نمک یکی از مواد ضروری برای پخت غذا است. همچنین اگر قصد داشته باشید مواد غذایی خاصی را طولانی مدت نگه دارید باز هم نیاز به نمک خواهید داشت. انواع مختلف نمک با طعم و رنگ و خواص مختلف در جهان وجود دارد و هر کدام میتواند تاثیر منحصربهفردی بر طعم و بافت غذا بگذارد.
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم ۱۲ نوع نمک از بین انواع نمک را که در پختوپز استفاده میشود با هم بررسی کنیم. پس اگر دستی در آشپزی دارید حتما این مطلب را بخوانید تا بتوانید با انواع نمک ها آشنا شوید.
۱. نمک کوشر
نمک کوشر نوعی نمک دانه درشت است که از رسوبات سنگ نمک به دست میآید، کمتر تصفیه شده پس تقریبا کلرید سدیم خالص است و یونیزه نمیشود. دانههای آن درشت است و به عنوان چاشنی گوشت، مرغ و سالاد استفاده میشود. پس میتوان گفت برای همه چیز غیر از پخته شدن مناسب است.
۲. نمک خوراکی
این رایجترین نوع از انواع نمک خوراکی است که برای پختوپز استفاده میشود و جالب است بدانید که در دسته محصولات فرآوری شده قرار دارد چون مواد معدنی خود را از دست میدهد و فقط ید به آن اضافه میشود. پس میتوان آن را نه به عنوان یک مادهی معدنی بلکه فقط به عنوان یک طعمدهنده به حساب آورد.
۳. Fleur De Sel یا گل دریا
این نمک به دلیل برداشت دستی از بالای حوضچههای نمک یکی از گرانبهاترین نمکهای جهان به شمار میرود و در اصل مربوط به سواحل فرانسه در بریتانی است، اما این روزها در هر کشوری پیدا میشود. این چاشنی برای تکمیل طعم غذا قبل از سرو بسیار مناسب است.
۴. نمک دریا
نمکی که از تبخیر آب دریا برداشت میشود به این نام شناخته میشود. کمتر فرآوری شده و ممکن است کمی مواد معدنی بیشتری نسب به نوع تصفیه شده داشته باشد. ظاهر نامنظم و تکهای آن میتواند ظاهر غذا را زیبا کند، پس میتوانید از آن به عنوان یک چاشنی تزئین کننده استفاده کنید.
۵. نمک دریای سلتیک
نام دیگر آن نمک خاکستری است و در سواحل پوشیده از خاک رس فرانسه تولید میشود. حاوی مواد معدنی و عناصر کمیابی است که با خود مزایای سلامتی بسیاری مثل کاهش فشار خون به همراه دارد. بافت این نمک نامنظم و درشت است و از آن برای طعمدار کردن گوشت و تهیهی ترشی یا شور استفاده میشود.
۶. نمک پولکی
کریستالهای این نمک بسیار ریز است و وقتی آن را خرد میکنید پوسته پوسته میشود به همین دلیل به آن پولکی میگویند چون شبیه به پولکهای ماهی است. از این نمک برای پختوپز استفاده میشود و با اضافه کردن آن به گوشت میتوانید میزان ترد بودن آن را زیاد کنید.
۷. نمک صورتی
این نمک از کریستالهای سنگ نمک مناطق نزدیک به هیمالیا استخراج میشود. سدیم و عناصر کمیابی مثل آهن و روی در این چاشنی به وفور یافت میشود و به همین دلیل رنگ آن صورتی است. نسبت به انواع دیگر طعم شورتری دارد و میتوانید از آن برای تهیهی غذاهای و چاشنیهای مختلف استفاده کنید.
۸. نمک سیاه
این نمک، که با نام نمک کالا (Kala Namak salt) هم شناخته میشود، از سنگ نمکهای آتشفشانی هیمالیا و معمولا در پاکستان به دست میآید. این چاشنی سرشار از آهن، منیزیم، کلسیم و همچنین چندین عنصر کمیاب و ارزشمند دیگر است. طعم و عطر آن بسیار تند است و باید به میزان خیلی کمی در غذا استفاده شود. برای پخت غذاهایی که طعم و عطر قوی دارند، مثل کاری و چاشنیهای تند، میتوانید از آن استفاده کنید.
۹. نمک قرمز
این نمک با نام نمک آلئا (Alaea salt) هم شناخته میشود و از خاک رس آتشفشانی قرمز آسیاب شده در جزیرهی هاوایی ساخته میشود و بیشتر از ۸۰ مادهی معدنی را در خود دارد. همچنین منبعی غنی از اکسید آهن است. میزان شوری آن ملایم و لطیف است و میتوانید به عنوان چاشنی و همچنین مکملی برای نگهداری از گوشت و ماهی استفاده کنید. اگر میخواهید به ظرف غذایتان کمی رنگ استفاده کنید، این چاشنی گزینهی مناسبی است. همچنین برای طعمدار کردن غذاهایی که برشته میشوند بسیار مناسب است.
۱۰. نمک گدازه سیاه
این نمک در هاوایی و قبرس برداشت میشود و بعد از ترکیب با زغال فعال گدازههای آتشفشانی منطقه، رنگ آن تیره میشود. زغال یک پاک کننده و سمزدایی عالی برای بدن است و میتواند به بهبود فرآیند هضم غذا کمک کند. شما میتوانید از آن برای طعمدار کردن غذا و همچنین تزئین بشقاب غذا استفاده کنید.
۱۱. نمکهای شور
این دسته از نمکها جزو بهترین نمک خوراکی هستند که در ترکیب با آب طعمی متفاوت به غذا میدهد، رطوبت بیشتری حفظ میکند و گوشت پخته شده با آن نرمتر است. نمک کوشر، نمک دریا و نمک صورت از نمونههای خوب و معروف نمکهای شور هستند.
۱۲. نمکهای طعمدار
این دسته از نمکها با ترکیب نمک پولکی و یک ادویه یا سبزی خشک تهیه میشوند که برای طعمدار کردن غذا استفاده میشوند. با استفاده از این نمکها میتوانید علاوه بر اضافه کردن طعم شور، دیگر طعمهای لازم برای پخت گوشت و مرغ و سبزیجات را هم به غذا اضافه کنید.
مرور کلی
همانطور که متوجه شدید هر نوع نمک بافت و طعم منحصربهفردی دارد و بر همین اساس نوع و زمان استفاده از آنها هم با یکدیگر متفاوت است. استفاده از نمک به صورت کلی بیخطر است، اما اگر میخواهید غذایی خوشعطر و طعم بپزید بهتر است بهترین نمک برای پختوپز را انتخاب کنید و از میزان شوری و طعمهای اضافهی آن هم با خبر باشید. بد نیست اگر شما هم تجربهای در استفاده از انواع نمکها دارید یا به صورت حرفهای آشپزی میکنید، برای ما در بخش کامنتها از تجربههایتان بنویسید.
منبع: gobble