به نظر می رسد عمر باتری گوشی های امروزی نسبت به مدلهای قدیمی چندان بیشتر نشده است. گوشیها از جهات زیادی پیشرفت کردهاند، پس چرا در مورد باتری شاهد چنین پیشرفتی نیستیم؟ آیا این عدم پیشرفت میتواند به این دلیل باید که عمر باتری گوشی آنقدرها هم مهم نیست؟
اکثر کاربران واقعا به گوشی هوشمندی با باتری غول پیکر یا عمر شارژ چند روزه نیاز ندارند. عملکرد باتری گوشیهای فعلی ما به اندازه کافی خوب است. در ادامه به همین موضوع میپردازیم تا توضیح دهیم که عمر باتری گوشی چرا واقعا اهمیت خیلی زیادی ندارد.
مشاهده همه
مشاهده همه
- افزایش طول عمر باتری موبایل اندرویدی با ۱۴ ترفند اثبات شده
گوشیهای با عمر باتری بالا در بازار حضور دارند
اول از همه، باید بدانید که گوشیهای هوشمند با عمر باتری فوقالعاده طولانی، یک افسانه نیستند و از نظر تکنولوژی قابل دسترس محسوب میشوند. اگر یک باتری بزرگ درون گوشیای با پردازندهی ضعیف و صفحهنمایش با رزولوشن پایین قرار دهیم، میتواند تا چند روز دوام بیاورد. حتی با تنظیمات مناسب، این زمان میتواند تا چند هفته هم افزایش یابد.
در نمایشگاه MWC 2024، شرکت Energizer از گوشی هوشمندی رونمایی کرد که ادعا شد تا ۹۴ روز (حدود سه ماه) قابل استفاده است. اما مشکل اینجاست که اندازهی این گوشی، بهاندازهی پاوربانکهای حجیمی است که بسیاری از افراد برای شارژ گوشیهایشان حمل میکنند. آخرین باری که Energizer چنین تلاشی را کرد، کمپین آن در Indiegogo با جذب کمتر از ۲۰ پشتیبان و دریافت تنها ۱ درصد از هدف مالی، با شکست مواجه شد.
با این حال، جای نگرانی نیست. خوشبختانه، گوشیهای کاربردیتری با ابعاد معقول و عمر باتری بالا هم وجود دارند. درواقع، عمر باتری طولانی، ویژگی اصلی گوشیهایی مانند Moto G Power به شمار میرود. راستش را بخواهید، این حوزهای است که معمولا گوشیهای میانرده عملکرد بهتری نسبت به پرچمداران دارند. اگر گوشی شما پردازنده خیلی قدرتمندی نداشته باشد، باتری بزرگی استفاده کند و استفاده سنگینی از آن نکنید، ممکن است تا چند روز شارژ باتری دوام بیاورد. اما سوال این است که آیا واقعا چنین گوشیهایی را میخواهید؟
چرا عمر باتری گوشی هنوز پیشرفت شگفتانگیزی نداشته است؟
همه ما میدانیم که چطور عمر باتری گوشیهایمان را طولانیتر کنیم. مشکل اینجاست که ما انتظار بیشتری هم از آنها داریم. ما نمیخواهیم از گوشی صرفا برای تماس گرفتن و ارسال پیامهای تصویری استفاده میکنیم، بلکه عملا دوست داریم گوشی را جایگزین لپتاپ کنیم. گوشیهای ما دوربینهای دیجیتال را کنار زدهاند و حالا به دنبال تصاحب کنسولهای بازی هستند. عمر باتری تمام این دستگاهها بر اساس ساعت محاسبه میشود، نه روز.
تصور کنید پردازنده اسنپدراگون سال آینده به جای افزایش قدرت، بر بهینه سازی مصرف انرژی تمرکز کند. از نظر سخت افزار، جدیدترین پیکسل یا گلکسی فرضی، قدرتی بالاتر از مدل امسال نخواهد داشت، اما در عوض عمر باتری آن دو برابر خواهد شد. آیا مردم از چنین چیزی هیجان زده میشوند؟ آیا باعث فروش بیشتر گوشی و تیترهای جذاب در اخبار خواهد شد؟ در چنین شرایطی، احتمالا مردم امسال را سالی توصیف کنند که شرکتهای گوشی موبایل به مرخصی رفتهاند.
