پاوربانکها برای بسیاری از کاربرانی که ساعات زیادی در طول روز به برق مستقیم دسترسی ندارند، اهمیت بسیار زیادی دارند. همین دستگاههای مستطیلی کوچک، زمانی که شارژ باتری گوشی شما تمام میشوند، به عنوان ناجی ظاهر میشوند و میتوانند باتری گوشی را به طور کامل شارژ کنند. استفاده از پاوربانک بسیار راحت است و اگرچه برای برخی کاربران سرعت شارژ دریافتی از پاوربانک اهمیت زیادی دارد، اما در واقع این ظرفیت پاوربانک است که در اولویت بسیاری از خریداران قرار میگیرد.
اگر فقط گاهی اوقات از پاوربانک استفاده میکنید، مطمئنا دوست ندارید یک پاره آجر بزرگ و سنگین را بهعنوان پاوربانک حمل کنید. همچنین از سوی دیگر اگر همواره در جاده هستید، یک پاوربانک کوچک و جمعوجور هم هیچ فایدهای نخواهد داشت. بنابراین با توجه به نیازهایی که دارید، باید بهترین ظرفیت پاوربانک را انتخاب کنید. علاوه بر این، باید به اهمیت تعداد دستگاههایی که قصد دارید به پاوربانک وصل کنید و سرعت شارژ آن اشاره کنیم. با توجه به تمام این موارد، در ادامه به مهمترین نکاتی که هنگام انتخاب ظرفیت پاوربانک و در کل خرید پاوربانک باید توجه کنید، میپردازیم.
مشاهده همه
- چرا داشتن پاوربانک ضروری است؟
- بهترین پاوربانکهای ۵۰۰۰۰ میلیآمپر
تعداد دستگاههایی که به پاوربانک وصل میشوند
بعد از خرید پاوربانک، میخواهید از آن برای تامین انرژی چند دستگاه استفاده کنید؟ آیا صرفا برای گوشی خود میخواهید یک پاوربانک بخرید؟ یا اینکه مثلا به دنبال شارژ تبلت و گوشی هستید؟
اگر فقط به دنبال شارژ کردن مواردی مانند هدفون بیسیم یا ساعت هوشمند هستید، پس عملا برای این گجتها ظرفیت پاوربانک اهمیت زیادی ندارد زیرا دستگاههای موردنظر دارای باتریهای بسیار کوچکی هستند. این در حالی است که طبیعتا دستگاههایی مانند تبلتها و لپتاپها از باتریهای بسیار بزرگتری بهره میبرند. حالا که صحبت از لپتاپها شد، باید یادآوری کنیم که برای برخی لپتاپها هم میتوانید از پاوربانک بهره ببرید.
به عنوان مثال، یک هدفون مانند ایرپاد پرو اپل از باتری ۴۵.۴ میلیآمپر ساعتی استفاده میکند و گلکسی واچ ۴ مجهز به باتری ۳۶۱ میلیآمپر ساعتی است. این در حالی است که بسیاری از گوشیها مانند گلکسی S23 اولترا، با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی راهی بازار شدهاند. بنابراین در نهایت باید تاکید کنیم که تعداد دستگاههایی که قرار است به پاوربانک وصل شوند، نقش مهمی در انتخاب ظرفیت پاوربانک ایفا میکنند.
انتخاب ظرفیت مناسب برای پاوربانک
حالا باید به یکی دیگر از مهمترین معیارهای انتخاب پاوربانک یعنی ظرفیت آن بپردازیم. طبیعتا زمانی که یک پاوربانک با ظرفیت پایین خریداری میکنید، معمولا در بهترین حالت میتواند ۱.۵ مرتبه باتری گوشی شما را شارژ کند. زمانی که صحبت از پاوربانک کوچک است، این یعنی در مورد پاوربانکی با ظرفیتی در حدود ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت حرف میزنیم. این نوع پاوربانکها برای گوشیهای دارای باتری کوچک گزینههای مناسبی هستند.
مثلا اگر از گوگل پیکسل ۷a استفاده میکنید، یک پاوربانک ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی احتمالا نیازهای شما را تا حد خوبی برطرف خواهد کرد. با این حال اگر گوشی شما دارای باتری بزرگی است یا مثلا برای تبلت به دنبال استفاده از پاوربانک هستید، پس چارهای جز انتخاب یک پاوربانک دارای ظرفیت بالا ندارید. همانطور که احتمالا میدانید، ظرفیت واقعیتی پاوربانکها همواره به طور قابل توجهی کمتر از ظرفیت اسمی آنها است.
