فصل تابستان بهترین فرصت برای درست کردن کمپوت گیلاس است، زیرا میتوانید به این میوه خوشمزه به راحتی دسترسی داشته باشید. پس بهتر است از این فرصت استفاده کرده و این کمپوت خوشمزه، آسان و بسیار ساده را درست کنید. نکته قابل توجه این است که این خوراکی را میتوانید هم به تنهایی بخورید و هم روی همه چیز از بستنی تا کیک پنیری و وافل بریزید. در ادامه بهترین روشهایی که بتوانید به کمک آنها این این دسر لذیذ را درست کنید، در اختیارتان قرار خواهیم داد. بنابراین اگر قصد دارید طرز تهیه کمپوت گیلاس را یاد بگیرید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
به چه مدل خوراکیهایی کمپوت میگوییم؟
قبل از اینکه سراغ طرز تهیه کمپوت گیلاس برویم، بهتر است بررسی کنیم که کمپوتها چه نوع خوردنی هستند؟ این روش پخت یکی از سادهترین روشهاست که میوههای تابستانی را تبدیل به دسر کنیم. کمپوت از پختن میوههای تازه یا خشک با آب و شکر درست میشود. گاهی اوقات افزودنیهایی مانند ادویهجات، عصارهها یا عطرهای طبیعی مانند وانیل و دارچین به این ترکیب اضافه میشود. برای تهیه کمپوت لازم است میوهها به مدت کافی بپزند تا نرم شده و طعم شکر را به خود بگیرند؛ البته باید بافت خود را حفظ کند.
طرز تهیه کمپوت آلبالو به ۲ روش ساده در خانه
کمپوت را میتوان گرم یا سرد سرو کرد و همانطور که گفتیم برای دسرهایی مانند کیک یا بستنی این خوردنی را به عنوان تزئین اضافه میکنند. به تنهایی هم به عنوان یک دسر ساده و میان وعده مورد استفاده قرار میگیرد.برخی از کمپوتهای خانگی ممکن است به صورتی تهیه شوند که میوه خرد شود.حتی برخی افراد با مخلوطکن میوه را کمی خرد میکنند. البته حتما نیازی نیست که میوههای کمپوت را خرد کنیم و این موضوع سلیقهای است.
چطور بهترین گیلاس را برای کمپوت انتخاب کنیم؟
کمپوت گیلاس بسیار پرطرفدار است؛ بیشتر ما ترجیح میدهیم این دسر را با گیلاس تازه درست کنیم و در بیشتر مناطق، فصل گیلاس تابستان است. برای انتخاب بهترین گیلاسها برای کمپوت، چند نکته مهم وجود دارد که بهتر است به آنها توجه کنیم. با رعایت نکات زیر میتوانید گیلاسهایی انتخاب کنید که کمپوت شما را خوشطعم و لذیذ و خوشرنگ کنند:
- رنگ: گیلاسهایی را که پررنگ و یکدست هستند انتخاب کنید. رنگ قرمز تیره یا بنفش نشاندهندهی رسیده بودن و طعم خوب این میوه است.
- سفتی: گیلاسهایی که سفت و پر هستند را بردارید. اگر خیلی نرم باشند، ممکن است داخل کمپوت له شوند.
- تازگی: سعی کنید گیلاسهای تازه بخرید که پوست آنها صاف و بدون هرگونه کبودی یا آسیب دیدگی باشد.
- بوی میوه: گیلاسهایی که بوی ملایم و دلپذیری دارند، معمولا طعم بهتری هم دارند.
- دنبالهها: اگه گیلاسها هنوز دنباله دارند، نشانهی این است که تازهتر هستند.
- فصلی بودن: گیلاسها در فصل خود یعنی تابستان، بهترین کیفیت رو دارند. اگر میخواهید کمپوت در زمان دیگری از سال درست کنید، میتوانید از گیلاسهای یخزده استفاده کنید که کیفیت آن تا حدی حفظ شود.
مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس
قبل از اینکه سراغ مواد لازم و طرز تهیه کمپوت گیلاس برویم، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که مزه این کمپوت به خوب یا ید بودن گیلاس بستگی دارد. بنابراین اگر شما میخواهید که طعم آن خوب باشد، گیلاس مناسبی انتخاب کنید.
مواد لازم:
- گیلاس تازه: شما میتوانید از گیلاسهای سیاه، ترش یا گیلاسهای شیرین استفاده کنید. من از گیلاسهای تازه استفاده میکنم که خودم هسته آن را در میآورم. البته شما میتوانید از گیلاسهای منجمد استفاده کنید و آنها قبلا منجمد کردن هستهگیری کنید.
- آب : برای ۵۰۰ گرم گیلاس، دو پیمانه آب استفاده کنید.
- شکر: اگر قصد دارید کمپوت را با گیلاسهای ترش درست کنید، باید کمی شکر به آن اضافه کنید. برای گیلاسهای ترش میتوانید از ۱/۲ پیمانه شکر استفاده کنید.
- آب لیمو: این مورد دلخواه است و برای تعادل برابر شیرینی گیلاسها استفاده میشود.
