مهارت‌هایی که به شما کمک می‌کنند در شغل‌تان حرفه‌ای شوید

هر شغلی می‌تواند چیزی به شما بیاموزد؛ چه در حال درخواست برای اولین شغلتان باشید، چه سعی در ارتقای شغلی داشته یا به فکر جابه‌جایی به صنعتی دیگر باشید، مهارت‌هایی که در طول زندگی و مسیر شغلی خود آموخته‌اید را به شغل یا صنعت جدید منتقل خواهید کرد. خبر خوب این است که ۵ ویژگی با اهمیت برای حرفه‌ای شدن، نقاط قوتی هستند که احتمالا از دوران کودکی تا حدودی در حال توسعه‌ی آن‌ها بوده‌اید. برخی از این توانایی‌ها، به عنوان مهارت‌های نرم شناخته می‌شوند که نقطه‌ی شروع برای افرادی است که خواهان شغل و جایگاه خوب هستند. این ویژگی‌ها و مهارت‌ها در محل کار و زندگی، امکان یادگیری و توسعه‌ را دارند. در ادامه‌ی این مقاله از دیجی‌کالا مگ، به بررسی ۵ خصوصیت و مهارت مهم که شما را در هر حرفه‌ای برجسته می‌سازند، خواهیم پرداخت.

۱. مهربانی و صداقت

هرگز از رفتار محترمانه با کسی پشیمان نخواهید شد. یک همکار ممکن است نکاتی که به او گفته‌اید را به خاطر نداشته باشد، اما احتمالا تعریف شما از خودش را زمانی که روز بدی داشت، به یاد خواهد آورد. مهم است که با دیگران دلسوزانه رفتار کنید، همانطور که نسبت به خودتان هم دلسوز هستید. دکتر جیم لوهر، روانشناس عملکردی می‌گوید: «این مهربانی و دلسوزی برای افراد در تمام سطوح رهبری صدق می‌کند. یعنی هر مدیر و رهبری باید نسبت به خودش و اعضای تیمش مهربانی و دلسوزی داشته باشد.»

بخوانید  بهترین دستگاه دفع حشرات؛ انواع و مزایا و معایب هر کدام

این روانشناس، طبق پژوهش‌هایی که روی مدیران انجام داده بود می‌گوید: “به خودی خود، دستاوردهای بیرونی امتیازهای واقعی نبودند که مدیران به آن‌ها افتخار می‌کردند، بلکه خودشفقتی و دلسوزی برای دیگران در تعیین موفقیت آن‌ها نقش داشته است.”

در کنار دلسوزی، صداقت در محیط کار هم منجر به برتری افراد می‌شود. همانطور که نشان دادن صداقت شما را متمایز می‌کند، کمبود آن می‌تواند باعث سقوطتان در محل کار شود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ روی مدیران جدید در ۲۵۰۰ شرکت دولتی بزرگ جهان انجام شد. این پژوهش نشان داد که مدیران اجرایی، بیشتر به دلیل نقص اخلاقی از کار برکنار شده‌اند تا به دلیل عملکرد مالی یا مشکلات هیئت مدیره.

  • ۳ چیز باورنکردنی که به افزایش همدلی در محل کار کمک می‌کند

۲. انگیزه

انگیزه داشتن در محل کار

انگیزه با معیارهایی همچون اشتیاق به یادگیری و مشارکت سنجیده می‌شود. افرادی که مشتاق به یادگیری و مشارکت هستند (حتی خارج از محل کار خود) اغلب به سرعت پیشرفت می‌کنند. دکتر لوهر می‌گوید: «منعطف و خلاقانه عمل کنید، در عین حال ذهن بازی داشته باشید.» همچنین مهارت کار تیمی با مشارکت در یک جهت قرار می‌گیرند. مدیران استخدامی به دنبال اشخاصی هستند که بتوانند به خوبی با دیگران کار کنند. در محل کار، چه پروژه‌های تیمی زیادی انجام دهید و چه تنها نیاز به شرکت در جلسه‌های متعدد داشته باشید، باید بتوانید به طور موثر با افراد اطراف خود ارتباط برقرار و کار کنید.

یکی از مهارت‌های مرتبط با کار تیمی شامل مذاکره با دیگران در محیط کار است. همچنین توانایی پذیرش و اعمال بازخورد از همکاران و مدیران، از دیگر توانایی‌های کار تیمی به شمار می‌رود.

بخوانید  ردمی فردا از ساعت هوشمند، مچ‌بند و ایربادز جدید رونمایی می‌کند
کتاب آموزش مهارت های زندگی دامیز اثر جنی پردی انتشارات آوند دانش
کتاب آموزش مهارت های زندگی دامیز اثر جنی پردی انتشارات آوند دانش
۲۵۳,۵۳۰ تومان
مشاهده و خرید

۳. اخلاق حرفه‌ای

کارفرمایان به دنبال کاندیدهای شغلی با اخلاق کاری حرفه‌ای هستند. چنین افرادی به موقع سر کار حاضر می‌شوند، وظایف را به درستی پیش می‌برند و متمرکز و منظم به کارشان ادامه می‌دهند.

این افراد از مهارت مدیریت زمان برخوردارند و هر وظیفه را در زمان مشخصی تکمیل می‌کنند. چنین اشخاصی هم در محیط‌های کاری و هم در مشاغلی که خودشان کارفرما هستند، به خوبی ظاهر می‌شوند و اثر ماندگار و موثری بر ذهن دیگران می‌گذارند.

۴. تفکر انتقادی

مهم نیست شغل شما برنامه‌نویسی باشد یا لوله‌کشی، در هر صورت این مهارت نرم از مهارت‌های ضروری در قرن ۲۱ است. مدیران نیروهایی را می‌خواهند که بتوانند موقعیت‌ها را تجزیه‌و‌تحلیل کنند و تصمیمات آگاهانه بگیرند. چه سروکارتان با داده‌ها باشد، چه با دانش‌آموزان و چه تعمیرکار سیستم‌های سرمایشی باشید، باید بتوانید مشکلات را درک و انتقادی فکر کنید و راه‌حل‌هایی را بیابید که بهترین هستند. مهارت‌های مربوط به تفکر انتقادی شامل خلاقیت، انعطاف‌پذیری و کنجکاوی است.

  • ۵ روش برای تقویت تفکر نقادانه [ویدیوهای آموزشی]

۵. حل مسئله

مهارت نرم حل مسئله در محیط کار

یکی از با ارزش‌ترین مهارت‌های نرم، مهارت حل مسئله است. حل مسئله به فرآیندی اشاره دارد که علت وقوع یک موضوع یا مسئله را مشخص می‌کنید و به دنبال بهترین راه‌حل می‌گردید. اگر مطمئن نیستید چگونه برای مشکلی راه‌حل بیابید، راجع به آن تحقیق کنید. این تحقیق می‌تواند شامل درخواست کمک از کارفرما یا همکارانتان باشد. یکی دیگر از بهترین روش‌های تحقیق، جست‌وجو در گوگل و یوتیوب است. با تحقیق و بررسی مشکل و راه‌حل‌های موجود که در این دو پلتفرم ارائه شده‌اند، راهی برای مسائل خود خواهید یافت.

بخوانید  آیپد پرو M4 در برابر آیپد پرو M2؛ جدال آیپدهای پرچم‌دار

نکاتی برای تقویت مهارت حل مسئله

  1. خودکفا باشید؛ در وهله‌ی اول از اینترنت کمک بگیرید. پس از اینترنت، کمک گرفتن از افراد مناسب را امتحان کنید. گاهی اوقات حل موثر مشکل به این معناست که وقت بگذارید و سوالات درست را از افراد مناسب بپرسید. کارفرما و کارشناسان منابع انسانی می‌توانند به شما در یافتن فرد مناسب کمک کنند.
  2. مدیریت تعارض را تمرین کنید؛ می‌توانید مهارت‌های اجتناب از تعارض و حل‌وفصل را با هرکسی، از والدینتان گرفته تا همکارانتان به کار بگیرید. به جای نادیده گرفتن تعارض یا دور زدن افراد مخالف، پرداختن مستقیم و سازنده به نگرانی‌ها را تمرین کنید.
  3. آماده‌ی سازش باشید؛ حل مشکلات با افرادی که با آن‌ها کار می‌کنید، اغلب نیاز به سازش دارد. بنابراین سعی کنید منطقی صحبت کنید و حرف‌های منطقی دیگران را بپذیرید و خودتان را تا حد امکان با شرایط وفق دهید. البته نباید با هر شخص یا حرفی سازش کنید؛ زیرا در این صورت حق و حقوق خودتان پایمال می‌شود.
کتاب مهارت های ارتباطی دامیز اثر مارتین کوهن انتشارات آوند دانش
کتاب مهارت های ارتباطی دامیز اثر مارتین کوهن انتشارات آوند دانش
۲۰۷,۹۵۰ تومان
مشاهده و خرید

سخن پایانی

ویژگی‌هایی همچون صداقت، مهربانی و اخلاق حرفه‌ای در کنار مهارت‌های نرم مانند حل مسئله و تفکر انتقادی، از شما یک شخص حرفه‌ای می‌سازند. اشخاصی که حرفه‌ای کار و رفتار می‌کنند، در محیط‌های مناسب و پویا استخدام می‌شوند و از همکاری با دیگران لذت می‌برند. تلاش کنید این ویژگی‌ها و مهارت‌ها را ارتقا دهید تا کارفرماهای مشتاق و مشهور، مایل به همکاری با شما باشند. همچنین این ویژگی‌ها و مهارت‌ها منجر به رشد سریعتان در محل کار می‌شوند؛ رشد شخصیتی، کاری و مالی.

منبع: THE WALL STREET JOURNAL

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *