در این مطلب به بررسی گوشی گلکسی زد فولد ۵، جدیدترین گوشی تاشوی سامسونگ میپردازیم تا ببینیم در مقایسه با نسلهای قبل تا چه اندازه پیشرفت داشته و ارزش خرید دارد.
مشاهده همه
- ۳ دلیل برای خریدن گلکسی زد فولد ۵ (و ۳ دلیل برای نخریدن)
بررسی گلکسی زد فولد ۵
مقدمه
تابستان امسال برای علاقهمندان به کهکشانیهای سامسونگ بسیار داغتر سپری شد چرا که این شرکت کرهای از گوشیهای تاشوی جدیدش رونمایی کرد. البته هدف ما در این مطلب گلکسی زد فولد ۵ است چون در مطلبی به بررسی گلکسی زد فلیپ ۵ پرداختیم. طبق ادعاهای سامسونگ، این گوشی به لطف طراحی جدید لولاها، اکنون وقتی بسته میشود، دو طرف آن کاملا روی هم قرار میگیرند بدون اینکه فاصلهی زیادی را بین آنها شاهد باشیم. همچنین چینخوردگی وسط نمایشگر هم به شکل قابل توجهی کمتر شده است به این موارد باید افزایش چشمگیر قدرت سختافزاری را هم اضافه کنیم و این یعنی زد فولد ۵ حرفهای زیادی برای گفتن دارد. با ما همراه باشید تا به بررسی این گوشی جذاب بپردازیم.
جدول مشخصات فنی گلکسی زد فولد ۵
تاریخ رونمایی و عرضه | ۲۳ جولای ۲۰۲۳ – ۱۱ آگوست ۲۰۲۳ |
ابعاد و وزن | ۶٫۱ × ۱۲۹٫۹ × ۱۵۴٫۹ میلیمتر در حالت باز و ۱۳٫۴ × ۶۷٫۱ × ۱۵۴٫۹ میلیمتر در حالت بسته – ۲۵۳ گرم |
کیفیت ساخت | شیشه و آلومینیوم – پنل نمایشگر از جنس پلاستیک – نمایشگر ثانویه شیشهای محافظت شده با گوریلا گلس ویکتوس ۲ و پنل پشت از جنس گوریلا گلس ویکتوس ۲ |
استاندارد مقاومتی | IPX8 – مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق ۳۰ متری به مدت ۳۰ دقیقه |
نوع نمایشگر | تاشو ۷٫۶ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و وضوح ۲۱۷۶ × ۱۸۱۲ پیکسل، چالی ۳۷۳ پیکسل بر هر اینچ – نمایشگر ثانویه ۶٫۲ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و وضوح ۹۰۴ × ۲۳۱۶ |
سیستمعامل و رابط کاربری | اندروید ۱۳ / One UI 5.1.1 |
پردازنده | اسنپدراگون ۸ نسل ۲ – هشت هستهای با ۱ هسته از نوع Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۳۶ گیگاهرتز، دو هسته از نوع Cortex-A715 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز، دو هسته از نوع Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز و سه هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲ گیگاهرتز – گرافیک آدرنو ۷۴۰ |
ترکیب رم و حافظهی داخلی | ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲/۱۲ گیگابایت و ۱۲/۱TB گیگابایت – حافظه داخلی از نوع UFS 4.0 |
دوربین اصلی | ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/1.8 و پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال |
دوربین دوم | فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.2 و زاویهی دید ۱۲۳ درجهای |
دوربین سوم | تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با امکان زوم ۳ برابری اپتیکال |
کیفیت فیلمبرداری | ۸K@30 و ۴K@60 و ۱۰۸۰p@60/240 و ۷۲۰p@960 |
دوربین سلفی | ۴ مگاپیکسلی زیر نمایشگر با گشودگی دیافراگم F/1.8 و ۱۰ مگاپیکسلی روی نمایشگر ثانویه با گشودگی دیافراگم F/2.2 |
کیفیت فیلمبرداری | ۴K@30/60 و ۱۰۸۰p@30/60 |
باتری | ۴۴۰۰ میلیآمپر ساعتی |
شارژر | ۲۵ واتی (به صورت مجزا قابل تهیه است) |
سایر قابلیتها | پشتیبانی از شارژ بیسیم ۱۵ واتی، پشتیبانی از شارژ معکوس ۴.۵ واتی، حسگر اثر انگشت ادغام شده با کلید پاور، پشتیبانی از سامسونگ دکس، پشتیبانی از پهنای باند فوق گسترده (UWB) |
رنگبندی | آبی، مشکی، کرم، خاکستری، آبی یخی |
قیمت | ۱۸۹۹ یورو – ۱۶۹۹ دلار |
جعبهگشایی
مثل تمام گوشیهای جدید سامسونگ، درون بستهبندی گلکسی زد فولد ۵ هم چیزی جز خود گوشی، کابل دو سر Type-C و یک سری دفترچهی راهنما دیده نمیشود. کاربر باید هزینهی شارژر ۲۵ واتی این گوشی را به صورت جداگانه پرداخت کند.
طراحی و رنگبندی گلکسی زد فولد ۵
طراحی گلکسی زد فولد ۵ به شکل قابل توجهی شبیه به نسل قبل خودش یعنی زد فولد ۴ است با این تفاوت که لولای این گوشی پیشرفت محسوسی داشته است. در حالی که مدلهای قبلی هنگام بسته شدن اندکی فاصله در قسمت مرکز نمایشگر ایجاد میکردند، این لولای جدید به گونهای طراحی شده که وقتی نمایشگر را میبندید، دو طرف به صورت کاملا موازی روی هم قرار میگیرند و هیچ فاصلهای بین آنها وجود ندارد.
به لطف طراحی جدید لولا، حالا نمایشگر تاشو چینخوردگی بسیار کمتری را هم به نمایش میگذارد. اگرچه تفاوت با نسل قبل فاحش است اما با این حال شما همچنان این چینخوردگی را میبینید.
سامسونگ ادعا میکند چسبی که برای چسباندن محافظ صفحهی تاشو استفاده کرده فوقالعاده قدرتمندتر از قبل است و در نتیجه در اثر گرما و سرما و باز و بسته کردنهای مداوم، به صورت خودکار حباب نمیگیرد و جدا نمیشود. بسیاری از زد فولدها از این مشکل رنج میبرند و باید دید در طول زمان آیا زد فولد ۵ هم قربانی آن میشود یا خیر. هرچند سامسونگ که نظر متفاوتی دارد.
نسبت تصویر یکی از مهمترین بخشهای زد فولد ۵ است که در رابطه با نمایشگر ثانویه باید بگوییم خیلی جالب نیست. شما نمایشگری بسیار باریک را هنگام بسته بودن گوشی در اختیار خواهید داشت که کار کردن با آن به مراتب سختتر از کار کردن با یک گوشی معمولی است.
مثلا اگر بخواهید با دو انگشت شصت روی آن تایپ کنید واقعا کار برایتان سخت خواهد شد. این کار زمانی سختتر خواهد شد که یک قاب محافظ برای گوشی خریداری کنید چون در این صورت کلمات گوشهی صفحه به سختی در دسترس قرار میگیرند. با وجود قاب، اگر هم ژست ناوبری شما روی حالت سوایپ باشد، برای بازگشت به یک منوی قبل یا اجرای لیست برنامههای اخیر واقعا با مشکل مواجه میشوید.
گلکسی زد فولد ۵ روز پنل پشتی خود از یک ماژول استوانهای با سه دوربین روی آن بهره میبرد. آن قسمت که نمایشگر ثانویه تعبیه شده مشکی و سمت دیگر، مطابق با رنگبندی است که سامسونگ برای این گوشی در نظر گرفته، یعنی آبی، آبی یخی، کرمی و مشکی.
حسگر اثر انگشت هم ادغام شده با کلید پاور، به همراه کلیدهای کنترل صدا روی فریم سمت راستی تعبیه شدهاند. صحبت از اثر انگشت که شد باید بگوییم فوقالعاده سریع و دقیق است و در کسری از ثانیه انگشت شما را شناسایی میکند.
اگرچه اثر انگشت زیر نمایشگر به نوعی مدرنتر بودن دستگاه را نشان میدهد اما سرعت و دقت به مراتب بالاتر این سنسور اجازه نمیدهد به مدرن بودن فکر کنید. البته به خاطر اندازهی بزرگی که گلکسی زد فولد ۵ دارد، شاید دسترسی به آن هنگامی که گوشی باز است کمی مشکل باشد.
نمایشگر
نمایشگر تاشوی زد فولد ۵ هرآنچه که از یک نمایشگر خوب بخواهید را در اختیارتان قرار میدهد. از پنل به اندازهی کافی بزرگ گرفته تا روشنایی بسیار خیرهکننده که حتی در زیر شدیدترین نور آفتاب هم مشکلی برایتان ایجاد نمیکند. این ادعاها را با اندکی شدت کمتر میتوان راجع به نمایشگر ۶٫۲ اینچی ثانویه هم مطرح کرد. هر دو پنل از رفرشریت متغیر بهره میبرند که پنل تاشو قادر است بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز و پنل ثانویه هم قادر است بین ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز جابجا شود که این مورد تأثیر شگفتانگیزی روی مصرف انرژی دارد.
اما نکتهی عجیبی که وجود دارد این است که نمایشگر ثانویه همیشه باید آن پنلی باشد که قابلیت نمایشگر همیشه روشن روی آن فعال است تا مجبور نباشیم هر بار گوشی را باز کنیم. در این صورت، پرسشی که باید از سامسونگ داشته باشیم این است که تجهیز پنل تاشو به رفرشریت متغیر با امکان جابجایی از ۱ تا ۱۲۰ هرتز چه فایدهای دارد در حالی که رفرشریت نمایشگر ثانویه فقط تا ۴۸ هرتز کاهش پیدا میکند؟
طبق بررسیهای صورت گرفته، پنل تاشو توانسته در حالت خودکار و دستی به روشنایی حداکثری ۱۲۷۵ و ۷۴۱ نیت دست پیدا کند در حالی که این میزان برای پنل ثانویه به ۱۱۴۳ و ۷۳۵ نیت میرسد که هر دو واقعا عالی هستند. حتی در حالت دستی هم زیر نور شدید آفتاب با مشکل مواجه نخواهید شد.
دوربین گلکسی زد فولد ۵
دوربینهای گلکسی زد فولد ۵ شامل سه سنسور اصلی، فوق عریض و تلهفوتو میشوند که هر سهی آنها عملکرد خوبی در شرایط نوری مختلف دارند. هرچند انتظار داشتیم دوربین فوق عریض اندکی بهتر عمل کند که به خاطر استفادهی بسیار محدود کاربران از این سنسور، خیلی نمیتوان روی این ضعف مانور داد. دوربینهای سلفی هم ۱۰ مگاپیکسلی و ۴ مگاپیکسلی هستند که مورد دوم زیر نمایشگر تاشونده پنهان شده و عملکرد خیلی خوبی هم برای عکاسی سلفی ندارد.
دوربین اصلی
کیفیت دوربین اصلی در نور روز عالی است. نقاط روشن به خوبی جزئیات خود را حفظ کردهاند و صحنههای چالشبرانگیز هم با موفقیت به ثبت رسیدهاند. البته رنگها کمی اشباع شده هستند و همین مورد باعث میشود نتوانیم گلکسی زد فولد ۵ را یک گوشی با امکان عکاسی طبیعی از مناظر مختلف به حساب بیاوریم. البته این مورد کاملا به سلیقهی کاربران بستگی دارد چون سامسونگ سالهاست با این باور گوشیهایش را تولید میکند که هرچه رنگ جذابتر و اشباعشدهتر باشد، بهتر است.
در نور شب هم عملکرد گلکسی زد فولد ۵ بسیار خوب است اما عالی نیست چون به وضوح در کنترل نقاط روشن مشکل دارد و جزئیات آن قسمتها را از بین میبرد. با این حال نویز خاصی را هم در آنها شاهد نیستیم چرا که الگوریتم حذف نویز گویا با شدت زیادی وارد عمل شده و آنقدر نویز را حذف کرده که جزئیات هم تا حدودی از بین رفتهاند. حذف جزئیات به خصوص از روی چهره کاملا مشخص است. به صورت کلی، اگر قصد اشتراک گذاری تصاویر در شبکههای اجتماعی را دارید، سامسونگ همچنان ناامیدتان نمیکند.
دوربین فوق عریض
دوربین سلفی گسترهی دینامیکی ضعیفتری از دوربین اصلی دارد و جزئیات را هم کمتر به نمایش میگذارد اما با این حال برای عکاسی در نور روز و شرایط ایدئال، مناسب است. همچنین زاویهی دید ۱۲۳ درجهای آن هم آنقدر گسترده هست که بخش بزرگی از منظرهی روبرو را درون یک کادر جا دهد تا بتوانید یک تصویر خوب و جالب داشته باشید.
زوم
گلکسی زد فولد ۵ با دوربین تلهفوتوی خود فقط میتواند ۳ برابر به صورت اپتیکال روی سوژهها زوم کند. بنابراین مقادیر دیگر به صورت دیجیتال بوده و توسط تکنیک برش و به وسیلهی دوربین اصلی ثبت شدهاند. همانطور که میبینید، مادامی که زوم ۳ برابری داشته باشید، تصاویر جزئیات و کیفیت خوبی دارند اما به محض افزایش این میزان، جزئیات کمی از دست میروند. هرچند زد فولد ۵ تا میزان زوم ۱۰ برابری هم میتواند تصاویر قابل اشتراک بسیار خوبی ثبت کند. البته به این شرط که نور به اندازهی کافی وجود داشته باشد. اما با افزایش این میزان دیگر تصاویر قابل استفادهای ثبت نمیشود که بخواهید روی آنها حساب کنید.
سلفی
کیفیت تصاویر سلفی خوب است. اگرچه جزئیات صورت کمی از بین میروند که به نظر میرسد به خاطر الگوریتم حذف نویز باشد اما به طور کلی تصاویر قابل قبول هستند. رنگ پوست خوب به نمایش گذاشته شده اما کمی بیش از حد شارپ شدگی را شاهد هستیم که به خصوص در رنگ ریش خود را نشان میدهد.
پرتره
کیفیت پرتره برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد. گلکسی زد فولد ۵ وظیفهی انجام این کار را به دوربین اصلی و تلهفوتوی خود واگذار کرده که نتایج آن خارقالعاده هستند. جداسازی سوژه از پسزمینه به بهترین شکل ممکن صورت گرفته و جزئیات هم به خوبی حفظ شدهاند. البته شاید گوشههای مو هم محو شوند که این موضوع اصلا به چشم نمیآید.
ویدیو
کیفیت ویدیوی ثبت شده با سامسونگ زد فولد ۵ عالی است اما اگر طرفدار ویدیوهای طبیعی هستید، شاید ناامید شوید چون سامسونگ علاقهای به طبیعی بودن ندارد. علاوه بر اینها، کیفیت لرزشگیر هم استثنائی است و اگر واقعا خودتان نخواهید، در حالت عادی اجازه نمیدهد به خاطر لرزش، کیفیت ویدیوهایتان کاهش پیدا کند.
- mp4
سختافزار و نرمافزار
در بخش نرمافزار، اندروید ۱۳ را سوار بر رابط کاربری One UI 5.1.1 شاهد هستیم که امکانات و قابلیتهای فراوانی دارد به گونهای که بیان همهی آنها از حوصلهی متن خارج خواهد بود. از جمله مهمترین قابلیتهای این گوشی در بخش نرمافزار میتوان به امکان تغییر رنگ آیکونها از طریق پالت رنگی، دستهبندی ویجتها، امکان تقسیم صفحه به سه بخش برای انجام کارهای مولتی تسکینگ بدون کوچکترین ضعف باگ یا لگ، پشتیبانی از سامسونگ دکس برای نمایش محتوای گوشی روی مانیتور و کار کردن با آن با ماوس و صفحه کلید، پشتیبانی از قلم S-Pen با تمام امکانات آن از جمله تبدیل دستنوشته به فایل ورد، پشتیبانی نرمافزاری ۴ ساله و امنیتی ۵ ساله و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
در بخش سختافزار هم به لطف اسنپدراگون ۸ نسل ۲، حافظهی پرسرعت ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی آن هم از نوع UFS 4.0 و ۱۲ گیگابایت حافظهی رم از نوع LPDDR5X، هیچ بازی یا اپلیکیشنی وجود ندارد که سامسونگ زد فولد ۵ از پس اجرای آن با بالاترین کیفیت و سرعت ممکن بر نیاید. شما میتوانید عملکرد سختافزاری این گوشی را در جدول زیر ببینید. نکتهی جالب، عملکرد متفاوت زد فولد ۵ در دو حالت بسته و باز است.
نام گوشی | گلکسی زد فولد ۵ |
حالت باز | |
گیکبنج تک و چند هستهای | ۴۸۲۴/۱۴۷۴ |
Car Chase ES 3.1 | ۶۵ |
Manhattan ES 3.1 | ۱۰۱ |
۳DMark (offscreen 1440p) | ۱۳۳۶۱ |
Wild Life Extreme | ۳۸۸۰ |
AnTuTu 10 | ۱۵۱۹۳۵۸ |
حالت بسته | |
گیکبنج تک و چند هستهای |
۴۶۸۷/۱۴۷۴ |
Car Chase ES 3.1 | ۱۰۷ |
Manhattan ES 3.1 | ۱۲۰ |
AnTuTu 10 | ۱۵۲۱۶۱۴ |
عملکرد گلکسی زد فولد ۵ از لحاظ پایداری پردازنده عالی بوده و این گوشی توانسته بیش از ۷۰٪ توان خود را در سراسر تست ۱ ساعتهی سنگین حفظ کند اما قدرت گرافیک آن زیر فشار سنگین ۵۰٪ توان خود را به سرعت از دست داده که خیلی جالب نیست.
طول عمر باتری و سرعت شارژر گلکسی زد فولد ۵
گلکسی زد فولد ۵ به عنوان یک گوشی تاشو توانسته تست باتری را با موفقیت پشت سر بگذارد و امتیاز ۹۵ ساعت را از تستهای صورت گرفته دریافت کند. سرعت شارژر گلکسی زد فولد جدید خیلی بالا نیست و در دسترس نبودن آن درون بستهبندی هم مزید بر علت شده تا این بخش یک ضعف بزرگ برای کهکشانی تاشوی سامسونگ به حساب بیاید. البته تا زمانی که این شارژر را با شارژرهای گوشیهای رقیب مقایسه نکنید، متوجه کند بودن آن نمیشوید. شما میتوانید جزئیات این بررسی را در زیر مشاهده کنید.