چرا هر دو، یعنی عمر باتری و مشخصات سختافزاری را همزمان ارتقا ندهیم؟ خب، این همان کاری است که شرکتها انجام میدهند. اما در این میان یک تله وجود دارد. پیشرفتهای سختافزاری نیازمند مصرف انرژی بیشتری هستند که این افزایش مصرف، بهینهسازیهای نرمافزاری را خنثی میکند. به عبارت دیگر، اگر همزمان با پیشرفت سختافزار، بهبودهایی در عمر باتری هم صورت نمیگرفت، هرگز دستگاههای قدرتمندتری با همان میزان کارکرد گوشیهای قدیمی نداشتیم.
در بیشتر گوشیها سایز باتریها در حال افزایش است
با اینکه عمر مفید باتری گوشیهای هوشمند چندان تغییری نکرده است، شاید تصور کنید اندازه باتریها نیز ثابت مانده است. اما اینطور نیست. ظرفیت باتری آیفون ۵ تنها ۱۴۴۰ میلی آمپر ساعت بود، اما این میزان در آیفون X به ۲۷۱۶ میلی آمپر ساعت افزایش یافت. در حال حاضر، ظرفیت باتری آیفون ۱۵ به ۳۳۴۹ میلی آمپر ساعت (و در مدل پرو به ۴۳۸۳ میلی آمپر ساعت) میرسد.
این افزایش ظرفیت در گوشیهای اندرویدی نیز دیده میشود. ظرفیت باتری نکسوس ۵ برابر ۲۳۰۰ میلی آمپر ساعت بود، در حالی که پیکسل ۹ از یک باتری ۴۵۷۵ میلی آمپر ساعتی بهره میبرد. ظرفیت باتری گلکسی زد فلیپ ۵ سامسونگ با وجود ابعاد کوچک آن، همچنان ۳۷۰۰ میلی آمپر ساعت است. به عبارت دیگر، امروزه ظرفیت باتری هر گوشی هوشمندی نسبت به گذشته افزایش یافته است، اما این افزایش لزوما به معنای بهبود قابل توجه عمر باتری نیست.
اگر میخواهید به طور مستقیم متوجه پیشرفت ظرفیت باتریها شوید، تعدادی از تنظیمات گوشی خود را خاموش کنید. نور صفحه را به حداقل برسانید و بلوتوث و وایفای را خاموش کنید. سایر ترفندهای افزایش طول عمر باتری را نیز به کار گیرید. سپس، تنها برای پیامدادن گاهبهگاه یا جستجوی سریع آنلاین از گوشی خود استفاده کنید. به احتمال زیاد، باتری بسیار فراتر از انتظارتان دوام خواهد آورد. ظرفیت باتری گوشی شما در حال حاضر به اندازه کافی بالا است و این الگوهای مصرف شما هستند که تأثیر بیشتری بر طول عمر باتری میگذارند. ظرفیت باتری گوشیهای هوشمند آنقدر افزایش یافته که بسیاری از آنها اکنون میتوانند از طریق کابل USB یا شارژ بیسیم معکوس، دیگر دستگاهها را شارژ کنند.
شارژ سریعتر و راحتتر اهمیت بیشتری دارد
بسیاری از سازندگان گوشیهای هوشمند دریافتهاند که بهبود عمر باتری گوشی تأثیر منفی بر تجربه کاربری دارد. اما آنچه واقعاً اهمیت دارد، سرعت شارژ مجدد گوشی است. هنگامی که وانپلاس ۱۲ میتواند بخش قابل توجهی از باتری خود را در ۱۰ دقیقه شارژ کند، چه فرقی میکند که با یک بار شارژ، یک روز یا دو روز دوام بیاورد؟ میتوانید در زمانی که برای رفتن به دستشویی صرف میکنید، گوشی خود را مجدداً شارژ کنید. به احتمال زیاد قبل از اینکه دوش بگیرید، شارژ باتریتان به ۱۰۰ درصد میرسد.
شارژ بیسیم نیز تأثیرگذار بوده است. اگر میتوانید گوشی خود را شب هنگام روی پد شارژر قرار دهید یا در طول ساعات کاری روی میز کارتان بگذارید، در زمان نیاز کاملاً شارژ خواهد بود. اگر قرار است به هر حال گوشی را روی میز کنار تختخوابتان بگذارید، چه فرقی میکند که باتری آن بتواند یک روز دیگر هم دوام بیاورد یا خیر؟ در حال حاضر، پدهای شارژ بیسیم در خودروها نیز رایج شدهاند. افرادی که رفت و آمد طولانی به محل کار دارند، میتوانند کل شارژ مورد نیاز خود را طی مسیر انجام دهند و مطمئن باشند که باتری گوشی تا زمان بازگشت به خانه یا رفتن به سر کار در روز بعد، دوام خواهد داشت.
این پویایی مشابهی در مورد خودروهای برقی نیز وجود دارد. مردم نگران برد مسافت هستند، اما این سرعت شارژ است که در سفرهای جادهای اهمیت بیشتری پیدا میکند. اینکه خودروی شما بتواند دویست یا سیصد کیلومتر برود، در نهایت برای اکثر مردم از زمان مورد نیاز برای شارژ مجدد آن (سی دقیقه یا یک ساعت و سی دقیقه) اهمیت کمتری دارد. گوشیهای ما اکنون به نقطهای رسیدهاند که اضطراب کمبود شارژ دیگر برای اکثر افراد یک ترس واقعی نیست. شارژ به اندازهای آسان و سریع شده است که دیگر موضوع مهمی به شمار نمیرود.
پاوربانکها روزبهروز کوچکتر و بهتر میشوند
همه ما شرایطی را تجربه کردهایم که برای بیش از یک یا دو روز به شارژر دسترسی نداشتهایم. در چنین مواقعی، باتری داخلی گوشی نباید به تنهایی تمام بار را به دوش بکشد. راهحل این است که از یک پاور بانک (باتری همراه) کمک بگیریم.
استفاده از پاوربانکها سابقهای طولانی دارد. با گذشت زمان، مهندسان موفق شدهاند دستاورد قابل توجهی داشته باشند و آن هم، کمحجمتر کردن این باتریها با ظرفیت بیشتر و البته کاهش قیمت آنها است. حالا دیگر این پاور بانکها، حداقل برای گوشی شما، به اندازه پریز برق کارآمد هستند. شما میتوانید پاور بانکی تهیه کنید که ۱۰۰ وات برق را تأمین کند، سرعتی بیشتر از حد توانایی بسیاری از گوشیها برای شارژ شدن. حتی برخی از پاور بانکها از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکنند و به سادگی میتوانید گوشی خود را روی آنها قرار دهید.
یکی از روشهای کمتر شناختهشده برای شارژ بیسیم گوشی، استفاده از پاور بانکهایی است که به پشت گوشی شما با آهنربا میچسبند و به شما امکان میدهند در حین شارژ، همچنان به راحتی از گوشی خود استفاده کنید. بدین ترتیب، در طول سال فقط برای مواقع ضروری، باتری اضافی در اختیار خواهید داشت و در زمانهایی که نیازی به آن ندارید، ضخامت و وزن اضافی برای گوشی شما ارائه نمیکند.
طولانی بودن عمر باتری گوشی بدون شک ویژگی بدی نیست و هیچ کاربری این مشخصه را کنار نمیزند. اما واقعیت این است که افزایش سرعت شارژ ویژگی بسیار جذابتر و کاربردیتری محسوب میشود. بنابراین اگر میخواهید یک گوشی جدید بخرید، در صورتی که باتری گوشی موردنظر یک روز کامل دوام بیاورد کافی است و از سوی دیگر حین خرید گوشی بهتر است توجه بیشتری به سرعت شارژ باتری نشان دهید.
مشاهده همه
مشاهده همه
- آیا شارژ بیسیم برای باتری گوشی ضرر دارد؟
منبع: HowToGeek