه واویشکا شمالی با بادمجان

مواد اولیه واویشکا با بادمجان و گوشت؛ مناسب برای ۴ نفر

مواد میزان
پیاز ۲ عدد
بادمجان ۲ عدد
گوجه‌فرنگی ۳ عدد
حبه سیر ۲ عدد
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری 
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری 
روغن مایع به مقدار لازم
شوید خشک ۱ قاشق چای‌خوری 
ادویه به مقدار لازم
آب لیمو اصالت مقدار 900 میلی لیتر
آب لیمو اصالت مقدار ۹۰۰ میلی لیتر
۲۵ %

۵۴,۹۵۰
۴۱,۴۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه واویشکا با بادمجان و گوشت

  1. آماده‌سازی بادمجان:
    • بادمجان‌ها را مکعبی خرد کنید.
    • به مدت ۱۵ دقیقه در آب و نمک قرار دهید و چند مرتبه آب آن‌ها را عوض کنید تا تلخی‌شان گرفته شود.
  2. تفت‌دادن پیاز:
    • پیاز را نگینی خرد کنید.
    • پیاز را با نمک، فلفل، و زردچوبه در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
    • سیر رنده‌شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
  3. پخت گوشت:
    • گوشت چرخ‌کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه‌ای شود.
  4. سرخ‌کردن بادمجان:
    • بادمجان‌ها را روی دستمال بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.
    • سپس در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید.
  5. ترکیب مواد:
    • بادمجان‌های سرخ‌شده را با گوجه‌فرنگی رنده‌شده و رب به مواد گوشتی اضافه کنید.
    • در ظرف را ببندید تا مواد کامل بپزند.
  6. نهایی‌کردن طعم:
    • در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، آبلیمو و شوید خشک را اضافه کنید.
بخوانید  پرسپولیس به خاطر تماشاگرانش جریمه نقدی شد

طرز تهیه واویشکا با سویا

مواد اولیه؛ مناسب برای ۴ نفر

مواد میزان
پیاز ۲ عدد
سیب‌زمینی ۲ عدد
آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
سویا ۳۰۰ گرم
ادویه به مقدار لازم
پودر آویشن ۲ قاشق
پودر سیر ۱ قاشق
پودر پاپریکا ۲ قاشق

طرز تهیه واویشکا سالم و گیاهی با سویا

  1. آماده‌سازی سویا:
    • سویاها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید تا کاملا نرم شوند.
  2. تفت‌دادن پیاز:
    • پیازها را نگینی خرد کنید.
    • پیازها را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک شوند.
  3. تفت‌دادن سویا و فلفل دلمه‌ای:
    • سویا را به‌همراه فلفل دلمه‌ای به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید.
    • وقتی رنگ سویا قهوه‌ای شد، رب گوجه و آبلیمو را اضافه کنید.
    • پودر آویشن، پاپریکا و سایر ادویه‌های مورد نیاز را به مواد بیفزایید.
  4. سرخ‌کردن سیب‌زمینی:
    • در یک تابه جداگانه، سیب‌زمینی‌ها را سرخ کنید.
  5. سرو واویشکا:
    • واویشکا را با سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده سرو کنید.

این دستور واویشکا با سویا، گزینه‌ای مناسب برای گیاهخواران و حتی افراد غیرگیاهخوار است که به دنبال یک جایگزین سالم و خوشمزه هستند.

سویا همدل - 480 گرم
سویا همدل – ۴۸۰ گرم
مشاهده کالا

طرز تهیه کباب تابه ای

واویشکا داخل کاسه

نکات مهم طرز تهیه واویشکا لذیذ

  • امکان تهیه واویشکا با گوشت مرغ، بوقلمون، یا جگر سفید
  • استفاده از گوشت‌های تکه‌ای و نگینی به‌جای گوشت چرخ‌کرده
  • استفاده از غوره یا گرد لیمو برای طعم‌دهی
  • سرو واویشکا با نان یا برنج
  • تنظیم میزان پیاز بر اساس ذائقه
  • جوشاندن گوشت سینه مرغ یا بوقلمون از قبل برای گرفتن بوی زهم
رب گوجه فرنگی چین چین - 800 گرم
رب گوجه فرنگی چین چین – ۸۰۰ گرم
۶ %

۶۷,۰۰۰
۶۳,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

واویشکا سیب زمینی و سبزی

پیشنهاد مطالعه مقاله: طرز تهیه پیتزا خانگی در توستر؛ ساده، آسان و خوشمزه

جمع‌بندی

در این مطلب، طرز تهیه واویشکا گیلانی را آموزش دادیم و نکات و ترفندهایی برای تهیه و سرو آن بیان کردیم. این غذای خوشمزه و مغذی با ۲۵۰ کالری می‌تواند جایگزین مناسبی برای غذاهای فست‌فودی باشد و سفره‌تان را رنگی‌تر کند. واویشکا به راحتی تهیه می‌شود و با طعم منحصربه‌فردش، انتخابی عالی برای پذیرایی از مهمانان است. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و در صورت داشتن سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر، در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *