دوباره سال نو و تعطیلات عید نوروز فرا رسیده و فرصت بیشتری برای فراغت و تفریح و وقتگذراندن با اطرافیان فراهم شده است. بعد از دو سال که تعطیلات نوروز با موجهای مختلف ویروس کرونا همراه شده بود و به همین خاطر شما را به ماندن در خانههایتان و تجربهی بازیهای ویدئویی تشویق میکردیم – البته هنوز هم شما را به تجربهی بازیهای ویدئویی تشویق میکنیم! – امسال دوباره شرایط برای دید و بازدید از فامیل و دوستان مهیا شده است (احتمالاً بدون آجیل و تنقلات بهخصوص پسته!). یکی از تفریحهای مناسبی که میتواند در اوقات فراغت شما و اطرافیانتان را به شکل سالمی سرگرم و دور هم جمع کند، بازیهای رومیزی است. به همین خاطر، سعی کردیم در این ایام تعدادی از بازیهای رومیزی جذاب را معرفی کنیم. در انتخابها سعی کردهایم به تعدادی از بازیهایی بپردازیم که هم جذابیت فراوانی داشته باشند و هم بتوانند طیف گستردهتری از مخاطبان را به خود جذب کنند. سعی میکنیم طیف بازیهایی که معرفی میکنیم، گسترده باشد اما از طرفی اولویت را برای آثاری میگذاریم که یاد دادن آنها به خانواده و دوستان سادهتر باشد.
مجموعه بازیهای «عجایب هفتگانه» (Seven Wonders) یکی از پدیدهها و مهمترین بازیهای رومیزی دههی گذشته بوده است. وقتی آنتونی بائوزا (Antoine Bauza) در سال ۲۰۱۰ بازی عجایب هفتگانه را طراحی و وارد بازار کرد، شاید کسی گمان نمیکرد که اثری خلق شده باشد که نزدیک به ۱۳ سال بعد آن را بهعنوان یکی از پرافتخارترین و پرجایزهترین بازیهای رومیزی خطاب کنیم. موفقیت این اثر باعث شد که افزونههای متعددی برای آن تولید شود و سپس بازیهای دیگری بر اساس آن خلق شود. ابتدا بازی «عجایب هفتگانه: دوئل» منتشر شد که برخی اعتقاد دارند حتی از بازی اصلی هم بهتر است و واقعاً یک تجربهی دونفرهی استراتژی ناب را به بازیکنان ارائه میدهد. با این وجود، «عجایب هفتگانه: دوئل» آخرین بازی از این مجموعه نبوده است و در سال ۲۰۲۱ اثر جدیدی با نام «عجایب هفتگانه: معماران» (Seven Wonders: Architects) منتشر شد.
«عجایب هفتگانه: معماران» یک بازی ۲ تا ۷ نفره است. این اثر در حالی که حس آشنای بازی اصلی را حفظ کرده اما مکانیکهای خاص خودش را دارد و ساختار آن کمی فرق کرده است. در اینجا اگرچه همچنان در پایین بازی کسب امتیاز اهمیت بیشتری دارد اما به جای اینکه شما در جریان بازی در حال ساخت یک تمدن یا سرزمین قدرتمند باشید، در این بازی تمرکز روی ساخت عجایب هفتگانه رفته است. بازیکنان در ابتدای بازی یک شگفتی ساختهنشده دریافت میکنند و باید منابعی را برای ساختن جامعه خود جمعآوری کنند، قدرت نظامی را برای پیروزی در جنگها افزایش دهند، بر مدیریت منابع نظارت کنند، پیشرفتهای علمی را محقق کنند و در حین رقابت برای به جا گذاشتن اثر خود در تاریخ جهان، امتیازات پیروزی مدنی را جمعآوری کنند. طراحی هنری و بصری بازی بسیار زیبا است، بهخصوص وقتی شما موفق به ساخت یک عجایب هفتگانه میشوید.
«عجایب هفتگانه» بازی دشواری نیست اما «عجایب هفتگانه: معماران» حتی آن بازی را هم آسانتر و جمعوجورتر کرده است تا در جمعهای خانوادگی آموزش دادن آن راحتتر باشد. اگرچه هنوز استراتژی در بازی اهمیت دارد اما تقویت بعضی از المانهای مبتنی بر شانس باعث شده تا افرادی که کمتر با این اثر آشنایی دارند یا بازیکنان کم سنوسالتر هم شانس برندهشدن داشته باشند و بازی کردن آن در جمعهای کمتر آشنا با بازیهای رومیزی فوقالعاده باشد.
هر سه بازی «عجایب هفتگانه» گزینههای فوقالعادهای برای تجربه در تعطیلات عید است. اگر به دنبال تجربهی بزرگتر و جامعتری هستید، بازی اصلی را تجربه کنید و اگر به دنبال تجربهی جمعوجورتر و آسانتری هستید که در جمعهای مختلف جذاب باشد، عجایب هفتگانه: معماران را بازی کنید. اگر هم به دنبال یک تجربهی دونفرهی بسیار استراتژیک و عمیق هستید، حتماً عجایب هفتگانه: دوئل را تجربه کنید.
نام بازی: Seven Wonders: Architects
طراح: Antoine Bauza
طراح هنری: Etienne Hebinger