«سیلیکون ولی» (Silicon Valley) به یک نام شناخته شده در لبهی فناوری تبدیل شده است که بسیاری از نخبههای جهان در آن حضور دارند و تحقیق و توسعهی محصولات شرکتهای برتر را پیش میبرند اما این منطقه چگونه به قلب فناوری جهان تبدیل شد؟
«دره سیلیکون» منطقهای در جنوب سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا آمریکا است که از مهمترین مراکز فناوری و نوآوری در جهان به شمار میرود. تبدیل این منطقه به قطب تحقیقاتی و اقتصادی فناوری، روندی تدریجی بود که از اواخر دههی ۱۹۳۰ میلادی آغاز شد.
ایدهی شکلگیری چنین منطقهای با بازدهی بالا در فناوری، توسط «فردریک ترمن» (Frederick Terman) مطرح شد که چرخهای را برای بهرهگیری مستقیم از نخبگان در شرکتها در نظر گرفت. ایدهی او این بود که چرخهای تعاملی میان دانشگاهها به عنوان مرجع تولید علم و شرکتها به عنوان تولیدکنندگان محصول نهایی ایجاد کند و موفق هم بود.
دانشگاههای پیشرو در زمینهی فناوری مانند «دانشگاه استنفورد»، «دانشگاه کالیفرنیا، برکلی» و «دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز» همه در منطقهی سیلیکون ولی واقع شدهاند و در زمینههای مهندسی، علوم کامپیوتر و ریاضیات دارای اعتبار جهانی هستند و بر همین اساس نقش مهمی در تربیت نیروی کار متخصص و نخبه در زمینهی فناوری ایفا کردهاند.
با طرح ترمن، در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ شرکتهای پیشگام مانند «فرچایلد سمیکانداکتر» (Fairchild Semiconductor)، «هیولت-پاکارد» (Hewlett-Packard) و «اینتل» (Intel) در منطقهی سیلیکون ولی تأسیس شدند و نیروهای متخصص دانشگاهها در این شرکتها حضور پیدا کردند.
- سیلیکون ولی در روزهای اولیه شکوفایی دنیای فناوری چگونه بود؟
علاوه بر تعامل نزدیک دانشگاهها و شرکتها مواردی مانند وجود سرمایهگذاران خطرپذیر و فرهنگ حمایت از نوآوری را هم باید از جمله عوامل تأثیرگذار در ایجاد اکوسیستم نوآوری در سیلیکون ولی و رشد این منطقه به عنوان قطب فناوری جهان دانست.
این ویدیو از Vox به بررسی تاریخچهی توسعهی سیلیکون ولی میپردازد. روندی که از دهههای پیش آغاز شده و امروزه هم با حضور غولهای فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، اپل، آمازون و تسلا همچنان ادامه دارد.
عکس کاور: دورنمایی از سیلیکون ولی بر فراز اپل پارک
Credit: Cameron Davidson
مشاهده همه