نام گوشی | گلکسی زد فولد ۵ |
ظرفیت باتری | ۴۴۰۰ میلیآمپر ساعت |
حالت باز | |
مکالمه | ۳۷ ساعت و ۶ دقیقه |
وبگردی | ۱۳ ساعت و ۴۵ دقیقه |
تماشای ویدیو | ۱۶ ساعت و ۱۴ دقیقه |
حالت بسته | |
مکالمه | ۳۷ ساعت و ۶ دقیقه |
وبگردی | ۱۴ ساعت و ۴۰ دقیقه |
تماشای ویدیو | ۱۶ ساعت و ۱ دقیقه |
شارژر |
|
سرعت شارژر | ۲۵ وات |
میزان شارژ در ۱۵ دقیقهی نخست | ٪۳۰ |
میزان شارژ در ۳۰ دقیقهی نخست | ٪۵۰ |
زمان مورد نیاز برای شارژ کامل | ۸۴ دقیقه |
کیفیت صدا
گلکسی زد فولد ۵ کیفیت صدای بسیار خوبی دارد و توانسته امتیاز فوقالعادهای را هم در تستها دریافت کند. این گوشی از دو اسپیکر بهره میبرد که اسپیکر دوم در واقع به عنوان اسپیکر مکالمه هم عمل میکند. همچنین سامسونگ روی فریم بالایی یک حفره تعبیه کرده تا وقتی گوشی بسته است، صدا از آن قسمت خارج شود. کیفیت و بلندی صدای زد فولد ۵ واقعا مثالزدنی است و در هر شرایطی شما را راضی نگه میدارد؛ بیس خوب، وضوح بالا و ارائهی خوب صداهای فرکانسبالا.
گلکسی زد فولد ۵؛ سخن پایانی
میرسیم به پرسش ابتدایی؛ آیا گلکسی زد فولد ۵ سامسونگ واقعا ارزش خرید دارد؟ قطعا بله. اگر به دنبال یک گوشی تاشوی فوقالعاده باکیفیت و عالی با مشخصات سختافزاری مثالزدنی، چینخوردگی کم نمایشگر و لولای قدرتمند هستید، میتوانید روی این گوشی حساب ویژهای باز کنید. اما اگر گلکسی زد فولد ۴ دارید، سوییچ به این مدل خیلی منطقی در نظر گرفته نمیشود چون امسال سامسونگ با زد فولد ۵ از لحاظ نوآوری پیشرفت چشمگیری نداشته است. همچنین اگر از نمایشگرهای بسیار کمعرض خوشتان نمیآید، باید بگوییم زد فولد ۵ شما را ناامید میکند چون نمایشگر ثانویهی آن آنقدری باریک طراحی شده که کار کردن با آن واقعا لذتبخش نیست. اگر نمایشگر ثانویه را مشکل در نظر نگیریم و با فرض بر اینکه این محصول، قرار است نخستین گوشی تاشوی شما باشد، میتوان گفت هیچ دلیلی برای منصرف شدن به شما نمیدهد.
- لولای بهتر با کیفیت بسیار بیشتر
- عملکرد سختافزاری عالی
- نمایشگر بسیار باکیفیت با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی
- صدای خوب و شفاف بلندگوها
- دوربینهای باکیفیت
- استاندارد ضد آب IPX8
- تجربهی نرمافزاری کمنظیر با پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت
- طول عمر باتری مناسب
- تجربهی کار با قلم روی گوشی بسیار شگفتانگیز است (قلم باید به صورت جداگانه خریداری شود)
- نمایشگر ثانویه بسیار باریکتر از چیزی است که فکرش را بکنید
- سرعت شارژر میتوانست بیشتر باشد
- عملکرد دوربین فوق عریض خیلی خوب نیست
- چینخوردگی به مراتب کمتر شده اما به وضوح قابل مشاهده است
با تمام این تفاسیر، فکر میکنید گلکسی زد فولد ۵ ارزش خرید دارد؟
مشاهده همه
- گلکسی زد فولد ۵ و زد فلیپ ۵ در برابر نسل قبلی؛ تفاوتها و شباهتها
منبع: PhoneArenaGSMArena