باتریهای قرار گرفته در پاوربانک معمولا دارای ولتاژ ۳.۷ ولت هستند ولی ولتاژ استاندارد USB به ۵ ولت میرسد. در نتیجه پاور بانکها برای شارژدهی به گوشیها باید ولتاژ خروجی خود را به ولتاژ بالاتری تبدیل کنند که از ظرفیت پاور بانک میکاهد.خوشبختانه در این زمینه فرمول سادهای برای محسابهی ظرفیت واقعی پاوربانک وجود دارد. به عنوان مثال فرض میکنیم که به دنبال خرید یک پاوربانک ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی هستید.
- معرفی بهترین مدلهای پاوربانک با ظرفیت ۲۰ هزار میلیآمپر ساعت
ابتدا باید ظرفیت آن را در ۳.۷ ولت ضرب کنید که عدد ۱۸۵۰۰ وات ساعت به دست میآید. سپس باید این عدد را تقسیم بر ۵ ولت کنید که با عدد ۳۷۰۰ میلیآمپر ساعت روبرو میشوید. بنابراین یک پاوربانک ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استاندارد، باید ظرفیتی در حدود ۳۷۰۰ میلیآمپر ساعت را در اختیار شما قرار دهد.
اگر مثلا برای یک گوشی مجهز به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دنبال پاوربانک هستید، باید یک پاوربانک مناسب خریداری کنید که بتواند چند مرتبه باتری این گوشی را شارژ کند. به عنوان مثال یک پاوربانک ۲۰ هزار میلیآمپر ساعتی، میتوانید گلکسی زد فلیپ ۵ را حدود ۴ مرتبه شارژ کند.
یکی از مهمترین معایب پاوربانکهای دارای ظرفیت بالا این است که وزن بالایی هم دارند. بنابراین به دلیل همین وزن بالا، جابجا کردن پاوربانک موردنظر میتواند دشوار شود. اما در عین حال همین که به شما اجازه میدهند چند مرتبه گوشی را به بدون نیاز به وصل کردن به برق مستقیم شارژ کنید، یک مزیت مهم محسوب میشود.
اهمیت وزن پاوربانک
همانطور که چند بار اعلام کردیم، ارتباط مستقیمی بین وزن پاوربانک و ظرفیت آن وجود دارد. علاوه بر این طبیعتا یک پاوربانک مبتنی بر ظرفیت بالاتر، ابعاد بزرگتری هم دارد. به همین خاطر اگر همواره در حال سفر و جابجایی هستید، یک پاوربانک سنگین و بزرگ احتمالا مشکلاتی را برای شما ایجاد میکند. اما واقعیت این است که پاوربانک هرچقدر هم بزرگ و سنگین باشد، معمولا این مشخصهها مشکل زیادی برای پرتابل بودن آنها ایجاد نمیکند.
توجه داشته باشید که هرچقدر پاوربانک بزرگتر باشد و ظرفیت بیشتری داشته باشد، پس شارژ شدن کامل آن هم بیشتر طول میکشد. البته برخی شرکتها پاوربانکهایی با قابلیت شارژ سریع راهی بازار کردهاند که در کنار ارائهی شارژ پرسرعت به دیگر گجتها، میتوانند انرژی را هم با سرعت بالایی دریافت کنند تا برای شارژ شدن لازم نباشد مدت زیادی منتظر بمانید.
شارژ سریع
حتی اگر پاوربانک موردنظر شما کیفیت بالایی دارد و از ظرفیت خوبی هم بهره میبرد، اما بهتر است قبل از خرید به سرعت شارژ آن هم توجه کنید. زیرا بدون شک دوست ندارید برای شارژ شدن گوشی خود، مدت زیادی منتظر بمانید. در زمینهی شارژ سریع، فناوریهای زیادی وجود دارد ولی معمولا پاوربانکها برای این کار از فناوری Power Delivery یا Quick Charge استفاده میکنند. به لطف این فناوریها، پاوربانک موردنظر میتواند انواع گوشیها و گجتها را با توجه سرعت موردنیاز، شارژ کنند.
اما در نهایت این شما هستید که با توجه به نیازها و محدودیتهایی که دارید باید دست به انتخاب بزنید. اگر گوشی یا تبلت شما مثلا از سرعت شارژ ۶۵ وات یا حتی بیشتر بهره میبرند، پس این یعنی با استفاده از شارژرهای سازگار با این سرعت، میتوانید گجت موردنظر را با سرعت بسیار بالایی شارژ کنید. اما اگر میبینید ساعات زیادی در طول روز به برق مستقیم دسترسی ندارید، پس خرید پاوربانک گزینهی منطقی برای شما خواهد بود. البته اگر از جمله افرادی هستید که ساعات زیادی رانندگی میکنید، میتوانید از شارژرهای مخصوص خودرو هم استفاده کنید که برخی از آنها سرعت بالایی در اختیار شما قرار میدهند.
مشاهده همه
- معرفی ۲۳ پاوربانک کوچک؛ سبک و جیبی اما کارآمد!
منبع: Guiding Tech