- چوب دارچین یا وانیل: این مورد هم دلخواه است و برای طعمدار کردن میتوانید استفاده کنید
مشاهده همه
طرز تهیهی ۵ دسر جذاب که باید در خانه درست کنید
روش جداسازی هسته گیلاس
هیچکس دوست ندارد هسته گیلاس را بخورد و حتی نمیخواهد هستهها در کمپوت باشند. جدا کردن هسته گیلاس با ابزار مناسب، بسیار آسان است. اگر شما وسیلهای برای خارج کردن هسته گیلاس ندارید، میتوانید به راحتی با کمک یک نی، چاقو یا چوب مخصوص هستهگیری، هسته را جدا کنید.
طرز تهیه کمپوت گیلاس
با این چند مورد و یک قابلمه میتوانید در عرض چند دقیقه کمپوت گیلاس خانگی خوشمزه درست کنید. همه این موارد را لازم است بر روی حرارت متوسط بپزید تا مایع به یک شربت غلیظ تبدیل شود. در ادامه مراحل را با هم مرور میکنیم:
- در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر کاملاً در آب حل شود و شروع به جوشیدن کند.
- اگر میخواهید از وانیل یا چوب دارچین استفاده کنید، در این مرحله آنها را به شربت اضافه کنید.
- گیلاسهای هستهگیری شده را به شربت اضافه کنید. حرارت را کمی کاهش دهید تا گیلاسها به آرامی بپزند و شربت قوام بیاید.
- اجازه دهید گیلاسها برای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در شربت بجوشند. اگر دوست دارید کمپوت شما کمی ترشتر باشد، آب لیمو را در این مرحله اضافه کنید.
- پس از اینکه گیلاسها نرم و شربت کمی غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت به دمای اتاق برسد.
- کمپوت آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و پس از خنک شدن کامل، آن را در یخچال قرار دهید.
به این چند نکته طلایی توجه کنید
- از گیلاسهای یخزده هم میتوانید استفاده کنید. داشتن گیلاسهای یخزده به این معنی است که شما میتوانید در هر زمانی از سال این کمپوت را درست کنید.
- میوههای مختلف اضافه کنید. با اضافه کردن توتفرنگی یا تمشک (یا هر دو) این دسر را به یک کمپوت ترکیبی تبدیل کنید.
- به جای آبلیمو، از مقداری سرکه هم میتوانید استفاده کنید.
- پس از پخت، میتوانید در حالی که کمپوت گیلاس در حال خنک شدن است، کمی وانیل اضافه کنید.
۶ خاصیت عجیب گیلاس + ارزش غذایی گیلاس برای لاغری
طرز تهیه کمپوت گیلاس فوری به روش کارخانهای
- برای تهیه کمپوت گیلاس فوری به روش کارخانهای ابتدا گیلاسها را خوب و کامل بشویید، بعد شاخ و برگ اضافی آنها را بگیرید، سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آنها به طور کامل گرفته شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.
- حالا آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید و شکرها به طور کامل در آب حل شوند. پس از اینکه آب به دمای جوش رسید، صبر کنید یکی دو دقیقه بجوشد و سپس شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.
- در این مرحله قابلمه را کنار بگذارید تا شربت آب و شکر به طور کامل خنک شود. در ادامه گیلاسهای شسته شده و خشک شده را داخل ظروف شیشهای بریزید و کمی فشار دهید و شیشه را چند بار تکان دهید تا فضای خالی در شیشه باقی نماند.
- حالا شربت را که کاملا سرد شده است روی گیلاسها ریخته و درب شیشهها را محکم ببندید، به طوری که هیچ گونه هوایی وارد شیشه نشود.
- در ادامه شیشهها را داخل یک قابلمه مناسب چیده و قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار داده تا آب سریعتر به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد ۱۵ تا ۲۰ دقیقه منتظر بمانید و سپس حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و صبر کنید تا آب کمی سرد شود.
- حالا شیشهها را از آب خارج کرده و به مدت ۱۲ ساعت به صورت برعکس (سر و ته) قرار دهید این کار منجر به تهیه کمپوت گیلاس با ماندگاری بالا میشود. پس از گذشت این زمان شیشه هایی که حباب نزنند را میتوان تا چند ماه و حتی یک سال در کابینت و دمای محیط نگهداری کرد اما اگر از درب شیشهای حباب ریز خارج شد آن شیشه را دم دست بگذارید و زودتر از بقیه شیشهها مصرف کنید.
ترفند پخت مربای گیلاس
یکی از مهم ترین مشکلاتی که در تهیه کمپوت گیلاس ممکن است برای ما پیش بیاید، تغییر کردن رنگ گیلاس است که باعث می شود تاثیر منفی روی ظاهر کمپوت ما بگذارد. دلیل این مشکل این است که گیلاس بیش از زمان تعیین شده روی حرارت باقی بماند.
سخن پایانی
در این مطلب با طرز تهیه کمپوت گیلاس و نکات مهم آشنا شدیم. در پایان بهتر است یادآوری کنیم که این کمپوت را هم میتوان به تنهایی خورد و یا از آن به عنوان روکش روی چیز کیک و کیک استفاده کنید. همچنین میتوان کمپوت گیلاس سرد شده را روی بستنی ریخت.