macOS یک سیستمعامل بسیار جذاب است که برای انواع و اقسام کاربران امکانات فوقالعادهای ارائه میکند. اما همانطور که میدانید، فقط کامپیوترهای اپل میتوانند از این سیستمعامل بهره ببرند. در این میان لپتاپهای ویندوزی هم امکانات قابل توجه زیادی را ارائه میدهند که در ادامه به فقط ۴ مورد از این ویژگیها میپردازیم که امیدواریم به مکبوک هم راه پیدا کنند. در ادامه همراه باشید.
مشاهده همه
- نشانههایی که از پایان عمر مکبوک خبر میدهند
نمایشگر مات
آخرین باری که اپل برای مکبوک از نمایشگر مات استفاده کرد، در سال ۲۰۱۳ بود که برای مکبوک پرو این ویژگی مورد استفاده قرار گرفت. در ضمن این شرکت برای مانیتورهای Studio Display و Pro Display XDR هم گزینهی مات ارائه کرده و بدون شک چنین مشخصهای مزایای زیادی دارد.
یکی از مهمترین مزایای نمایشگرهای مات این است که در محیطهای پرنور، خوانایی بهتری دارند و بهتر میتوانید از آنها بهره ببرید. به عنوان مثال افرادی که میخواهند در محیطهای بیرونی و در طول روز از لپتاپ استفاده کنند، باید به سراغ نمایشگرهای مات بروند. از سوی دیگر، حتی در محیطهای داخلی هم اگر میخواهید از لپتاپ استفاده کنید، اگر لپتاپ کنار پنجره قرار داشته باشد، در صورت براق بودن نمایشگر برای خوانایی با چالش روبرو میشوید. با وجود اینکه نمایشگر مکبوکها از پوشش anti-glare استفاده میکنند، ولی گاهی اوقات این نمایشگرها هم برای خوانایی ضعف دارند. به همین خاطر روی هم رفته امیدواریم اپل این مشخصه را برای مکبوکها ارائه کند.
نمایشگر لمسی
با وجود اینکه در بازار لپتاپهای ویندوزی چندین مدل با نمایشگرهای لمسی به فروش میرسند، ولی به نظر میرسد اپل به دو دلیل علاقهای به عملی کردن این مشخصه ندارد. اول از همه باید به آیپدها اشاره کنیم که از نمایشگر لمسی بهره میبرند و ارائهی مکبوکها با چنین مشخصهای، به این معناست که انگیزه برای خرید آیپدها کاهش پیدا میکند. از سوی دیگر، ظاهرا مدیران اپل بر این باور هستند که محیط macOS مناسب نمایشگرهای لمسی نیست که در این صورت نمیتوانیم استدلالهای قوی برای مخالفت مطرح کنیم.
با این حال، یک نمایشگر لمسی لزوما قرار نیست فقط برای تعامل با رابط کاربری مورد استفاده قرار بگیرد و برای کارهایی مانند طراحی هم میتواند بهشدت مفید باشد. همچنین برخی کاربران برای کارهایی مانند اسکرول کردن هم ترجیح میدهند از نمایشگر لمسی استفاده کنند. در هر صورت امیدواریم اپل چنین مشخصهای را برای مکبوکها هم ارائه کند که با توجه به سابقهی اپل، در این زمینه نمیتوانیم چندان امیدوار باشیم.
فرمهای جدید برای بدنه
طی چند سال گذشته، شاهد رونمایی از فرمهای جدیدی برای بدنهی لپتاپها هستیم. در این میان، هنوز این فرمها به طور گسترده مورد توجه قرار نگرفتهاند ولی نمیتوانیم پتانسیلهای جذاب استفاده از دو نمایشگر در لپتاپ را کتمان کنیم. لپتاپهای دارای نمایشگر تاشو هنوز اول راه هستند ولی مدلهایی که از دو نمایشگر بهره میبرند برای برخی کارها بسیار کاربردی محسوب میشوند.
از بین بهترین مدلهایی که از دو نمایشگر استفاده میکنند، میتوانیم به Yoga Book 9i محصول لنوو اشاره کنیم. اما در این مورد هم واقعیت این است که اپل علاقهای به عملی کردن چنین مشخصههای نوآورانهای ندارد. زیرا اپل تا حد زیادی یک شرکت محافظهکار محسوب میشود و فقط بعد از سالها تست فناوریهای جدید از طرف شرکتهای دیگر و پایین آمدن قیمت آنها، به ارائهی برخی از این مشخصههای جدید روی میآورد.
پشتیبانی از سیمکارت
پشتیبانی از سیمکارت یک ویژگی جذاب است که فقط برخی از لپتاپهای ویندوزی از آن بهره میبرند. اما در هر صورت نمیتوانیم مفید بودن چنین قابلیتی را کتمان کنیم. اگر یک لپتاپ بتواند از سیمکارت استفاده کند، به این معناست که بدون نیاز به استفاده از اینترنت وایفای یا مودمهای مختلف، میتوانیم مستقیما به اینترنت موبایل وصل شوید. بنابراین بهرهگیری مدلهای مختلف مکبوک از چنین مشخصهای، بدون شک جذابیت آنها را دوچندان خواهد کرد.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم، متاسفانه اپل به طور کلی علاقهی زیادی به نوآوری نشان نمیدهد. بسیاری از کاربران مکبوک میگویند استفاده از این لپتاپها بسیار ساده است و به همین خاطر به آن علاقه زیادی نشان میدهند. از سوی دیگر، بخشی از سود زیاد اپل به کنترل این شرکت بر روی زنجیره تامین قطعات برمیگردد که به خاطر همین کنترل زیاد، میتواند قطعات را با قیمت کمتری تامین کند تا از فروش محصولات نهایی سود بیشتری راهی خزانه شود. به دلیل همین سیاست، محصولات اپل از نظر فیزیکی با تغییرات جزئی روبرو میشوند و فقط شاید هر چند سال یک بار تا حدی تغییرات ظاهری محسوسی دریافت کنند.
مشاهده همه
- ۶ باور که باعث میشود کاربران ویندوز به سراغ مک نروند
منبع: XDA