طرز تهیه استانبولی با مرغ (با سیب‌ زمینی، قارچ و لوبیا سبز)

استانبولی با مرغ از آن غذاهای ساده و تو دل برو است که همیشه می‌شود روی آن حساب ویژه باز کرد. یعنی چه یک روز شلوغ و خسته‌کننده داشته باشید و بخواهید سریع و فوری یک غذا آماده کنید تا خستگی روز را بشوید و ببرد و چه آخر هفته باشد و بخواهید برای جمع گرم و خودمانی خانوده‌تان یک غذای خوشمزه و همه‌پسند آماده کنید، استانبولی با مرغ اولین گزینه‌ است که به ذهن می‌رسد. برای همین ما هم تصمیم گرفتیم در این مطلب از دیجی‌کالا مگ طرز تهیه استانبولی با مرغ را آموزش دهیم تا با همدیگر این غذای خوشمزه را مهیا کنیم. پس ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی ساده

طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی ساده

شما می‌توانید استانبولی با مرغ را به دو روش آب‌کش و دم‌پخت بپزید، در ادامه به شما طرز تهیه‌ی این غذا را به روش آب‌کش برنج می‌‌آموزیم.

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با مرغ برای چهار نفر
سینه مرغ بدون استخوان ۱/۵ عدد
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۳ عدد
پیاز ۳ عدد متوسط
برنج ۳ پیمانه
روغن به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
آب به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
پودر سیر، ادویه کاری از هر کدام ۱ ق چایخوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

  1. در مرحله نخست، برنج را به مدت دو ساعت در محلول آب و نمک خیسانده تا آمادگی لازم برای پخت را پیدا کند. همزمان، پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کرده و در روغن کافی تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  2. در حالی‌که پیاز در حال سرخ شدن است، مرغ را به تکه‌های کوچک و یکدست برش داده و به‌همراه پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و طلایی شود. پس از سرخ شدن مرغ، ادویه‌های مورد نیاز شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و کاری را به مواد اضافه کرده و به‌خوبی تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود. پس از آن، رب گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی را افزوده و حرارت را ملایم کنید تا آب اضافی آن تبخیر شده و سس غلیظ شود. در نهایت، زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده و یک پیمانه آب جوش به آن بیفزایید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید مواد به‌خوبی پخته و جا بیفتند.
  3. در حالی‌که مواد اصلی غذا در حال پخت هستند، سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به‌صورت نگینی یکدست خرد کنید. سپس در روغن داغ به مدت چند دقیقه تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  4. پس از آن که مرغ ها به خوبی پخته و آماده شدند. نوبت به پخت برنج می‌رسد. در این مرحله به‌مقدار کافی آب در یک قابلمه‌ی مناسب بریزید و اجازه دهید که جوش بیاید. سپس برنج را به‌ّمراه مقدار کافی نمک در آب جوش بریزید و اجازه دهید که برنج کمی نرم شود یا به اصطلاح بیاید. سپس برنج را با آب سرد بشویید.
  5. قابلمه را مجدد روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن کف آن بریزید. سپس یک لایه برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید و روی برنج مقداری از مواد سرخ شده را بریزید و به همین شکل مواد را لایه‌لایه به قابلمه اضافه کنید تا تمام شوند. در نهایت درب قابلمه را به‌همراه دم‌کنی ببندید و اجازه دهید پلوی شما به‌مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت کم گاز بماند تا خوب دم بکشد.
بخوانید  طرز تهیه شیرینی سابله؛ ترد و خوشمزه مناسب عید
سینه مرغ بی استخوان مهیا پروتئین - 1.8 کیلوگرم
سینه مرغ بی استخوان مهیا پروتئین – ۱.۸ کیلوگرم
۳۷۶,۲۰۰ تومان
مشاهده و خرید
سیب زمینی لوکوما - 2 کیلوگرم
سیب زمینی لوکوما – ۲ کیلوگرم
۴۵,۶۰۰ تومان
مشاهده و خرید
گوجه فرنگی Fresh مقدار 1 کیلوگرم
گوجه فرنگی Fresh مقدار ۱ کیلوگرم
مشاهده کالا

طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش

به‌طور معمول مرغ را در استانبولی به‌صورت مکعب‌های ریز خرد می‌کنند اما شما میتوانید در صورت تمایل آن را با مرغ ریش‌ریش نیز درست کنید. علاوه بر این اگر دوست دارید استانبولی‌ پلو ما مرغتان کمی نرم‌تر شود می‌توانید آن را به‌صورت دم‌پخت که در ادامه به شما می‌آموزیم درست کنید.

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش باید به‌سراغ مرغ بروید. برای اینکه بتوانید مرغ را ریش ریش کنید باید ابتدا آن را به‌همراه مقداری آب و یک پیاز که به چهار قسمت تقسیم کرده‌اید، آب‌پز کنید.
  2. همزمان که مرغ در حال پختن است سایر مواد مورد نیاز را محیا کنید. ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده در یک ماهیتابه با مقدار کافی روغن سرخ کنید، تا اندازه‌ای که پیاز سبک شود و به رنگ طلایی در آید. سپس سیب زمینی را که از قبل به‌صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده‌اید را نیز داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا کمی سرخ شود.
  3. در حالی‌که سیب‌زمینی‌ها در حال سرخ شدن است، مرغ پخته شده را از قابلمه خارج و ریش‌ریش کنید. سپس مرغ‌های ریش‌ریش شده را نیز به سیب‌زمینی و پیاز بیفزایید و تفت دهید تا کمی طلایی‌رنگ شود.
  4. پس از این‌که موادتان به‌خوبی سرخ شدند، گوجه‌ها را رنده کنید و به همراه نمک، فلفل و ادویه، به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که آب اضافه‌اش گرفته شود. در نهایت رب را اضافه کنید تا استانبولی خوش‌رنگ‌تری داشته باشید.
  5. به‌اندازه‌ی کافی آب به مایه استانبولی خود اضافه کنید و اجازه دهید که آب آن جوش بیاید، سپس برنج را به مواد خود اضافه کنید و بگذارید آب غذا خوب بخار شود. در نهایت درب قابلمه را به‌هراه دم‌کنی بگذارید تا استانبولی پلو با مرغ شما به‌خوبی دم بکشد.
بخوانید  اظهارنظر جدید لوران بلان درباره پرسپولیس؛ می‌خواهم بازی آنها مقابل الاهلی را تماشا کنم
رب گوجه فرنگی چین چین - 800 گرم
رب گوجه فرنگی چین چین – ۸۰۰ گرم
۶۷,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه استانبولی مرغ با لوبیا سبز مجلسی

اگر دوست دارید رنگ و لعاب بیشتری به استانبولی پلوی خود بیفزایید و به اصطلاح آن را مجلسی‌تر کنید، می‌توانید کمی لوبیا سبز نیز به آن بیفزایید. طرز تهیه استانبولی مرغ با لوبیا سبز نیز بسیار ساده است فقط کافی است پس از سرخ کردن سیب‌زمینی و مرغ لوبیا سبز خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده و خوب تفت دهید تا لوبیا‌ها تغییر رنگ دهند و کمی نرم شوند. باقی مراحل را نیز مانند دو آموزش قبلی به‌شیوه‌ی آب‌کش یا دم‌پخت ادامه دهید.

لوبیا سبز منجمد پمینا - 400 گرم
لوبیا سبز منجمد پمینا – ۴۰۰ گرم
۱۰ %

۵۹,۵۰۰
۵۳,۵۵۰ تومان
مشاهده و خرید

طرز تهیه استانبولی با مرغ و قارچ

طرز تهیه استانبولی با مرغ و قارچ

اگر از آن دسته افرادی هستید که به تنوع در غذا علاقه دارید و دوست دارید طعم‌های جدید را در کنار غذاهای سنتی تجربه کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً استانبولی پلو با مرغ و قارچ را امتحان کنید. این ترکیب جذاب و متفاوت می‌تواند غذای معمولی شما را به یک تجربه‌ی تازه و خوشمزه تبدیل کند.

بخوانید  میلاد زکی‌پور در آستانه پیوستن به استقلال

برای تهیه استانبولی پلو با مرغ و قارچ به شیوه‌ای خوشمزه و مجلسی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا یک پیاز متوسط را به‌صورت نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود. این کار به غذای شما طعم و عطری بی‌نظیر می‌دهد.
  2. بعد از طلایی شدن پیاز، قارچ‌های ورقه‌ای‌شده (حدود ۲۰۰ گرم) را به تابه اضافه کنید. قارچ‌ها را خوب تفت دهید تا آب اضافی آن‌ها کشیده شود و رنگ آن‌ها کمی طلایی شود. این مرحله مهم است تا قارچ‌ها بافت خود را حفظ کنند.
  3. مرغ را که از قبل پخته‌اید، به‌صورت تکه‌های کوچک یا ریش‌ریش به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. اگر از مرغ خام استفاده می‌کنید، اجازه دهید کاملاً پخته و طلایی شود.
  4. دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود. سپس دو عدد گوجه‌فرنگی رنده‌شده یا پوره‌شده را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید تا کمی بپزند و غلیظ شوند. سپس کمی نمک و ادویه‌های دلخواه مانند زردچوبه، فلفل و دارچین را به مواد بیفزایید.
  5. برنج را که از قبل شسته‌اید به مخلوط اضافه کنید. سپس مقداری آب جوش (متناسب با میزان برنج) به قابلمه اضافه کنید. زمانی‌که آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید برنج آرام‌آرام بپزد و آب آن کشیده شود.
  6. بعد از کشیده شدن آب برنج، درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و اجازه دهید برنج حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.
قارچ دکمه ای قارچینو پلاس - 400 گرم
قارچ دکمه ای قارچینو پلاس – ۴۰۰ گرم
۱۵ %

۷۷,۵۰۰
۶۵,۸۷۰ تومان
مشاهده و خرید
پیشنهاد می‌کنم سری هم به دو آموزش زیر بزنید و طرز تهیه‌ی ۲ پلوی خوشمزه و ساده‌ی دیگر را نیز بیاموزید:

  • طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی؛ غذایی خوش‌رنگ با طعمی بی‌نظیر
  • طرز تهیه هویج پلو مجلسی خوش‌رنگ و خوش‌عطر

در نهایت

خب این هم از آموزش طرز تهیه استانبولی با مرغ ساده و خوشمزه، اکنون که با طرز تهیه ساده این پلو محبوب آشنا شدید امیدواریم که این غذای ساده و سریع را در منزل آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *